Politika

IZBORI | HDZ: Povijesna obnova objekata u sustavu zdravstva

HDZ

Sisačko-moslavačka županija imat će nakon obnove najnovije bolničke zgrade i najmoderniju medicinsku opremu. U Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“, koja je trenutno najveće županijsko gradilište, u punom je jeku poslijepotresna obnova koju provodi Sisačko-moslavačka županija uz potporu Vlade Republike Hrvatske i podršku predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak ističe kako se u ovom trenutku provode najveća ulaganja u županijski zdravstveni sustav u posljednjih 50 godina.

„Svjedočimo povijesnoj obnovi, ne samo bolnice u Sisku, nego i cjelokupne županijske zdravstvene infrastrukture koju ćemo ostaviti budućim generacijama. Naš županijski zdravstveni sustav temeljimo na medicinskom i nemedicinskom osoblju, infrastrukturi i medicinskoj opremi“, istaknuo je župan Celjak. 

Otvorena je obnovljena zgrada nove interne u koju se uskoro vraćaju liječnici i ostalo osoblje, obnavljaju se odjeli stare interne, patologije i citologije, gradi se nova zgrada pedijatrije i bolničke kuhinje, a uskoro počinje obnova zgrade bolničke ljekarne i psihijatrije. 

Zahvaljujući angažmanu župana Celjaka i njegovog županijskog tima, nabavljena je najmodernija medicinska oprema iz Fonda solidarnosti u ukupnoj vrijednosti 7,8 milijuna eura. 

„Samo iz Fonda solidarnosti EU u županijski zdravstveni sustav ulažemo 28,6 milijuna eura za obnovu objekata te 7,8 milijuna eura za medicinsku opremu pri čemu je Sisačko-moslavačka županija jedini korisnik koji je povukao sredstva iz Fonda solidarnosti EU za novu medicinsku opremu. Jedan dio nabavljene medicinske opreme već je instaliran i na njoj se već odrađuju pretrage i pregledi, a ostatak opreme bit će instaliran kako se bude završavala obnova objekata“, rekao je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija obnovila je i zgradu Doma zdravlja SMŽ u Sisku u koju se već vratilo 20 ordinacija, a još kvalitetniji uvjeti za pružanje zdravstvene skrbi osigurani su i stanovnicima Banovine obnovom Doma zdravlja SMŽ u Glini za koji je nabavljena i nova medicinska oprema. Jedna etaža ove zgrade koristit će se i za proširenje kapaciteta Doma za starije osobe Glina. 

Na inicijativu župana Ivana Celjaka i Sisačko-moslavačke županije, a u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, uz podršku potpredsjednika Vlade Tome Medveda provode se veliki projekti obnove u cilju daljnjeg razvoja i revitalizacije Sisačko-moslavačke županije. 

Obnova ambulanti na području cijele županije

„U cilju osiguravanja kvalitetne zdravstvene skrbi na području cijele županije, obnavljamo i ambulante koje imaju veliki značaj za lokalno stanovništvo“, istaknuo je župan Celjak. 

Već su obnovljene i uređene ambulante u Galdovu, Kratečkom i Topolovcu, ranije su obnovljene ambulante u Žažini i Jabukovcu, a pri završetku je obnova zgrada domova zdravlja u Sunji, Dvoru i Sisak-Capragu.

Osim projekata obnove, posebno se izdvaja i jedan od najvećih razvojnih projekata Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju.  Riječ je o izgradnji nove zgrade medicinskog wellness & spa centra pokraj sadašnje zgrade Jodnog lječilišta u Sisku u kojem će se nalaziti rekreacijski i rehabilitacijski sadržaji, a imat će zdravstvenu i komercijalnu namjenu. 

Čak 18 novih liječnika u NPB dr. Ivan Barbot Popovača

Osim ulaganja u obnovu i opremu, ulažu se i značajna sredstva u stručna usavršavanja medicinskog osoblja. Jedan od takvih pozitivnih primjera je i Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača u kojoj je u posljednje dvije godine zaposleno 18 novih liječnika. Do sada je obnovljeno i 6 zgrada NPB „Dr. Ivan Barbot“ Popovača, a Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Vladom Republike Hrvatske, provodi aktivnosti prenamjene postojećih objekata u Ravniku radi ustrojavanja Odjela za dječju i adolescentnu psihijatriju stacionarnog tipa što je projekt od nacionalnog značaja.

Iako je prioritet obnova objekata oštećenih u potresu, potrebno je kontinuirano ulagati i u nadogradnju i dodatno poboljšanje uvjeta u svim našim zdravstvenim ustanovama. Važno nam je našim pacijentima omogućiti najkvalitetniju zdravstvenu skrb, a zdravstvenim djelatnicima još bolje uvjete rada“, zaključio je župan Celjak.

PROMIDŽBENI ČLANAK

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version