Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača s predstavnicima udruga potpisao Ugovore o financiranju za 2024. godinu

Gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković potpisao je Ugovore o financiranju s udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za 2024. godinu.

Na predmetni Javni poziv svoje programe i projekte prijavljivale su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

Kako je istaknuo, ukupno dodijeljena sredstva iznose 166 tisuća eura, a raspodijeljena su za programske aktivnosti 57 udruga.

„Zaista mi je drago da nastavljamo tradiciju rada naših udruga koje su sastavni dio kvalitete društvenog života Grada Popovače. Naše udruge su stupovi javnog i društvenog života te im na ovaj način omogućujemo nastavak njihovog uspješnog redovnog rada te realizaciju projekata i aktivnosti po kojima su prepoznatljive“ – rekao je gradonačelnik Mišković i zahvalio predstavnicima udruga na dosadašnjem radu koji je rezultirao kvalitetnim društvenim životom grada.

„Vi ste bogatstvo grada s kojim se ponosimo, a posebice se ponosimo s vašim uspješnim rezultatima. Svi vi činite jedan od kotačića zbog kojih je Grad Popovača ovakav kakav je i zbog toga vam hvala“ – poručio je gradonačelnik.

Na financijskim sredstvima, ali i pomoći koju Grad i Turistička zajednica pružaju udrugama zahvalili su Vladimir Vuksan iz ŠRU „Štuka“ Osekovo i Marija Pukec Žigić iz PULS-a „Moslavački štrk“. Istaknuli su kako će im uvelike ova sredstva pomoći pri organizaciji njihovih najvažnijih manifestacija i aktivnosti, ali i pri pokretanju novih projekata koji će biti i promotori Grada i ovoga kraja.

Pored navedenih sredstava potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad i nabavku opreme 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava sa 435 tisuća eura, a preko Zajednice sportskih udruga aktivnosti 21 kluba u iznosu od 225 tisuća eura.

Više vijesti

SMŽ

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije organizirao Školski sportski savez SMŽ, okupio je jučer u Sisku oko 800 djece s...

Petrinja

Na lokaciji Privremenog skladišta građevinskog materijala Mala Gorica jučer je održana primopredaja specijalnog komunalnog vozila – čistilice Komunalcu Petrinja d.o.o. Vrijednost čistilice iznosi 260.787,50...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

SMŽ

U Sisku je svečanom sjednicom Skupštine obilježen Dan Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije na kojoj su istaknutim pojedincima koji su svojim radom i djelovanjem u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.