Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

KUTINA: Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” u Pučkom otvorenom učilištu Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus klubu Pučkog otvorenog učilišta u Kutini.

Na predavanju Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine predavačica Silvija Kolar – Fodor će otkriti kako u vlastitom vrtu možete uzgajati i imati vlastitu hranu dostupnu tijekom cijele sezone. Otkrit će kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što možete uzgajati u vrtu i tijekom zimskih dana, što možete sijati i više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da su vam dostupne u vrijeme i kad ne rastu na vrtu.

Ovo predavanje dio je programa udruge Podržimo lokalni, sezonski i organski uzgoj hrane kojim se želi osvijestiti javnost o hrani koju jedemo te inspirirati kako uzgajati vlastitu hranu.

Svaki sudionik predavanja dobiva na poklon paketić sjemena iz Biovrta.

U sklopu predavanja bit će predstavljena knjiga Vrtlarenje u skladu s prirodom autorice Silvije Kolar – Fodor koja će se moći kupiti nakon predavanja. Cijena knjige je 19,99 €.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici:

Silvija Kolar – Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom.

Autorica je knjige Vrtlarenje u skladu s prirodom i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima.

Predsjednica je udruge Biovrt – u skladu s prirodom u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.

Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020.

Više vijesti

PROMO

U Parku prirode Lonjsko polje nedaleko od Siska, uz stari rukavac rijeke Save, nalazi se Čigoč – Prvo europsko selo roda. Ovu titulu Čigoč nosi...

Kutina

Uzdignutim čašama i riječima “Živi bili škrlet pili”, otvoren je “30. Festival vina – MoslaVina Kutina”. Ne može se puno festivala pohvaliti ovako dugom...

Kutina

U prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine održan je radni sastanak vezano za izgradnju širokopojasne infrastrukture u Kutini. Sastanku su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.