Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

“Korak po korak zajedno: Zagreb-Petrinja” do nabave ultrazvučnog uređaja za građane Petrinje i okolice

U organizaciji Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u nedjelju, 12. svibnja održana je javnozdravstvena akcija pod nazivom „Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja“ za oboljele u Petrinji, a s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu ultrazvučnog color doppler uređaja za građane Petrinje i okolice.

Začetnica akcije Verica Mešić, koja je od Zagreba do Petrinje hodala i prošle godine, jedna je od oboljelih od karcinoma štitnjače i predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače u kojoj volontira već 16 godina. Hrvatska je jedna od zemalja s najvišom godišnjom incidencijom karcinoma štitnjače u svijetu 10/100.000 stanovnika godišnje. U Petrinji je također, nažalost, bolest u porastu.

U hodu od Zagreba do Petrinje, uz članove Udruge i pripadnike Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH koje je započelo akciju rekreativnim trčanjem pripadnika hitnih službi i građana još u veljači u Slavonskom Brodu, gospođi Verici Mešić pridružio se i Petrinjac Branko Šubić.

Hodači su iz Zagreba na put dug 55 kilometara krenuli rano ujutro, oko 4:00 sata, a u Brestu ih je oko 18:30 sati dočekala gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes sa zamjenikom Ivanom Prskalom i najbližim suradnicima, uručivši gospođi Verici zastavu Grada Petrinje.  Svi zajedno su hodali do Centra novog života na Sajmištu gdje im je upriličen prigodni program dočeka.

„Hvala hodačima, Civilnoj zaštiti, mojim liječnicima, Gradu Petrinji, mojoj obitelji i svim članovima Udruge jer bez njih ja ovo ne bih mogla sama napraviti. Korak po korak zajedno doista možemo stvarati čuda. Puno mi je srce kad vidim da postižemo rezultate i da možemo pomoći oboljelim osobama“, rekla je gospođa Mešić prilikom dolaska u Centar novog života.

U ime Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije zahvalu svim dionicima ove akcije uputila je glavna sestra Ivana Miklić. „Hvala gospođi Verici i Hrvatskoj udruzi za bolesti štitnjače, Ravnateljstvu civilne zaštite i Gradu Petrinji te svima koji su prikupljali sredstva za uređaj koji će itekako utjecati na kvalitetenije pružanje zdravstvene zaštite građanima Petrinje i okolice.“

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes također je zahvalila svima koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj i humanoj akciji.

„Bez obzira što je sada prošlo već nekoliko godina od potresa, drago mi je da Petrinja nije zaboravljena jer mi i dalje trebamo pomoć. Ovdje se radi o pomoći usmjerenoj na rješavanje zdravstvenih problema i zato vam velika hvala vam što ste izdržali ovaj put od Zagreba i što mislite na nas. Želim vam svima puno zdravlja i što manje poteškoća u radu Udruge, a svima nama zajedno želim da ovako prijeko potrebne uređaje dobivamo kroz zdravstveni sustav“, rekla je gradonačelnica.

U javnozdravstvenu akciju pod nazivom „Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja“ i dalje se možete uključiti i donirati sredstva za kupnju ultrazvuka za Odjel radiologije u Petrinji:

HRVATSKA UDRUGA ZA BOLESTI ŠTITNJAČE

Frane Petrića 5, Zagreb

IBAN: HR642402006110105114

Model: 00

Poziv na broj: 1205-2024

Svrha uplate: Donacija Korak po korak zajedno za Petrinju

Više vijesti

Sisak

U organizaciji Marijine legije Petinja i uz potporu Sisačke biskupije, u petak 28. lipnja, u župi sv. Kvirina u Sisku započeo je šesti po...

Petrinja

Grad Petrinja će za svakog učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole sufinancirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala u iznosu od 30,00 eura po...

VIJESTI

Uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, u okviru Javnog poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim...

Sisak

Svetkovina posvete sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa proslavljena je u četvrtak, 27. lipnja svečanim misnim slavljem u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku. Slavlje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.