Kutina

KUTINA: Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” u Pučkom otvorenom učilištu Kutina

Predavanje “Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine” održat će se u petak, 19. travnja 2024. godine s početkom u 18 sati u Arcus klubu Pučkog otvorenog učilišta u Kutini.

Na predavanju Kako imati vlastitu hranu dostupnu cijele godine predavačica Silvija Kolar – Fodor će otkriti kako u vlastitom vrtu možete uzgajati i imati vlastitu hranu dostupnu tijekom cijele sezone. Otkrit će kako produžiti vrtlarsku sezonu određenim vrstama, što možete uzgajati u vrtu i tijekom zimskih dana, što možete sijati i više puta u godini te koje kulture pohraniti na najbolji način da su vam dostupne u vrijeme i kad ne rastu na vrtu.

Ovo predavanje dio je programa udruge Podržimo lokalni, sezonski i organski uzgoj hrane kojim se želi osvijestiti javnost o hrani koju jedemo te inspirirati kako uzgajati vlastitu hranu.

Svaki sudionik predavanja dobiva na poklon paketić sjemena iz Biovrta.

U sklopu predavanja bit će predstavljena knjiga Vrtlarenje u skladu s prirodom autorice Silvije Kolar – Fodor koja će se moći kupiti nakon predavanja. Cijena knjige je 19,99 €.

Na razmjene sjemenja se pozivaju posjetitelji predavanja koji čuvaju ili žele čuvati domaće sjeme u svojim vrtovima i da razmijene sjeme s udrugom Biovrt i na taj način doprinesu očuvanju naše biološke raznolikosti.

Ukoliko nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom za sjeme.

O predavačici:

Silvija Kolar – Fodor je autorica, biovrtlarka i aktivistica. Kao velika zaljubljenica u prirodu posvećena je edukaciji o životu u skladu s prirodom.

Autorica je knjige Vrtlarenje u skladu s prirodom i edukativnog portala www.biovrt.com, a surađivala je kao kolumnistica s brojnim časopisima i portalima.

Predsjednica je udruge Biovrt – u skladu s prirodom u sklopu koje diljem Republike Hrvatske provodi edukacije, osmišljava i vodi razne projekte kojima pokreće školske vrtove u Međimurju i uvodi edukacijske programe o biovrtlarenju, održivom razvoju i životu u skladu s prirodom u osnovne škole.

Čuvarica je brojnih sorti starinskog sjemenja i čuva ih od izumiranja za buduće generacije. Na svom imanju stalno isprobava nove ideje i tehnike biološkog uzgoja te redovito piše i inspirira brojne pratitelje na društvenim mrežama. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Dobitnica je prestižne nagrade Hrvatske utjecajne žene 2020.

Više vijesti

SMŽ

Da bi mala poljoprivredna gospodarstva opstala, ali se i razvijala, potrebna su dodatna ulaganja posebno u tržišno orijentirano proizvodnju koja je preduvjet za postizanje...

VIJESTI

U Rimu, 13. svibnja 2016., svečano je otvoren proces za proglašenje blaženim i svetim brata Ivana Bonifacija Pavletića, rodom iz Zbjegovače, današnja župa Ilova....

Sisak

Komicij Marijine legije „Gospa Snježna“ iz Petrinje proslavit će sedmu obljetnicu osnutka, u srijedu, 15. svibnja. Tom prigodom svečano misno slavlje, u bazilici sv....

KULTURA

Prema odluci stručnog povjerenstva, a koja je obrazložena na Okruglom stolu nakon održane 41. Smotre folklora Moslavine, na Županijskoj smotri u Martinskoj Vesi, 8....

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version