Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Idu potpore malim poljoprivrednim gospodarstvima – sve o natječaju saznajte 17.5. u Dvoru

Da bi mala poljoprivredna gospodarstva opstala, ali se i razvijala, potrebna su dodatna ulaganja posebno u tržišno orijentirano proizvodnju koja je preduvjet za postizanje konkurentnosti.

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA upravo zato kontinuirano okuplja poljoprivrednike sa područja Sisačko-moslavačke županije kako bi im pomogla u razvoju, ali i ostvarenju novih potpora.

U najavi je predstavljanje natječaja kojim se može ostvariti od 5 do 30 tisuća eura bespovratne potpore. Sve o natječaju djelatnici RA SIMORA predstavit će u petak 17. svibnja u Dvoru (prostor poduzeća Dvorkom, E. Kvaternika 3) od 11 sati.

„Građenje, rekonstrukcija, opremanje objekata za životinje, staklenika, plastenika, objekata za hlađenje, građenje sustava za navodnjavanje, kupnja opreme za berbu, sortiranje ili pakiranje vlastitih poljoprivrednih proizvoda i kupnja mehanizacije, samo su neki od prihvatljivih troškova. U Dvoru ćemo poljoprivrednicima dati konkretnije podatke, ali i pojedinačno razgovarati o razvoju njihovih OPG-ova“, rekli su u Razvojnoj agenciji SIMORA koja već dugi niz godina radi na ruralnom razvoju, istaknuvši kako su u proteklom razdoblju imali 243 uspješne prijave koje su rezultirale sa više od 12 milijuna eura potpora poljoprivrednicima sisačko-moslavačkog kraja.

Navedeni natječaj otvara se 1. srpnja i traje do 31. srpnja 2024. godine. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju je 15.000.000,00 EUR-a od čega je  13.500.000,00 eura za intervenciju 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima, a 1.500.000,00 eura za intervenciju 73.12. Potpora malim poljoprivrednicima – ekološki proizvođači/prerađivači. Najniža visina javne potpore po projektu odnosno korisniku iznosi 5.000 eura, a najviša visina javne potpore je 30.000 eura. Intenzitet javne potpore je 85 % ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Iz Razvojne agencije SIMORA pozivaju sve zainteresirane za ovu potporu da se jave na broj telefona 044/660-116, mail adresu: ruralno@simora.hr ili dođu u Dvor 17. svibnja 2024. godine gdje se od 11 sati predstavlja navedeni natječaj.

Više vijesti

OBNOVA

Košarkaškom i odbojkaškom utakmicom sisačkih Gimnazijalki i Gimnazijalaca službeno je otvoreno vanjsko sportsko igralište Gimnazije Sisak. Na novoj podlozi nastupile su i učenice Strukovne...

EMISIJE

U srijedu, 22. svibnja gošća emisije Srijedište bila je Marija Petranović, ravnateljica Doma za odrasle osobe Petrinja. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h...

PROMO

Multinacionalna kompanija AD Plastik traži radnike za proizvodni pogon u Jankomiru za rad na liniji za proizvodnju plastičnih dijelova za automobile. Od kandidata se...

SMŽ

Na Zagrebačkom je velesajmu od 13. do 15. svibnja održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. Organizator natjecanja bila je Agencija...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.