Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Ministar Bačić u sklopu svog radnog posjeta Petrinji i Sisku posjetio i gradilište nove Srednje škole Petrinja

U radnom posjetu Petrinji i Sisku jučer je boravio potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima. U pratnji saborske zastupnice i gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes i zamjenika župana Mihaela Jurića najprije je obišao zamjensku obiteljsku kuću vlasnika Štefe Šustića u koju je sa svojom obitelji uselio prije nekoliko dana.

Potom je ministar Bačić obišao i gradilište nove Srednje škole na Gavrilovićevom trgu u Petrinji.

Projekt financira Vlada Republike Hrvatske sredstvima zajma Svjetske banke. Nova Srednja strukovna škola izvodi se kao rekonstrukcija postojeće zgrade koja je zajedno s pripadajućim zemljištem donirana od tvrtke Gavrilović d.d.  Uz rekonstrukciju postojeće zgrade, izvodi se i izgradnja nove sportske dvorane i spremišta. Ugovorena vrijednost radova je 9,6 milijuna eura. Građevinski radovi bi trebali biti okončani u travnju ove godine, a u svibnju radovi opremanja.

Zadovoljstvo dinamikom radova iskazala je gradonačelnica Komes.

„Veseli nas što je Vlada Republike Hrvatske prepoznala potrebu za izgradnjom još jedne škole na području Petrinje kako bi to sve rezultiralo jednosmjenskom nastavom, što i je politika Vlade. Veselimo se i završetku Srednje škole Petrinja u centru grada. Ponovno ću apelirati na sve izvođače, na sve građevince, da se i dalje javljaju na pozive što Ministarstva graditeljstva, što Županije i Grada jer, ukoliko se poveća odaziv građevinske operative, definitivno će biti i više gradilišta na terenu, a to je ono što svi željno iščekujemo“, rekla je, između ostaloga, Komes.

Zamjenik župana Mihael Jurić je podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija na području Petrinje izgradila tri nove škole.

„I ovdje možemo vidjeti da smo pri samom kraju radova na Srednjoj školi Petrinja. Također, moramo spomenuti kako smo, od 19 obrazovnih ustanova na području županije koje nakon potresa nisu bile funkcionalne, nisu se mogle koristiti za nastavu, obnovili 16 objekata, uz izgradnju novih škola. Vjerujemo kako ćemo nakon završetka obnove imati kvalitetniji i bolji standard za naše učenike u svim školama jer, ne samo da ih obnavljamo, nego i dižemo kvalitetu obrazovanja“, rekao je, između ostaloga, Jurić podsjetivši kako će Petrinja dobiti i Učenički te Studentski dom, koji u našem gradu prije potresa nisu postojali.

Ministar Bačić je naglasio kako će nova Srednja škola Petrinja biti završena, sukladno rokovima koji su predviđeni.

„Mi ćemo nastaviti s našim aktivnostima obnove na području Sisačko-moslavačke županije. Do sada smo obnovili oko devet tisuća objekata i izgradili 220 zamjenskih obiteljskih kuća i ono što je posebno važno – gradimo još 227 zamjenskih obiteljskih kuća“, napomenuo je Bačić.

„Dolazim često ovdje i doista se vidi da je Petrinja veliko gradilište“, istaknuo je Bačić. Podsjetio je kako je Grad Petrinja na sebe preuzeo obnovu centra grada, a na suradnji i kvalitetnom radu zahvalio je gradonačelnici Komes i njenim suradnicima, a s kojima je potom na temu obnove nakon potresa održao i redoviti radni sastanak u privremenom prostoru Gradske uprave u Petrinji, nakon kojeg je obišao i završenu konstrukcijsku obnovu višestambene zgrade u Sisku u Ulici Oktavijana Augusta 10.

Radni posjet Petrinji i Sisku potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić okončao je u Hotelu „Panonija“ u Sisku gdje je svečano otvoren dvodnevni 4. Susret graditelja, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Više vijesti

Petrinja

Grad Petrinja obilježit će Dan državnosti Republike Hrvatske u srijedu, 29. svibnja 2024. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća, uz zajedničku molitvu, kod Spomenika...

EMISIJE

Načelnik Općine Martinska Ves, Stjepan Ivoš, bio je gost ovotjedne emisije Srijedište. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30 sati na 91.7 i 97.6...

Sisak

Obilježavanje Dana Sisačko-moslavačke županije započelo je svečanim programom obilježbe 35. rođendana Doma za starije osobe Sisak. Korisnici i zaposlenici Doma su uz tamburaše, modnu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.