Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

FOTO | Svečana dodjela ugovora “Hrvatski branitelji – aktivni i u miru”

Na svečanosti „Hrvatski branitelji – aktivni i u miru“ koju je sinoć u prostoru Strukovne škole Sisak organizirala Sisačko-moslavačka županija, župan Ivan Celjak uručio je predstavnicima braniteljskih udruga ugovore o financijskoj potpori za projekte i programe koji će se realizirati tijekom ove godine.

Sisačko-moslavačka županija sufinancirat će ukupno 28 programa udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Programi koje sufinanciramo usmjereni su na obilježavanje važnih događaja iz Domovinskog rata kojima je cilj očuvanje vrijednosti Domovinskog rata. Hrvatski branitelji žele prenijeti te vrijednosti i na mlade. Cilj je da mladi znaju tko je i na koji način stvarao našu Domovinu. Posebno smo ponosni na naš Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije i Memorijalnu sobu Domovinskog rata u kojoj se nalaze audio-vizualni postav s bogatom arhivom, fotografije te popis imena poginulih hrvatskih branitelja s područja naše županije. Važno je da djeca i učenici posjećuju Memorijalnu sobu gdje mogu učiti o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima – najvećim herojima u hrvatskoj povijesti“, rekao je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija podupire rad braniteljskih udruga

Sisačko-moslavačka županija i ove će godine organizirati Sportske igre hrvatskih branitelja SMŽ u Topuskom, ali i druge aktivnosti za branitelje, najavio je župan.

I ove godine ćemo organizirati koliko god je potrebno autobusa za odlazak u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Upravni odjel za poslove župana uskoro će objaviti javni natječaj na koji će se također moći javiti udruge proistekle iz Domovinskog rata“, rekao je župan.

U ime predstavnika svih udruga koji su sudjelovali na sinoćnjoj svečanosti obratio se predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata SMŽ i odnedavno predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi Nenad Bužanić.

Za branitelje je jako važno da se aktivno druže i organiziraju programe koji se tiču psiho-socijalne pomoći, fizičke aktivnosti, a i programe kojima se oni mogu uključiti u rad civilnog društva kako bi bili na korist cijele zajednice“, istaknuo je Bužanić.

Promicanje vrijednosti Domovinskog rata na djecu i mlade

Željko Gršić iz Udruge SJP „OSA“ ističe kako „OSA“-e najveću financijsku potporu imaju od Sisačko-moslavačke županije.

Osnovno financiranje naše Udruge ide kroz ovu potporu Sisačko-moslavačke županije za obilježavanje značajnih datuma i obljetnica, sjećanja na naše poginule branitelje i održavanje manifestacija“, rekao je Gršić.

Na svečanosti su sudjelovali i učenici Osnovne škole Zorke Sever iz Popovače Marija Pavličević, Vedran Djak i Melina Zebec koji su čitali svoje pjesme na temu Domovinskog rata. Sisačko-moslavačka županija potiče mlade na promišljanje značaja Domovinskog rata kako bi se njegove vrijednosti prenosile na buduće generacije i kako bi se istaknula žrtva i uloga hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu.

Više vijesti

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.