Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

S Prvenstva Hrvatske za juniore sisački streljači vratili se s medaljama

Dva naporna dana u Čakovcu 18. i 19.05. bila su prilično uspješna za streljački klub “HVIDR-a SISAK”! Naravno da su očekivanja bila i viša, ali u sportu uz svo znanje i pripreme treba imati i dozu sreće što naši natjecatelji ove godine i nisu imali.

U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske u juniorskim kategorijama. Nastupilo je sedmero članova kluba, jedan junior i šest juniorki.

Jedini junior, u stvari još kadet, je bio Marko Dragosava. Marko je uspio sa 355 krugova ući u finale sa 8. mjesta, a u finalu se rezultatom 92,1 krugom plasirao na 7. mjesto u državi. 

Ekipa juniorki u sastavu Zoja Šaban, Tea Ilijević i Lorena  Kušan. I dok su Šaban i Ilijević odradile dobre mečeve, Kušan je podlegla pritisku i ekipa je završila na 3. mjestu sa 1066 krugova. Odlično je gađala Zoja i ušla u finale sa 5. mjesta. Još bolje je gađala u finalu i pogodila čak 98,2 kruga. na žalost i s tim je zaustavljena na 4. mjesti. Za broncu joj je nedostajalo 0,2 kruga, a za srebro 0,8 krugova. Tea Ilijević je zapela na 9. mjestu i nije ušla u finale , dok je Kušan završila na 33. mjestu.

Čak tri kadetkinje su pogodile normu za PH i nastupile su po prvi puta na istom. Barbara Brnad, Franka Šaban i Tara Branković. Najbolje se snašla Brnad koja je sa 349 krugova osvojila 21. mjesto. Franka je pogodila 346 krugova i osvok+jila 24. mjesto, dok je Branković pogodila 331 krug i smjestila se na 36. mjesto.

Drugi dan su gađale seniorske kategorije. Ženska ekipa je bila ista kao i prvi dan i malo uspješnija. Djevojke su osvojile 2. mjesto sa 1080 krugova. Sve tri su popravile svoj rezultat u odnosu na dan prije. Zoja je pogodila 369 krugova što joj je donijelo srebrnu medalju i tek za lošiju posljednju seriju je izgubila naslov prvaka države. Tea je pogodila 363 kruga i osvojila broncu dok je najveći napredak napravila Kušan koja je pogodila 348 krugova što je bilo dovoljno za 16. mjesto. 

Muški dio ekipe su sačinjavali veterani, Tihomir Ilijević, Siniša Lovrenović i Gjorgji Arsoski. Ekipno su osvojili 7. mjesto sa 1027 krugova. Najuspješniji je bio Ilijević sa 352 kruga, Lovrenović je pogodio 348, dok je Arsoski pogodio 327 krugova.

Više vijesti

SMŽ

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak održao je sastanak s predstavnicima Plinacro d.o.o. na kojem su dogovorene osnovne smjernice međusobne suradnje u cilju...

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

VIJESTI

Gradonačelnik Josip Mišković je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem danas posjetio OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever kako bi čestitao i prigodno nagradio najuspješnije...

SMŽ

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije između župana Ivana Celjaka i ravnatelja osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, omogućeno...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.