Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

SISAK: Predstavljanje knjige “Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu”

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, Sveučilišnom studiju Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 20.3.2024. godine s početkom u 17,00 sati održat će se predstavljanje knjige „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“.

Predstavljanje knjige održat će prof. dr. sc. Marinko Đ. Učur, redoviti profesor u trajnom zvanju, autor brojnih knjiga i znanstvenih i stručnih članaka iz područja radnog, prometnog, međunarodnog radnog prava i nomotehnike, zajedno s koautorima knjige dr. sc. Ivanom Krišto, Anom Šijaković i Cvetanom Kovačem.

Autori knjige „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“, dr. sc. Marinko Đ. Učur, Cvetan Kovač, Ana Šijaković i dr. sc. Ivana Krišto, u izdanju Zavoda za istraživanje i razvoj sigurnosti d.o.o., Zagreb, 2023. godine na pregledan, opsežan i strukturiran način prikazuju složenu građu koja obuhvaća osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu, a koju su autori inovativno obradili i prikazali, što će omogućiti širokom krugu čitatelja pristupačan i zanimljiv uvid u pojedine dijelove sadržaja.

Dodana vrijednost i posebnost knjige su i praktični ogledni primjeri autonomnih akata poslodavaca, kao i inovativni prilozi s kodovima za brzi pristup – QR kodovima, kao poveznica s međunarodnim i nacionalnim zakonodavstvom u području zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Ova knjiga pruža važne informacije u vezi sa zakonskim zahtjevima i odgovornostima za usklađenost s provedbom zaštite zdravlja i sigurnosti na radu.

Ovim udžbenikom autorima je bio cilj istaknuti važnost zakonodavstva i svakodnevne prakse u području sigurnosti na radu i zaštite zdravlja i života. Također, želja im je bila pomoći studentima viših i visokih škola, veleučilišta, fakulteta u lakšem razumijevanju i savladavanju područja zaštite na radu.

Knjiga je namijenjena stručnjacima zaštite na radu, povjerenicima zaštite na radu, poslodavcima i njihovim ovlaštenicima, radnicima, radničkim sindikatima, liječnicima specijalistima medicine rada (i drugima), inspektorima, drugim pojedincima i pravnim osobama, sucima, odvjetnicima, studentima i drugima koji u svojoj djelatnosti primjenjuju pravna pravila o sigurnosti na radu i zaštiti zdravlja na radu.

Zaključno, možemo kazati kako knjiga „Osnove prava i zakonodavstvo zaštite zdravlja i sigurnosti na radu“ predstavlja jedinstven uradak koji će korisnicima olakšati primjenu propisa te pomoću druge stručne i znanstvene građe, sudske i upravne prakse, odgovarati na zahtjeve, pitanja i probleme u praksi.

Više vijesti

Sisak

Sisačko-moslavačka županija u suradnji sa srednjim školama u petak, 26. travnja 2024. godine, u Sisku je organizirala „Festival srednjih škola Sisačko-moslavačke županije”. Na Festivalu...

PROMO

U petak, 26. travnja u prostoru Top-Termi Topusko održano je predstavljanje projekta Virtualnog vodiča Turističke zajednice Općine Topusko “VIVOTOP” i promocija knjige “Banova vrela...

Petrinja

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes primila je danas učenike i profesore iz Portugala koji su u sklopu projekta „Literary Brushstrokes: a journey through literature, art,...

Sisak

Predstavljanje knjige Valentina Ćorića „In vino libertas – Autobiografski zapisi iz Haaga“, održano je u četvrtak, 25. travnja u Dvorani „Juran i Sofija“ u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.