Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

PETRINJA: Obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade “Gromovi” i Dan 2. mehanizirane bojne “Gromovi”

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku uz zajedničku molitvu koju je predvodio vlč. Danijel Čolo.

Obilježavanje je nastavljeno središnjom svečanošću koja je održana na strojilištu Vojarne “Pukovnik Predrag Matanović”, u sklopu koje je pročitana povjesnica 2. gbr „Gromovi, dodijeljene su i nagrade za osvojena mjesta na vojničkim natjecanjima te su uručene legendarne zelene beretke novim pripadnicima Gromova.

Bojnik Mirko Muhek, zapovjednik 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ rekao je kako već tradicionalno na obljetnicu 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ organiziraju dodjelu zelenih beretki i primaju nove pripadnike u svoju. „Danas je beretke primilo 20 pripadnika i ponosni smo što ulaze u našu postrojbu, odnosno u našu obitelj. Što imamo više mladih, to je naša vojska jača i moćnija“, rekao je zapovjednik Muhek.

Iskrene čestitke povodom njihovog dana Gromovima je uputio i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić. „Obzirom na značenje Gromova za područje županije, a pogotovo za petrinjsko područje koje su i oslobađali, naša je dužnost i obveza obilježiti s njima dan njihovog ustrojavanja. Ova mladež koja pristupa Gromovima, pronosit će njihovu slavu i dalje“, rekao je zamjenik župana.

Čestitkama se pridružila i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, naglasivši važnost Gromova u ovom mirnodopskom razdoblju, a poglavito važnost njihove povijesne uloge u oslobađanju ovog područja, braneći na taj način i Zagreb i čitavu Domovinu. „Oni su danas uz stanovništvo i u drugim okolnostima. Izrazito puno su nam pomogli nakon potresa i na tome im velika hvala“, rekla je gradonačelnica Komes.

Obilježavanje 33. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i 17. obljetnice 2. mehanizirane bojne „Gromovi“ nastavljeno je svetom misom u Kapelici svetog Ilije Proroka, koju je predvodio vlč. Danijel Čolo, a okončano zajedničkim druženjem.

Više vijesti

SMŽ

Prva, nakon potresa, obnovljena zgrada javne namjene u Sisku, koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija, bila je zgrada u Tomislavovoj ulici broj 5, gdje je...

SMŽ

Petrinjski ultramaratonac i hrvatski branitelj Branko Šubić i ove godine istrčat će u sklopu projekta „Branko Šubić za branitelje” etapni ultramaraton. Tim povodom u...

SMŽ

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o rezultatima uzorkovanja voda na prirodnim kupalištima (rijekama i jezerima) naše županije na kojima građani u...

VIJESTI

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt „Zaštita i očuvanje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.