Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Učenici devet škola pripremit će 1000 palačinki na 5. “Palačinka kupu” ovog petka u Sisku

U organizaciji Srednje škole Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije u petak, 10. svibnja 2024. godine s početkom u 9.30 sati na pješačkoj zoni u Sisku održat će se “5. Palačinka kup”.

Učenici će se natjecati u pripremi prezentaciji klasičnih i bezglutenskih palačinki te u izradi barskih mješavina (koktela).

“Bit će ispečeno oko tisuću palačinki te pozivamo sve građane da dođu na 5. palačinka kup kako bi degustirali ovaj omiljeni desert koji se jede u svim dijelovima svijeta”, pozivaju organizatori.

Na Palačinka kupu sudjelovat će 9 škola, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja škola August Šenoa Garešnica, Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar, Obrtničko-tehnička škola iz Slavonskog Broda, Srednja škola Topusko i Srednja škola Viktorovac te dvije osnovne škole koje su bile najuspješnije na Malom palačinka kupu, Osnovna škola Popovača i Osnovna škola 22. lipnja Sisak.

Učenici Srednje škole Viktorovac, koji se školuju za zanimanje medicinske sestre i tehničara, mjerit će građanima tlak i kontrolirati razinu šećera u krvi.

U glazbenom dijelu programa nastupit će Pop rock škola, zbor i klapa Osnovne škole Popovača te dramska skupina Srednje škole Viktorovac Sisak.

Više vijesti

EMISIJE

Gošća ovotjednog izdanja emisije Srijedište bila je ravnateljica Doma za starije osobe Sisak, Ružica Čakširan. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7...

Popovača

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna...

Petrinja

U Petrinji je jučer svečano obilježena 33. obljetnica ustrojavanja 2. gardijske brigade „Gromovi“ i Dan 2. mehanizirane bojne „Gromovi“. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca...

SMŽ

Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora, Marijana Petir, održala je u Hrvatskom saboru sastanak s članovima Udruge „Čuvari tradicije izrade suhomesnatih proizvoda Moslavine „Zlatna...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.