Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

VIDEO | Biskup Vlado Košić uputio uskrsnu čestitku

“Dragi vjernici te dragi slušatelji i gledatelji,

Želeći vam sretan Uskrs želim vam svima najprije duboku radost u susretu s Uskrsnulim Kristom.

On, Sin Božji koji je postao za nas čovjekom, proživio je naš ljudski život, iskusio i radosti i žalosti naše, a posebno svojom patnjom – nepravednom osudom, mukom i smrću na križu – zavrijedio je naše najveće poštovanje i zahvalnost. Ali i više od toga jer je on nevin trpio za nas grješnike, svojom je dragovoljno preuzetom patnjom i smrću nama zaslužio spasenje i oslobođenje od spona grijeha te vječni život. Isusova je zasluga za ljude neizmjerna i obuhvaća sve ljude, prije, za vrijeme i poslije njegova zemaljskog života. Spasenje odnosno vječni život nama svima je darovan kao nezasluženi dar, međutim dobivaju ga oni koji ga sa zahvalnošću i u poniznosti prihvaćaju. Odgovor čovjeka na tu neizmjernu Božju ljubav često je odbijanje i prkos. Naime, čovjeka je Bog stvorio slobodna tako da i Bogu može reći Ne. Svojim postupcima i ukupnim životom čovjek se može opredijeliti za Boga ili protiv njega.

Isusovo uskrsnuće je pečat njegova božanskog poslanja. Događaj je to Isusove pobjede života nad smrću, pobjede milosti nad grijehom, nepravdom i nasiljem koje mu je naneseno, pobjede pravde za sve ljude koji trpe i traže smisao u podnošenju nepravdi. Bog je tako po svom Sinu svojom ljubavlju uključio u tu Isusovu pobjedu sve ljude koji Isusa slijede, koji svojim životom i djelima prihvaćaju njegovu poruku mira i ljubavi.

Velik je to misterij, otajstvo naše vjere, ali koje se očituje i u sasvim običnim jednostavnim stvarnostima koje nam neprestano govore da je Uskrs istina, da je Uskrs jedino moguć scenarij za sve ljude i svakog čovjeka, da je Uskrs i naša budućnost, ako su vjera, ljubav i nada naša sadašnjost.

Sa svetim Apostolom i mi možemo reći: „u vjeri živim u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene.” (Gal 2,2b)

U vazmenoj liturgiji pjevamo: „Sa životom smrt se sasta i čudesna borba nasta: Vođa živih pade tada i živ živcat opet vlada… Znamo da si doistine uskrsnuo Božji Sine; Pobjedniče, Kralju divan, budi nama milostivan!

Svima vam, dragi moji dijecezaneri ali i svim ljudima vjere, nade i ljubavi, želim sretan Uskrs, susret s Kristom Uskrsnulim i njegove darove: životnu hrabrost, unutarnju radost i trajni mir!

Resurrexit sicut dixit, alleluia! Surrexit Dominus vere! Felix alleluia! – Uskrsnu kako reče, uskrsnu Gospodin doista! – Sretan Uskrs!”

Više vijesti

Popovača

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković održao je sastanak s predstavnicima tvrtke A1 Hrvatska i njihovim poslovnim partnerima, Popovčanima Lucijom i Sinišom Mihelčić iz tvrtke FOREL...

Petrinja

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt...

OBNOVA

Uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Sisačko-moslavačka županija osigurala je 12,3 milijuna eura za obnovu vatrogasnih domova stradalih u potresu koje koriste dobrovoljna vatrogasna društva...

Sisak

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost, zdravlje na radu i radni okoliš, Aleja narodnih heroja 3, u srijedu 24. travnja 2024....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.