Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

IZBORI: Koalicija “Rijeke pravde” održala predizborni skup i predstavljanje kandidata u Sisku

U prostoru Gradskog muzeja Sisak u nedjelju je u popodnevnim satima održan predizborni skup i druženje s članovima liste koalicije “Rijeke pravde” za VII. izbornu jedinicu.

„Sve vas srdačno pozdravljam, vas hrabre ljude koji ćete 17.4 izaći na izbore i ovoj korumpiranoj Vladi reci dosta je, vi koji ćete svojim glasom poslati ovu nesposobnom Vladu u ropotarnicu povijesti. To je vaša privilegija, vaše pravo, ali i vaša obveza. Jer izbori koji se pred nama najvažniji su od 2000. Mi se više ne borimo samo za društvo bez korupcije, mi se borimo za život u demokraciji. A Hrvatska je zemlja ponosnih ljudi, Hrvatska neće dopustiti da ono što se krvlju gradilo da joj se oduzme. Demokracija je nešto za što smo se borili, kako prije 80 i tako prije 30 godina.

Nakon što pobijedimo, borba protiv korupcije nije dovoljna, mi zajedno moramo graditi bolju Hrvatsku. Borba za dostojanstvo građana je borba za dostojanstvenu plaću, jer preko 50 posto ljudi u ovoj državi radi za plaću manju od 1000 eura, a troškovi četveročlane obitelji su debelo preko 2000 eura. Još ako nemaš sreće da od roditelja dobiješ stan, onda uz to još imaš i troškove najma stana.

Jedan od naših temeljnih programa je izgradnja stanova kao što je to u Austriji, Njemačkoj i Nizozemskoj. Za kraj, ali ništa manje važno je briga o našim umirovljenicima, onima koji su 40 godina svojeg života uložili u izgradnju Lijepe naše. Danas žive s mirovinom od 300 eura i sa svojih 70 godina života moraju dodatno raditi kako bi preživjeli. Je li to Hrvatska za kakvu smo se borili? Nije! I to ćemo promijeniti. Naši umirovljenici moraju živjeti dostojanstveno, onako kako zaslužuju jer oni su ti koji su ovu zemlju gradili. Na ovim izborima postoje samo dvije opcije: korumpirani i pokvareni HDZ i Rijeke pravde koje donose promjenu i bolju Hrvatsku. Rijeke pravde dolaze, pobjedu i bolju Hrvatsku donose“, rekao je Peđa Grbin.

Uz predsjednika SDP-a, skupu su se obratili gradonačelnica Siska i prva na listi u VII. izbornoj jedinici, Kristina Ikić Baniček, bivši gradonačelnik Rijeke i posljednji na listi, Vojko Obersnel, dok je ispred koalicijskih partnera govorila Dalija Orešković.

Na kraju skupa predstavljeni su sve kandidatkinje i kandidati liste “Rijeke pravde” za VII. izbornu jedinicu koju čine: Kristina Ikić Baniček, Ivica Lukanović, Sandra Krpan, Dalibor Domitrović, Branka Bakšić Mitić, Mirela Mikić Muha, Zdenko Močnik, Matej Mostarac, Krešo Čulinović, Dragica Malović, Toni Štimac, Jasminka Molnar, Toni Herenda, Vojko Obersnel.

Više vijesti

KULTURA

„Grlo moje, daj zaori bolje”, sada već tradicionalna 4. Smotra šetanih kola, okupit će ove godine u Selima pokraj Siska, uz dva domaća društva...

SMŽ

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu, 1. svibnja u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale...

Politika

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS-a u sisačkom Gradskom vijeću obratio se javnosti priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku. “Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska...

VIJESTI

Od 2003. godine Međunarodna organizacija rada (International Labour Organization, ILO) svakog 28. travnja u godini obilježava kao Svjetski dan sigurnosti i zaštite zdravlja pri...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.