Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Učenici devet škola pripremit će 1000 palačinki na 5. “Palačinka kupu” ovog petka u Sisku

U organizaciji Srednje škole Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije u petak, 10. svibnja 2024. godine s početkom u 9.30 sati na pješačkoj zoni u Sisku održat će se “5. Palačinka kup”.

Učenici će se natjecati u pripremi prezentaciji klasičnih i bezglutenskih palačinki te u izradi barskih mješavina (koktela).

“Bit će ispečeno oko tisuću palačinki te pozivamo sve građane da dođu na 5. palačinka kup kako bi degustirali ovaj omiljeni desert koji se jede u svim dijelovima svijeta”, pozivaju organizatori.

Na Palačinka kupu sudjelovat će 9 škola, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja škola August Šenoa Garešnica, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Obrtničko-tehnička škola iz Slavonskog Broda, Srednja škola Topusko i Srednja škola Viktorovac te dvije osnovne škole koje su bile najuspješnije na Malom palačinka kupu, Osnovna škola Popovača i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

Učenici Srednje škole Viktorovac, koji se školuju za zanimanje medicinske sestre i tehničara, mjerit će građanima tlak i kontrolirati razinu šećera u krvi.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Pop rock škola, zbor i klapa Osnovne škole Popovača te dramska skupina Srednje škole Viktorovac Sisak.

Više vijesti

SMŽ

Prva, nakon potresa, obnovljena zgrada javne namjene u Sisku, koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija, bila je zgrada u Tomislavovoj ulici broj 5, gdje je...

SMŽ

Petrinjski ultramaratonac i hrvatski branitelj Branko Šubić i ove godine istrčat će u sklopu projekta „Branko Šubić za branitelje” etapni ultramaraton. Tim povodom u...

SMŽ

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o rezultatima uzorkovanja voda na prirodnim kupalištima (rijekama i jezerima) naše županije na kojima građani u...

VIJESTI

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt „Zaštita i očuvanje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.