Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

SISAK | HDZ i HSLS: Gradonačelnica i dalje bez odgovora, vijećnici ponovno razotkrili teške propuste

Kristina Ikić Baniček

Klub vijećnika HDZ-a i HSLS-a u sisačkom Gradskom vijeću obratio se javnosti priopćenjem kojeg u cijelosti prenosimo u nastavku.

“Sjednica Gradskog vijeća Grada Siska ponovno je održana u maniri neobičnog ponašanja aktualne gradonačelnice, Kristine Ikić Baniček, u izbjegavanju konkretnih odgovora na pitanja koja muče Siščanke i Siščane.

Oni i dalje plaćaju najveći porez jer im ga je uvela sisačka gradonačelnica a unatoč punjenju gradske blagajne tim novcem, Siščani nemaju poboljšane uvjete života, grad se ne razvija.

Iako se na gradskim web stranicama trenutačna gradska vlast hvali da je Sisak predvodnik razvoja ranog i predškolskog odgoja, na pitanje HDZ-a o tome zašto projekt vrtića u Galdovu stoji, iako je Vlada RH osigurala sredstva za njega, nismo dobili valjan odgovor. Također, i osnovnoškolci u Sisku trpe posljedice njihovog neodgovornog (ne)rada, pa tako nismo uspjeli doznati kad će učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića napokon natrag u svoju školu.

Za konkretan odgovor građani su ostali zakinuti i kod pitanja kad će gradska naselja dobiti kanalizaciju, što bi trebao biti civilizacijski minimum u 2024. godini.

Gradski vijećnici HDZ-a pitali su i za izostanak dugo očekivanog ulaganja u kupalište Zibel, no očito se Siščani i Siščanke ni ovog ljeta neće moći osvježiti na toj omiljenoj lokaciji sa uređenim prostorijama na kupalištu i uređenim igralištem za djecu. Gradonačelnicu to, možda, ne zanima, jer ima mogućnost otići na dugotrajno bezbrižno ljetovanje, kao što je to činila proteklih godina.

Naposljetku, nije se saznalo ni tko je odgovoran za to što se novoasfaltirane ceste ponovo prekapaju, poput onih u Hrvatskih domobrana i Radničkoj ulici, te tko snosi navedeni trošak.

Isti se mogao usmjeriti primjerice na uređenje ceste u Žabnu, kad bi za to u Gradu postojao plan, no još uvijek ga nema.

Građani Siska se svakodnevno obraćaju s brojnim pitanjima na što se troši njihov novac, posebice jer je do odgovora nemoguće doći, a dio Siščana je i blokiran na stranicama Grada Siska, što dovoljno govori o transparentnosti i dostupnosti vlasti građanima.

Pitanja građana ćemo iznositi i na svakoj sljedećoj sjednici, do narednih izbora kad očekujemo konačni odlazak ove možda zaspale a možda samo lijene garniture. Novci od države dolaze, djeca odrastaju, godine prolaze, ne ulaže se u škole, ne ulaže se u vrtiće, ne ulaže se u ceste, kanalizacijski sustav, igrališta… kamo onda novci Siščanki i Siščana odlaze?

Klub vijećnika HDZ, HSLS”

Više vijesti

Sisak

Na jučerašnjem sastanku Vlade RH i župana, gradonačelnika i načelnika održanom u Sisku, razgovaralo se o projektima obnove i revitalizacije Siska i županije. “Susramlje...

Sisak

U Sisku se jučer održao sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na...

Sisak

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedat će sastankom Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina, u srijedu, 10. srpnja 2024., s početkom...

Sisak

Tijekom mjeseca lipnja plivačice i plivači Plivačkog kluba Sisak Janaf nastupili su na dva Regionalna prvenstva Hrvatske Regije 4 koja su ove godine po...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.