SMŽ

Županijska skupština donijela odluke o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Sisačko-moslavačke županije

Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena sisačkom novinaru i publicistu rodom iz Siska, Zdravku Strižiću, koji je kroz svoj bogat novinarski i publicistički rad gotovo do posljednjeg dana života izvještavao o svim važnim događajima iz područja gospodarstva, poduzetništva i obrtništva iz Sisačko-moslavačke županije. Svoju novinarsku karijeru započinje 1969. godine kao dopisnik tjednika Jedinstvo i zagrebačkog dnevnika Sportske novosti. Kao profesionalni novinar radio je u Jedinstvu, na Radio Sisku i u Vjesniku Željezare gdje je radio do gašenja lista 1995. godine. Od tada pa sve do umirovljenja 2010. godine profesionalno je radio u Večernjem listu. Posljednjih godina svoga života radio je kao dopisnik agencije HINA-e. Tijekom Domovinskog rata kao ratni reporter izvještavao je s ratišta u Slavoniji, Posavini, Banovini i Kordunu za što je odlikovan Spomenicom Domovinskog rata te medaljama Bljesak i Oluja. Uz novinarski rad bavio se i publicističkim radom. S kolegom Vladimirom Pajtlarom izradio je prvi hrvatski novinarski leksikon – Leksikon novinarstva Sisačko-moslavačke županije. Preminuo je 7. siječnja 2024. godine.

Nagrada Sisačko-moslavačke županije za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruzi Lađarica Sisak, osvajačicama zlatnog odličja u 2023. godini, drugu godinu zaredom, na 10. Maratonu lađarica u Metkoviću.

Nagrada Sisačko-moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Branku Šubiću, petrinjskom ultramaratoncu i hrvatskom branitelju koji je osim višednevnih etapnih ultramaratona na području Republike Hrvatske u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana branitelja Grada Petrinje i Dana oslobođenja Grada Petrinje, sudjelovao i u nizu jednodnevnih akcija humanitarnog karaktera te dao svoj doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.

Nagrada Sisačko-moslavačke županije za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je Udruzi vinogradara i voćara Moslavine „Lujo Miklaužić“ Kutina koja svojim radom te organizacijom manifestacije „Festival vina – MoslaVina Kutina“ i izložbom vina izvornih hrvatskih sorti pruža potporu domaćim proizvođačima u promicanju ponude autohtonih sorti vina, jača suradnju unutar regije i umrežavanje turističkih dionika s ciljem kreiranja inovativnih turističkih sadržaja te doprinosi ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije.

Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici Županijske skupštine, 7. lipnja 2024. godine.

ODLUKA O DODJELI BESPOVRATNIH POTPORA PO PROJEKTU „TURIZAM PLUS U SISAČKO-MOSLAVAČKOJ ŽUPANIJI“

Na održanoj sjednici Županijska skupština usvojila je Odluku o dodjeli bespovratnih potpora po projektu „Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji“ za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2024. godinu. Navedenim projektom, za koji je u županijskom proračunu osigurano 160.000,00 €, cilj je podići konkurentnost domaćih turističkih subjekata. Mjerom 1 kroz uvođenje dodatnih sadržaja povećat će se standard i kvaliteta turističke ponude postojećih turističkih subjekata, a Mjerom 2 povećat će se ulaganja u marketinške aktivnosti. Usvajanjem Odluke o dodjeli bespovratnih potpora po projektu „Turizam plus u Sisačko-moslavačkoj županiji“ za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu za 2024. godinu, 13 turističkih subjekata s područja Sisačko-moslavačke županije koristit će bespovratne potpore ukupne vrijednosti 156.653,00 EUR osigurane kroz Mjeru 1, odnosno 7 turističkih subjekata kroz Mjeru 2 koristit će bespovratne potpore ukupne vrijednosti 3.347,00 EUR za promidžbu postojećih turističkih djelatnosti. Po provođenju ovog projekta bit će postignuti javnim pozivom zadani ciljevi u smislu povećanja standarda i kvalitete turističke ponude Sisačko-moslavačke županije kao i bolje prepoznatljivosti postojećih turističkih subjekata. Turistička ponuda na području Sisačko-moslavačke županije bit će proširena s 4 hidromasažna bazena, 2 vanjska bazena, 1 bazen s liftom za invalide, 3 spa oaze i wellness zone, 3 saune, 3 hidromasažne kade što uključuje izgradnju i opremanje sunčališta, kupnju, izgradnju i opremanje glamping kućica s terasom, kupnju opreme za pametni fitness i DISC-golf te opremu za navedene bazene i saune.

Županijska skupština usvojila je i Godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu, Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu, Izvješće o radu i financijskom poslovanju Gradskih ljekarni Sisak za 2023. godinu te Izvješće o radu Savjeta mladih Sisačko-moslavačke županije za 2023. godinu.

Više vijesti

Sisak

Župan Ivan Celjak ugostio je članice Udruge lađarica Sisak koje su na Maratonu lađarica treći put za redom osvojile zlatno odličje što ni jednoj...

KULTURA

KUD „JEKA“, Općina Hrvatska Dubica, Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije i Etnografski muzej Zagreb pozivaju Vas na promociju etno bojanke „Haj, haj, neka, neka“ koja...

Lekenik

Općina Lekenik će i u ovoj školskoj godini sufinancirati nabavu obrazovnih i pomoćnih nastavnih sredstava i školskog pribora učenicima upisanima u osnovnu školu Mladost...

Popovača

Kraju se privode radovi izgradnje 1. faze pješačke staze u Podbrđu, koja se proteže od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version