Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

800 učenica i učenika na Školskom sportskom danu Sisačko – moslavačke županije

Školski sportski dan, koji je u sklopu Dana Sisačko-moslavačke županije organizirao Školski sportski savez SMŽ, okupio je jučer u Sisku oko 800 djece s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

Program Školskog sportskog dana započeo je dodjelom priznanja i nagrada najuspješnijim učenicama i učenicima sportašima te školskim sportskim društvima u Strukovnoj školi Sisak, a programu je nazočio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

„Drago nam je da ispred Sisačko-moslavačke županije možemo pred kraj ove školske godine ugostiti, pozdraviti i dati priznanje svim učenicima koje su ostvarili rezultate kako na području naše županije, tako i na državnim natjecanjima u školskom sportu. Ponosni smo na naše učenice i učenike koji rado pristupaju svim školskim natjecanjima. Sisačko-moslavačka županija nastoji osigurati kvalitetne uvjete za bavljenje sportom po pitanju školskih terena, dvorana te ćemo to činiti i dalje“, izjavio je zamjenik Jurić pritom čestitajući svim učenicima na ostvarenim uspjesima.

DODIJELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM SPORTAŠICAMA I SPORTAŠIMA TE ŠKOLSKIM SPORTSKIM DRUŠTVIMA

Priznanja dodijeljena učenicima potvrda su njihovog rada, truda i sportskog zalaganja koje uvijek prate izvrsni rezultati i uspjeh, ali isto tako i poticaj ostalim učenicima da se uključe u sportske aktivnosti.

„Danas dodjeljujem priznanja u nekoliko kategorija. Jedna su za školska sportska društva u konkurenciji osnovnih i srednjih škola. Osvojiti titulu najuspješnijeg školskog sportskog društva, u konkurenciji od 50 školskih sportskih društava koliko ih postoji u Sisačko-moslavačkoj županiji, je iznimno zahtjevno. Druga kategorija su pojedinačni rezultati, odnosno proglašenje najuspješnije sportašice i sportaša, a treća kategorija su rezultati s državnih natjecanja“, izjavio je Josip Šimunović, predsjednik Školskog sportskog saveza SMŽ.

Kako se uporni rad i treniranje isplati, potvrdila je i učenica Inja Dragočajac, kapetanica ekipe ŽRK Novska koje su ove školske godine osvojile zlatno odličje na državnom natjecanju u rukometu.

„Jako smo sretne jer nije baš svakodnevna vijest da je jedan klub iz malenog mjesta osvojio državno natjecanje. Trudimo se, puno treniramo, oko četiri puta tjedno i zadovoljne smo svojim rezultatima“, rekla je Dragočajac.

Nakon dodjele priznanja, druženje učenica i učenika uz razne sportske aktivnosti nastavljeno je na kupalištu Zibel, gdje su ujedno podijeljene i medalje svim sudionicima Univerzalne sportske škole.

VIŠE OD 6000 DJECE UKLJUČENO U AKTIVNOSTI ŠKOLSKOG SPORTSKOG SAVEZA

Učenice i učenici iz Sisačko-moslavačke županije kontinuirano ostvaruju izvrsne rezultate na školskim sportskim natjecanjima, a samo u ovoj školskoj godini u svim natjecanjima sudjelovalo je njih više od 4000.

„Kada kažemo 4000 sportaša, naših učenika, onda je to samo onaj dio koji sudjeluje u natjecanjima. Moram dodati kako kroz sve ostale programe, kao što su Univerzalna sportska škola, vježbaonica, Vrtim zdravi film, Sportski praznici, sudjeluje više od 6000 naših učenika“, dodao je Šimunović.

USKORO POČINJU JOŠ JEDNI ŠKOLSKI SPORTSKI PRAZNICI

Uskoro počinju i Školski sportski praznici koje već četvrti put organizira Školski sportski savez, a s ciljem uključivanja što većeg broja djece u organizirani oblik tjelesne aktivnosti pod stručnim vodstvom kineziologa.

Sportski praznici učenicima omogućuju kvalitetno provođenje vremena i nakon završetka redovite nastave, a posljednjih godina sve je veći interes učenika za ovakvim oblikom aktivnosti.

„Školski sportski praznici su kod nas izazvali zaista veliki interes učenika, ali i profesora tjelesne i zdravstvene kulture, prvenstveno zato što se provode nakon završetka školske godine u trajanju od 4 tjedna na različitim lokacijama u cijeloj Sisačko-moslavačkoj županiji“, ističe Šimunović.

Više vijesti

SMŽ

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak održao je sastanak s predstavnicima Plinacro d.o.o. na kojem su dogovorene osnovne smjernice međusobne suradnje u cilju...

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

VIJESTI

Gradonačelnik Josip Mišković je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem danas posjetio OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever kako bi čestitao i prigodno nagradio najuspješnije...

SMŽ

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije između župana Ivana Celjaka i ravnatelja osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, omogućeno...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.