Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

PETRINJA: Grad Petrinja osigurao 340 tisuća eura za rad sportskih udruga

U prostoru Gradske uprave u četvrtak, 21. ožujka svečano su potpisani i uručeni ugovori za financiranje putem Petrinjskog sportskog saveza, a po Javnom pozivu za sufinanciranje Programa od interesa za opće dobro u području sporta grada Petrinje za 2024. godinu.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes istaknula je kako je iznimno ponosna na sve rezultate koje postižu sportašice i sportaši našeg grada.

„Naravno da ni samog rada, ni rezultata ne bi bilo bez izdvajanja sredstava iz proračuna Grada Petrinje. Svjesni svih izazova u kojima se nalazimo i povećanja određenih cijena usluga koje su vama za rad potrebne, ove godine smo povećali iznos sredstava upućen u Petrinjski sportski savez, a onda i vama udrugama. Dakle, sa 284.000 eura na čak 340.000. eura.

Ono što je novost i na što sam također ponosna te vjerujem da će to uroditi plodom i da će biti velika pomoć, a u što sam se uvjerila i kroz komunikaciju s vama, jesu sredstva koja su izdvojena za sufinanciranje prijevoza na službena natjecanja. Svjesni smo da time pomažemo ne samo financijski, već i organizacijski i predsjednicima i trenerima klubova, ali i roditeljima i naravno, samim sportašima. Također, svjesni smo i kako se sve manje djece uključuje u sport, poglavito djevojčica i djevojaka te smo i u tom segmentu izdvojili po prvi put sredstva za razvoj ženskog sporta u gradu Petrinji“, rekla je gradonačelnica naglasivši kako je Petrinjski sportski savez imao, prema svojim kriterijima, potpunu samostalnost u donošenju odluka o visini dodijeljenih iznosa pojedinim udrugama po provedenom Javnom pozivu za sufinanciranje Programa od interesa za opće dobro u području sporta grada Petrinje za 2024. godinu.

Predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić izrazio je zadovoljstvo zbog iznimno kvalitetne i uspješne suradnje s Gradom Petrinja.

“ Smatram da po prvi puta Grad Petrinja istinski brine o sportu. Otkako sam ja predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, gradonačelnica je uistinu uložila veliki trud u razvojnim karakteristikama našeg proračuna kako bismo unaprijedili sport mladih u gradu Petrinji. Apostrofirala je subvencioniranje prijevoza. Tu još moramo dati i obol plaćanju troškova dvorane. Naime, za sve sportske objekte koje koristimo u našem gradu, netko plaća i trošak dvorana. Plaćamo ih iz gradskog Proračuna i to je trošak rada u sportskom savezu i u sportskim klubovima“, rekao je Badrić i zahvalio svima koji rade na dobrobiti sporta u Petrinji.  

U ime sportskih udruga i klubova zahvalila je predsjednica Rukometnog kluba Petrinja Ivana Krpačić.

“ Za nas je ovo veliki korak. Riješen je problem subvencioniranja prijevoza, konkretno je to bio naš najveći problem. Ovo nam je velika pomoć, mislim da smo zaista s time riješili naš najveći problem“, rekla je Krpačić zahvalivši još jedanput u ime svih udruga i klubova kojima su uručeni ugovori.

Više vijesti

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Mlade košarkašice Košarkaškog Kluba Sisak vodeće su u regionalnom natjecanju kadetkinja. Nakon 7 odigranih kola igračice trenera Ivana Vanića imaju 6 pobjeda i jedan...

Petrinja

U subotu, 20. travnja u Zadru je održan 42. Državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske (SMPTH). To je ujedno...

Petrinja

Od građevinskog otpada, prazne ambalaže, odjeće pa do pelena… nema čega nije bilo, no složne ruke hrvatskih šumara te djelatnika Ekološkog centra Vrata Zrinske...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.