Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

PETRINJA: Obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade “Gromovi” i Dan 2. mehanizirane bojne “Gromovi”

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku uz zajedničku molitvu koju je predvodio vlč. Danijel Čolo.

Obilježavanje je nastavljeno središnjom svečanošću koja je održana na strojilištu Vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”, u sklopu koje je pročitana povjesnica 2. gbr „Gromovi, dodijeljene su i nagrade za osvojena mjesta na vojničkim natjecanjima te su uručene legendarne zelene beretke novim pripadnicima Gromova.

Bojnik Mirko Muhek, zapovjednik 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ rekao je kako već tradicionalno na obljetnicu 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ organiziraju dodjelu zelenih beretki i primaju nove pripadnike u svoju. „Danas je beretke primilo 20 pripadnika i ponosni smo što ulaze u našu postrojbu, odnosno u našu obitelj. Što imamo više mladih, to je naša vojska jača i moćnija“, rekao je zapovjednik Muhek.

Iskrene čestitke povodom njihovog dana Gromovima je uputio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić. „Obzirom na značenje Gromova za područje županije, a pogotovo za petrinjsko područje koje su i oslobađali, naša je dužnost i obveza obilježiti s njima dan njihovog ustrojavanja. Ova mladež koja pristupa Gromovima, pronosit će njihovu slavu i dalje“, rekao je zamjenik župana.

Čestitkama se pridružila i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, naglasivši važnost Gromova u ovom mirnodopskom razdoblju, a poglavito važnost njihove povijesne uloge u oslobađanju ovog područja, braneći na taj način i Zagreb i čitavu Domovinu. „Oni su danas uz stanovništvo i u drugim okolnostima. Izrazito puno su nam pomogli nakon potresa i na tome im velika hvala“, rekla je gradonačelnica Komes.

Obilježavanje 33. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 17. obljetnice 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ nastavljeno je svetom misom u Kapelici svetog Ilije Proroka, koju je predvodio vlč. Danijel Čolo, a okončano zajedničkim druženjem.

Više vijesti

SMŽ

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije organizirao Školski sportski savez SMŽ, okupio je jučer u Sisku oko 800 djece s...

Petrinja

Na lokaciji Privremenog skladišta građevinskog materijala Mala Gorica jučer je održana primopredaja specijalnog komunalnog vozila – čistilice Komunalcu Petrinja d.o.o. Vrijednost čistilice iznosi 260.787,50...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

SMŽ

U Sisku je svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije na kojoj su istaknutim pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.