Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

IZBORI | Marin Piletić u Slavonskom Brodu: Nastavit ćemo ulaganja u sveučilišta i industriju

Nositelj liste HDZ-ove koalicije u V. izbornoj jedinici Marin Piletić posjetio je Slavonski Brod te istaknuo važnost ulaganja u sveučilište i studentske programe te “Đuru Đakovića” kao simbol industrije i općenito u sve slavonske županije.

Marin Piletić posjetio je s ostalim kandidatima s liste za V. izbornu jedinicu zgradu Sveučilišta u Slavonskom Brodu koja je u rekonstrukciji, pogon Đure Đakovića te Udrugu osoba s invaliditetom Loco Moto.

„Došli smo vidjeti samo neke od projekata koje financira Vlada. Slavonski Brod svakako je lider slavonskih gradova – treba ga jačati kroz ulaganja u sveučilište i industrij“, rekao je Piletić.

U županiji 7 500 zaposlenih više nego 2016.

Napomenuo je da je na području Brodsko-posavske županije početkom 2024. godine, zahvaljujući mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno Vlade, bilo 7 i pol tisuća zaposlenih više nego 2016. godine.

„U trenucima kada se hrvatsko tržište rada ubrzano mijenja, na sve izazove odgovaramo kroz kvalitetan sustav obrazovanja, prekvalifikacije, zbog toga je važno u ovakvoj sredini imati instituciju kao što je sveučilište, odgovarati na promjenu tehnologije, a to će svakako osnažiti gospodarstvo i poslodavce na ovom području“, rekao je Piletić.

Istaknuo je i važnost ulaganja u studentske domove i internacionalizaciju hrvatskog sveučilišta, budući da broj stranih studenata raste, a to će biti sve više jer će izmjenom Zakona o strancima, svim stranim državljanima koji dođu studirati u Hrvatsku i provedu ovdje pet godina biti omogućen trajni boravak.

Nakon intervencije Vlade, potaknuta proizvodnja u Đuri Đakoviću

Govoreći o „Đuri Đakoviću“, rekao je da je poznato u kakvim je okolnostima bila ta tvrtka te da je nakon intervencije Vlade potaknuta proizvodnja i udvostručen broj radnih mjesta.

„To je smjer koji želimo Hrvatskoj ponuditi u sljedeće četiri godine“, poručio je Piletić.

Više vijesti

Politika

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS-a u sisačkom Gradskom vijeću obratio se javnosti priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku. “Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska...

VIJESTI

Stanovnici Sisačko – moslavačke županije na ovim su izborima prvi puta glasali u dvije izborne jedinice, petoj i sedmoj. Od sedam gradova u županiji,...

Politika

Jedan od prioriteta župana Ivana Celjaka je briga o umirovljenicima i starijim sugrađanima što potvrđuju brojni projekti obnove i proširenja kapaciteta domova za starije osobe. Projekt...

Politika

Karolina Vidović Krišto, predsjednica stranke Odlučnost i Pravednost(OIP), zajedno sa članovima vodstva stranke i nositeljima lista, tijekompredizborne turneje u ponedjeljak i utorak susrela se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.