Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

PETRINJA: Grad Petrinja osigurao 340 tisuća eura za rad sportskih udruga

U prostoru Gradske uprave u četvrtak, 21. ožujka svečano su potpisani i uručeni ugovori za financiranje putem Petrinjskog sportskog saveza, a po Javnom pozivu za sufinanciranje Programa od interesa za opće dobro u području sporta grada Petrinje za 2024. godinu.

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes istaknula je kako je iznimno ponosna na sve rezultate koje postižu sportašice i sportaši našeg grada.

„Naravno da ni samog rada, ni rezultata ne bi bilo bez izdvajanja sredstava iz proračuna Grada Petrinje. Svjesni svih izazova u kojima se nalazimo i povećanja određenih cijena usluga koje su vama za rad potrebne, ove godine smo povećali iznos sredstava upućen u Petrinjski sportski savez, a onda i vama udrugama. Dakle, sa 284.000 eura na čak 340.000. eura.

Ono što je novost i na što sam također ponosna te vjerujem da će to uroditi plodom i da će biti velika pomoć, a u što sam se uvjerila i kroz komunikaciju s vama, jesu sredstva koja su izdvojena za sufinanciranje prijevoza na službena natjecanja. Svjesni smo da time pomažemo ne samo financijski, već i organizacijski i predsjednicima i trenerima klubova, ali i roditeljima i naravno, samim sportašima. Također, svjesni smo i kako se sve manje djece uključuje u sport, poglavito djevojčica i djevojaka te smo i u tom segmentu izdvojili po prvi put sredstva za razvoj ženskog sporta u gradu Petrinji“, rekla je gradonačelnica naglasivši kako je Petrinjski sportski savez imao, prema svojim kriterijima, potpunu samostalnost u donošenju odluka o visini dodijeljenih iznosa pojedinim udrugama po provedenom Javnom pozivu za sufinanciranje Programa od interesa za opće dobro u području sporta grada Petrinje za 2024. godinu.

Predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić izrazio je zadovoljstvo zbog iznimno kvalitetne i uspješne suradnje s Gradom Petrinja.

“ Smatram da po prvi puta Grad Petrinja istinski brine o sportu. Otkako sam ja predsjednik Petrinjskog sportskog saveza, gradonačelnica je uistinu uložila veliki trud u razvojnim karakteristikama našeg proračuna kako bismo unaprijedili sport mladih u gradu Petrinji. Apostrofirala je subvencioniranje prijevoza. Tu još moramo dati i obol plaćanju troškova dvorane. Naime, za sve sportske objekte koje koristimo u našem gradu, netko plaća i trošak dvorana. Plaćamo ih iz gradskog Proračuna i to je trošak rada u sportskom savezu i u sportskim klubovima“, rekao je Badrić i zahvalio svima koji rade na dobrobiti sporta u Petrinji.  

U ime sportskih udruga i klubova zahvalila je predsjednica Rukometnog kluba Petrinja Ivana Krpačić.

“ Za nas je ovo veliki korak. Riješen je problem subvencioniranja prijevoza, konkretno je to bio naš najveći problem. Ovo nam je velika pomoć, mislim da smo zaista s time riješili naš najveći problem“, rekla je Krpačić zahvalivši još jedanput u ime svih udruga i klubova kojima su uručeni ugovori.

Više vijesti

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

Petrinja

Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“ obilježit će 22. travnja, Dan planeta Zemlje višestrukim aktivnostima. U suradnji s Hrvatskim šumama, Ekološki centar „Vrata Zrinske gore“...

Petrinja

U prostoru petrinjske gradske uprave u petak, 12. travnja 2024. godine gradonačelnica Magdalena Komes održala je sastanak s predstavnicima Pčelarske udruge Petrinja, predsjednikom Predragom...

Petrinja

Nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Petrinju krajem 2020.godine, pitanje kvalitetne vodoopskrbe postalo je još aktualnije za stanovništvo grada Petrinje, općine Lekenik i okolnih...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.