Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

FOTO | Rekonstrukcija županijskih cesta u suradnji s jedinicima lokalne samouprave

Župan Ivan Celjak je u zgradi Općine Lekenik nazočio potpisivanju ugovora o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja županijske ceste 3292. Riječ je o Kolodvorskoj ulici u naselju Pešćenica na području općine Lekenik.

Sporazum su potpisali načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ Stipo Šapina.

Riječ je o nastavku provjereno učinkovitog modela sufinanciranja rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta po modelu 50:50 (ŽUC-jedinica lokalne samouprave). Nastavljamo s potpisivanjem sporazuma u cilju sufinanciranja rekonstrukcije cesta na području naše županije s našim načelnicima i gradonačelnicima“, rekao je župan Celjak.

RADOVI IZVANREDNOG ODRŽAVANJA KOLODVORSKE ULICE U PEŠĆENICI

Sporazumom koji je danas potpisan u Lekeniku sufinancirat će se radovi izvanrednog održavanja ceste u Kolodvorskoj ulici u Pešćenici.

Ta je cesta značajna za stanovnike Pešćenice, obzirom na promet koji se odvija tom dionicom. Ono što je važno je da se cesta proširuje, što znači još veću sigurnost za sve sudionike prometa. Vrijednost radova je oko 100.000 €, duljina je oko 1.600 m, a današnji posjet Lekeniku koristimo za provjeru radova na izgradnji ceste u Orlekoviću, duljine 4,2 km, a vrijednost radova iznosi oko 3,3 milijuna €. Cesta u Orlekoviću je vrlo važna jer povezuje dvije općine, isto tako i dvije županije, a ujedno spajamo i Sisačku biskupiju. Upravo smo za tu cestu imali mnoge upite od naših sugrađana i zaista smo vrlo zadovoljni što ćemo dovršiti, naravno u suradnji s Hrvatskim cestama, ovu dionicu do kraja ove godine“, istaknuo je župan Celjak.

U razdoblju od 2021. do 2023. godine na području općine Lekenik sanirane su ukupno 3 dionice cesta u duljini od 3.150 m, ukupne vrijednosti više od 200.000 €.

Načelnik Perović je u ovoj prigodi izvijestio javnost o najnovijim informacijama vezanim uz dovršetak izgradnje autoceste.

Jučer smo dobili informaciju, dobivena je građevinska dozvola za izgradnju novog čvora izlaza s autoceste u Lekeniku. Tako da ove godine očekujemo početak tih radova, s rotorom na državnoj cesti D 30, a i na samom izlazu s autoceste“, rekao je Perović.

Više vijesti

KULTURA

„Kraluž” , Pjevačka skupina KUD-a „Posavina” Budaševo u kategoriji folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi i Pjevačka skupina Kulturno-umjetničkog društva „Mijo Stuparić“ Velika...

Kutina

U fokusu 30. izdanja Festivala vina MoslaVina Kutina su autohtone hrvatske vinske sorte. Manifestacija „Festival vina – MoslaVina Kutina 2024. i izložba vina izvornih...

Sisak

Dva naporna dana u Čakovcu 18. i 19.05. bila su prilično uspješna za streljački klub “HVIDR-a SISAK”! Naravno da su očekivanja bila i viša,...

Martinska Ves

Pri kraju je izgradnja prvog dječjeg vrtića na području općine Martinska Ves. Tako je u Strelečkom podignuta konstrukcija objekta, postavljeno je krovište i stolarija,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.