Sisak

S Prvenstva Hrvatske za juniore sisački streljači vratili se s medaljama

Dva naporna dana u Čakovcu 18. i 19.05. bila su prilično uspješna za streljački klub “HVIDR-a SISAK”! Naravno da su očekivanja bila i viša, ali u sportu uz svo znanje i pripreme treba imati i dozu sreće što naši natjecatelji ove godine i nisu imali.

U subotu je održano Prvenstvo Hrvatske u juniorskim kategorijama. Nastupilo je sedmero članova kluba, jedan junior i šest juniorki.

Jedini junior, u stvari još kadet, je bio Marko Dragosava. Marko je uspio sa 355 krugova ući u finale sa 8. mjesta, a u finalu se rezultatom 92,1 krugom plasirao na 7. mjesto u državi. 

Ekipa juniorki u sastavu Zoja Šaban, Tea Ilijević i Lorena  Kušan. I dok su Šaban i Ilijević odradile dobre mečeve, Kušan je podlegla pritisku i ekipa je završila na 3. mjestu sa 1066 krugova. Odlično je gađala Zoja i ušla u finale sa 5. mjesta. Još bolje je gađala u finalu i pogodila čak 98,2 kruga. na žalost i s tim je zaustavljena na 4. mjesti. Za broncu joj je nedostajalo 0,2 kruga, a za srebro 0,8 krugova. Tea Ilijević je zapela na 9. mjestu i nije ušla u finale , dok je Kušan završila na 33. mjestu.

Čak tri kadetkinje su pogodile normu za PH i nastupile su po prvi puta na istom. Barbara Brnad, Franka Šaban i Tara Branković. Najbolje se snašla Brnad koja je sa 349 krugova osvojila 21. mjesto. Franka je pogodila 346 krugova i osvok+jila 24. mjesto, dok je Branković pogodila 331 krug i smjestila se na 36. mjesto.

Drugi dan su gađale seniorske kategorije. Ženska ekipa je bila ista kao i prvi dan i malo uspješnija. Djevojke su osvojile 2. mjesto sa 1080 krugova. Sve tri su popravile svoj rezultat u odnosu na dan prije. Zoja je pogodila 369 krugova što joj je donijelo srebrnu medalju i tek za lošiju posljednju seriju je izgubila naslov prvaka države. Tea je pogodila 363 kruga i osvojila broncu dok je najveći napredak napravila Kušan koja je pogodila 348 krugova što je bilo dovoljno za 16. mjesto. 

Muški dio ekipe su sačinjavali veterani, Tihomir Ilijević, Siniša Lovrenović i Gjorgji Arsoski. Ekipno su osvojili 7. mjesto sa 1027 krugova. Najuspješniji je bio Ilijević sa 352 kruga, Lovrenović je pogodio 348, dok je Arsoski pogodio 327 krugova.

Više vijesti

SMŽ

Svečanim programom u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova obilježena je 33. obljetnica početka oružanog otpora srpskom agresoru na glinskom području. Uz potpredsjednika Vlade RH i...

EMISIJE

U srijedu, 26. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Kutina

Obilježavanje Dana grada Kutine započelo je koncertom klasične glazbe i nastupom dueta Gilming i Dropulić u POU Kutina gdje su se proteklog vikenda održala...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version