Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Donesena pravomoćna presuda bivšoj županici SMŽ

Foto: HRT

Visoki kazneni sud pravomoćno je osudio bivšu SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel na šest godina zatvora za zlouporabe položaja i ovlasti, primanje mita, pranje novca i krivotvorenje isprave, dok će joj se ponovno suditi za plaćanje privatnih troškova novcem županije.

U ožujku 2022. Lovrić Merzel je zbog niza koruptivnih kaznenih djela osuđena na sedam godina zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu, a iz sudnice je odvedena izravno u zatvor.

Bivši predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobeščak osuđen je na godinu dana zatvora. Na godinu i pol osuđeni su Bernard Popec koji je županiji iznad cijene prodao zgradu za Hitnu pomoć i nećak bivše županice Dalibor Rožanković, optužen da je kupnjom apartmana oprao novac koji je Lovrić Merzel primila kao mito.

Za Lovrić Merzel prvostupanjsku presudu Visoki kazneni sud preimenovao je i u odluci o oduzimanju imovinske koristi pa joj je pored stana i opreme kupljenih primljenim mitom, sada pravomoćno oduzeto i 90.481,45 eura.

Ostale kazne su potvrđene osim što je Rožankoviću pravomoćno izrečena djelomično uvjetna osuda pa će polovinu kazne provesti iza rešetaka, a ostatak na uvjetnoj slobodi.

Odvjetnik Marine Lovrić Merzel, Čedo Prodanović, najavio je da će tražiti izvanredno preispitivanje presude, za što ima rok od mjesec dana, donosi HRT.

Više vijesti

Kutina

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Kutina Sanja Feltrin i andragoška voditeljica Sanja Friščić su prošlog tjedna sudjelovale na radionici “Vaučeri za obrazovanje” u organizaciji HGK –...

SMŽ

Nastavkom izvrsne suradnje prijateljske Splitsko-dalmatinske županije i Sisačko-moslavačke županije i ove godine, treći put zaredom, svi učenici četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke...

SMŽ

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe u ponedjeljak, 29. travnja 2024. godine, u prostoru Zavoda za hitnu medicinu SMŽ predstavljene su aktivnosti Zavoda....

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.