Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

KUTINA: Dodijeljene nagrade najuspješnijim kutinskim sportašima u 2023. godini

Najboljim sportašima Kutine u 2023. godini na dodjeli nagrada od strane Sportskog saveza grada Kutine proglašeni su Iva Mažar, Agata Štajcer i Vanja Burmudžija.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Robert Kolenc na samom početku dodjele nagrada istaknuo je kako je Kutina poznata po sportu, te kako kutinski sportaši ostvaruju odlične rezultate na svim razinama: „Ova dodjela treba biti poticaj vama mladima i vašim trenerima da tako i dalje nastavite“, rekao je predsjednik ZSU Kutine.

U 13 kategorija povjerenstvo je nagradilo brojne mlade sportaše Kutine u više kategorija.

U kategoriji sportskih nada nagrađeno je 15 sportaša koji dolaze iz AK Moslavine, Kick boxing kluba, Streličarskog kluba Koros, Kuglačkog kluba, Streljačkog kluba Magnum, RK Moslavine, NK Moslavine, ŽRK Moslavine, do Paraatletskog kluba Odisej. Iza njih su brojne pojedinačne medalje i zapaženi rezultati, kako na državnim, tako i na višim razinama.

Nagrađeni su i perspektivni sportaši među kojima 7 sportašica i 5 sportaša.

Najboljom ženskom sportašicom proglašena je atletičarka AK Moslavina, Iva Mažar, u kategoriji do 12 godina. Iva je u 2023. bila vrlo uspješna, rušila je državne rekorde i vraćala se sa zlatnim medaljama u nekoliko disciplina, čime je ostvarila i kategorizaciju Hrvatskog olimpijskog odbora kao daroviti sportaš.

Za najbolju sportašicu u kategoriji od 12 do 18 godina proglašena je Agata Štajcer iz Kick boxing kluba Kutina, izvrsna juniorska boksačica. Niti bolest s kojom se borila 3 mjeseca nije ju spriječila da se vrati u formu te je nakon pobjede u Sarajevu uvrštena kao jedina juniorska reprezentativka Hrvatske za svjetsko prvenstvo u Armeniji.

Za najboljeg sportaša proglašen je Vanja Burmudžija, isto tako iz Kick boxing kluba. Kontinuitet u radu, nakon osvajanja Svjetskog prvenstva nije izostao. U 2023. prelazi u višu kategoriju, postaje državnim prvakom u PF I LC -69 kg, te zauzima 1. mjesto na Europskom kupu u Sarajevu kao i 1. mjesto na turniru Kutina Open.

Najbolja ženska ekipa je mlađa kadetska ekipa AK Moslavine, dok su najboljom muškom ekipom proglašeni kadeti Streljačkog kluba Magnum.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Matija Sloup iz Paraatletskog kluba Odisej, dok je najboljom sportašicom s invaliditetom proglašena Anamarija Brajdić iz istoga kluba.

Za najuspješnijeg trenera proglašen je Robert Sviben iz Streljačkog kluba Magnum, dok je najboljim sportskim djelatnikom proglašen Franjo Folnović iz NK Lokomotive.

Nagradu za životno djelo dobio je bivši rukometaš Moslavine Miroslav Milinović. Za ovu nagradu predložio ga je Rukometni klub Moslavina u kojem je Milinović trenirao nakon dolaska iz Bjelovara.

„To je veliko priznanje mog igračkom radu. Nakon Bjelovara, s kojim sam osvojio kup Europe, dolazim u Kutinu 1973. i tu sam dio ekipe koja je podigla kutinski rukomet. Nakon moje igračke karijere radio sam s mladeži, trenirao ženski klub…“, rekao je Milinović. U svom govoru istaknuo je i prijedlog da se uredi vanjsko rukometno igralište na stadionu koje je „spomenik“ kutinskom rukometu koji je zauvijek obilježio Kutinu.

Zajednica sportskih udruga dodijelila je i posebno priznanje trenerima Ivanu Desiću (AK Moslavina) i Josipu Cerovcu (Kickboxing klub) za iznimna postignuća u sportu i promicanje imena grada Kutine kroz sportske rezultate na svim razinama. Iza oba trenera je višegodišnji rad s djecom i mladima, te uspješni rezultati svjetskih razina. Posebnu nagradu dobili su i veterani NK Moslavine kao prvaci lanjskog veteranskog turnira u Rovinju.

Na sportskim rezultatima kutinske djece i mladih čestitao je i Marko Badrić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Sisačko moslavačka županije. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić čestitao je djeci i trenerima istaknuvši kako Kutina puno ulaže u sport i kako se svako takvo ulaganje vraća, kroz rezultate, ali i kroz odgoj djece u sportskom duhu.

„Ukupna sredstva za sport nismo smanjivali, već naprotiv. Uz proračunska sredstva za Zajednicu od 500.000 eura tu je i ustanova Sportski centar koju godišnje financiramo sa 800.000 eura“, rekao je Babić.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici OGŠ Borisa Papandopula, Karlo Plander i Nika Vondra.

Više vijesti

SMŽ

U organizaciji Općine Majur, a povodom Međunarodnog dana vune, u subotu, 13. travnja održan je II. Festival vune u Woonko – Centru vune u...

Kutina

Dan planeta Zemlje je zabavno rekreativna manifestacija koja se provodi već 20. put zaredom. Glavna aktivnost manifestacije je biciklijada, a zadnje dvije godine se...

Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus...

Kutina

“Obavještavaju se građani da Grad Kutina u suradnji sa Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Zagrebu organizira: PRUŽANJE BESPLATNE PRAVNE POMOĆI U KUTINI u petak,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.