Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | SISAK: Lađarska ulica u Sisku – Rivijera obrazovanja i sporta

Krenete li sisačkom Lađarskom ulicom od Starog mosta, redom ćete nailaziti na objekte koje Sisačko-moslavačka županija gradi i obnavlja u ovom dijelu grada Siska.

U zgradi u kojoj se do prije nekoliko godina nalazila Strukovna škola Sisak, Sisačko-moslavačka županija uredila je prvi učenički dom u gradu Sisku. I ta je zgrada, nažalost, podijelila sudbinu većine objekata u Sisku pretrpjevši veliku štetu u potresu pa je prije prilagodbe novoj namjeni bilo neophodno provesti zahtjevnu konstruktivnu obnovu.

Učenički dom, kapaciteta 49 učenika, uskoro će otvoriti svoja vrata. Svih 25 soba imat će svoju kupaonicu, a na tri etaže nove zgrade su i ostali sadržaji kao što su teretana, knjižnica, blagovaonica, kuhinja, dnevni boravak, praonica, kotlovnica i sobe za odgajatelje. Sisačko-moslavačka županija obnavlja i susjednu zgradu pa će se kapacitet učeničkog doma proširiti na brojku od 100 učenika.

Sisačko-moslavačka županija i na ovaj je način pokazala kako prepoznaje važnost ulaganja u obrazovanje, posebice ako se zna da oko 150 učenika nakon završetka osnovne škole srednju školu upisuje izvan županije. Osiguravanjem smještaja u Sisku potaknut će se njihov ostanak i nastavak srednjoškolskog obrazovanja na području županije, navode iz SMŽ.

Od bivše vojarne do Regionalnog centra kompetentnosti

Povijesna zgrada s kraja 19. stoljeća, nekadašnja vojarna, također će doživjeti punu preobrazbu, okrenuta budućnosti i razvoju. Objekt obnavlja Sisačko-moslavačka županija, a u njemu će biti smješten Regionalni centar kompetentnosti Tehničke škole Sisak, opremljen najsuvremenijim uređajima i strojevima. Obrazovanje na ovoj opremi dat će učenicima Tehničke škole Sisak najkvalitetnije uvjete obrazovanja, ali i prednost na tržištu rada.

Projekt “Regionalni centar kompetentnosti u SMŽ- prema novim i inovativnim znanjima i vještinama” koji Tehnička škola Sisak provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom te partnerima iz obrazovanja i industrije, ima za cilj poboljšanje strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računarstva. Projekt je usmjeren na stvaranje programskih i kadrovskih uvjeta za učenje temeljeno na radu.

Lađarska 30 – centar borilačkih sportova

Zgradom na adresi Lađarska 30 koristila se nekad Strukovna škola, u njoj su bili smješteni praktikumi, a u dvorištu je bilo igralište za rukomet i košarku. Sisačko-moslavačka županija preuzela je obnovu i ove zgrade.

U jednom dijelu ovog objekta nalazit će se dijagnostika za sportaše, a u sklopu kompleksa bit će smještena teretana, zatvoreni bazen s otporom, dvije sportske dvorane s mogućnošću prilagodbe u četiri manje dvorane sa strunjačama prilagođene borilačkim sportovima.

Više vijesti

Jasenovac

Ususret 29. obljetnici VRO Bljesak i Danu Općine Jasenovac, jučer je u središtu Jasenovca otkriveno spomen-obilježje „Jasenovačka golubica“, rad akademskog kipara Petra Dolića. Spomen-obilježje...

SMŽ

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu, 1. svibnja u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale...

Politika

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS-a u sisačkom Gradskom vijeću obratio se javnosti priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku. “Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska...

OBNOVA

Branko Bačić, trenutno tehnički ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sa suradnicima je boravio danas u Petrinji. Nakon radnog sastanka s gradonačelnicom Magdalenom...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.