Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

PETRINJA: Sanaciju Ulice Gromova zajednički će sufinancirati Grad Petrinja, ŽUC SMŽ i Privreda

Grad Petrinja, Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije i Privreda Petrinja d.o.o. zajednički će sanirati Ulicu Gromova. U tom cilju izrađen je Glavni projekt izvanrednog održavanja i troškovnik pa su stečeni preduvjeti za provođenje daljnjih radnji: zaključenje sporazuma o zajedničkom financiranju i provođenju javne nabave radova, a koju će provoditi Grad Petrinja.

Kako uskoro kreće postupak raspisivanja javne nabave za izvođenje radova na sanaciji Ulice Gromova, nakon čega će uslijediti i sam postupak njene sanacije, najavila je gradonačelnica Grada Petrinje Magdalena Komes.

„Ona ulica o kojoj se zaista jako puno priča, a koja treba znatnu rekonstrukciju je Ulica Gromova, jedna od naših žila kucavica grada, mala gradska obilaznica. Ulica je u jako lošem stanju, ima jako puno rupa i građani zaista s pravom negoduju što još nismo krenuli s rekonstrukcijom, iako smo obećali. Na sreću, osigurali smo sredstva za sufinanciranje u gradskom Proračunu, odnosno kroz rebalans Proračuna te mogu najaviti kako kroz tjedan ili dva idemo u postupak nabave za izvođenje radova na toj značajnoj ulici“, najavila je Komes, zahvalivši Sisačko-moslavačkoj županiji i županu Ivanu Celjaku, ŽUC-u i Privredi na suradnji i financijskoj podršci.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 2.262.500,00 Eura s PDV-om, a ukupna duljina trase je 2.862 m. Početak trase je raskrižje sa državnom cestom D30 (Ulica Stjepana Radića), a završetak raskrižje sa državnom cestom D37 (Sisačka ulica). Riječ je o rekonstrukciji ceste u punom profilu s nogostupima, a planirano je postavljanje nove vertikalne i horizontalne prometne signalizacije.

Dio sredstava za sanaciju Ulice Gromova osigurao je Grad Petrinja, dio petrinjsko poduzeće Privreda d.o.o., a dio Županijska uprava za ceste Sisačko-moslavačke županije.

„Dio sredstava će svatko sufinancirati. Vrijednost radova koja se odnosi na Grad Petrinju je oko 400 tisuća eura plus PDV. Govorimo o značajnim sredstvima i trebalo ih je osigurati kroz Proračun, odnosno osigurali smo ih kroz rebalans Proračuna“, rekla je gradonačelnica.

Za rekonstrukciju Ulice Gromova, koja je inače u nadležnosti Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije, Privreda d.o.o. će osigurati nešto malo više od milijun eura, dok će Grad Petrinja i ŽUC SMŽ osigurati po 600 tisuća eura.

Početak sanacije Ulice Gromova ovisi o trajanju postupka javne nabave za izvođenje radova te o mogućim žalbama na istu, a u sanaciju predmetne ulice krenut će se odmah po okončanju postupka javne nabave.

Cilj projekta je da se prometnici vrati njena puna funkcija te omogući sigurno i udobno odvijanje prometa svih sudionika u prometu.

Više vijesti

KULTURA

„Kraluž” , Pjevačka skupina KUD-a „Posavina” Budaševo u kategoriji folklorni mali vokalni sastavi i komorni zborovi i Pjevačka skupina Kulturno-umjetničkog društva „Mijo Stuparić“ Velika...

Kutina

U fokusu 30. izdanja Festivala vina MoslaVina Kutina su autohtone hrvatske vinske sorte. Manifestacija „Festival vina – MoslaVina Kutina 2024. i izložba vina izvornih...

KULTURA

Paljenjem skulpture „PetrinjGrad“ završen je ovogodišnji četvrti Festival lončarstva i keramike koji se tijekom vikenda održavao u Centru novog života na Sajmištu. Oba dana...

Sisak

Dva naporna dana u Čakovcu 18. i 19.05. bila su prilično uspješna za streljački klub “HVIDR-a SISAK”! Naravno da su očekivanja bila i viša,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.