Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Brojni kulturni, sportski i zabavni sadržaji nadolazećeg vikenda uz Dan grada Popovače

Nadolazećeg vikenda se povodom obilježavanja Dana grada Popovače i blagdana sv. Alojzija Gonzage održava niz različitih kulturnih, sportskih i zabavnih programa.

U subotu, 15. lipnja s početkom u 9.30 sati na prostoru Sportskog parka Moslavac organizira se nogometni turnir prstića. U 10 sati na rasporedu je otvorenje Šahovskog turnira kojeg u Domu kulture organizira Šahovski klub Popovača. „Sudjelovati mogu svi šahisti koji se prijave. Kao sustav natjecanja definiran je Švicarski sustav, u devet kola uz kompjutersko sparivanje. Tempo igre bit će pet minuta za partiju uz tri sekunde za svaki odigrani potez. Svaki sudionik bi trebao donijeti šahovski sat, a kompletna oprema je osigurana za prvih 20 ploča“- najavljuje Danijel Markešić iz Šahovskog kluba Popovača. Organizator je uz pehare i medalje za natjecatelje osigurao i novčane nagrade te ručak. Prijave i obavijesti dostupne su na sljedeće kontakte: Siniša Režek, 095 314 1592, srezek@gmail.com i Danijel Markešić, 098 803 158, danijel.markesic@gmail.com.

Likovno društvo Moslavački krug također u subotu, 15. lipnja s početkom u 10 sati organizira tradicionalnu likovnu koloniju Zorke Sever na prostoru Tradicijske okućnice uz Mali trijem u središtu Popovače. Ove godine program je obogaćen i održavanjem kiparske radionice za djecu školskog uzrasta (7+) pod vodstvom akademske kiparice Eme Zavacki. „Radionica je besplatna te pruža priliku upoznati glinu kao primarni kiparski materijal. Izrađivat će se moslavački motivi u raznim oblicima. Potreban materijal, pribor i uvjeti su osigurani od strane Moslavačkog kruga i gradske Turističke zajednice. Vrijeme radionice je od 10 do 20 sati“- najavljuje predsjednik LD Moslavački krug Antun Snovak.

U Gornjoj Gračenici se u subotu, 15. lipnja održavaju tradicionalni Lipanjski susreti u organizaciji KUD-a Moslavka. Program počinje u 18.00 sati uz svetu misu u tamošnjoj crkvi sv. Martina uoči koje će se, u 17.45 sati, zapaliti svijeće za poginule hrvatske branitelje. Kulturno- umjetnički program na vanjskoj pozornici Pučkog doma bit će otvoren u 19 sati, nakon čega je od 20 sati na rasporedu zabavni program uz TS Tamburaški Kraljevi.

Nogometni turnir limača u organizaciji SNK Moslavac održat će se u nedjelju, 16. lipnja na Sportskom parku Moslavac u Popovači od 9.30 sati.

U nedjelju se u Strušcu, u organizaciji Mjesnog odbora i KUD-a, obilježava i blagdan sv. Vida, zaštitnika ovog naselja koji započinje svetom misom u 11 sati, nakon koje, s početkom u podne, kreće dječji kulturno- umjetnički program. Vidovo se nastavlja uz natjecanje u dječjim igrama i vrtnu zabavu uz Party band Draganić.

Više vijesti

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

VIJESTI

Gradonačelnik Josip Mišković je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem danas posjetio OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever kako bi čestitao i prigodno nagradio najuspješnije...

Kutina

U Kutini, u prostoru tvrtke Moslavine d.o.o. nakon održane sjednice Skupštine društva potpisan je Ugovor o o pripajanju društava LIP-KOM-a d.o.o., Javnog komunalnog poduzeća...

EMISIJE

U emisiji Pro Patria o 120. brigadi Hrvatske vojske “Ban Toma Bakač”, koja je odigrala važnu ulogu u obrani Republike Hrvatske i grada Siska,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.