Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO | ČIGOČ: Ovog vikenda prvo Europsko selo roda obilježilo svoj dan “Štrokovo”

Čigoč titulu Prvog europskog sela roda nosi već 30 godina, odnosno od 1994. godine, a ova velika obljetnica obilježena je bogatim programom.

Brojni posjetitelji ovog mjesta u srcu Lonjskog polja mogli su tako uživati u edukativnim šetnjama, raznim programima za djecu, kulturno-umjetničkom programu, kreativnim radionicama, promatranju ptica, tradicionalnoj gastro ponudi, koncertu Slavonskih lola i raznim drugim sadržajima.

Manifestaciju je, u ime župana Ivana Celjaka, otvorio državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, a programu je nazočila i pročelnica UO za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri-Ibrišević, ravnatelj KPC-a SMŽ Ivica Valent, te saborska zastupnica i predsjednica Odbora zapoljoprivredu Marijana Petir.

Štrokovo je održano pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, u organizaciji TZ SMŽ i JU PP Lonjsko polje.

Domagoj Šejatović, ravnatelj JU PP Lonjsko polje istaknuo je značaj ovih manifestacija, te zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji na aktivnostima koje provodi na području Donje Posavine i Parka prirode Lonjsko polje.

Potrudili smo se pripremiti bogat i raznovrstan program za sve naše posjetitelje, rekla je, zaželjevši svim posjetiteljima ugodan boravak u Čigoču, direktorica TZ SMŽ Ivana Plavec.

Državni tajnik Domagoj Orlić podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija modernizirala prometnicu od Brezovice do Svinjičkog, a to je najbrži put do sela Čigoč.

Isto tako, SMŽ u Čigoču obnavlja i uređuje kuriju Oberhofer-Hangi koja će biti reprezentativan ulaz u PP Lonjsko polje sa sisačke strane. U uređenom objektu osigurat će se i smještajni kapaciteti. U blizini obnovljene ambulante u Kratečkom uređuje se i zgrada Kulturno-povijesnog centra SMŽ. U njoj će biti izloženi predmeti značajni za povijest, kulturu i tradiciju Sisačko-moslavačke županije, Donje Posavine i Lonjskog Polja u cilju očuvanja materijalne i nematerijalne baštine koja će biti dostupna i turistima.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovala je Folklorna skupina DV” Sisak Novi”, učenici OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće, KUD “Seljačka sloga” Kutina, KUD “Paklenica” , KUD”Lipa” Lipovljani i Udruga zaočuvanje kulturne baštine Jasenovac.

Više vijesti

SMŽ

Prva, nakon potresa, obnovljena zgrada javne namjene u Sisku, koju je obnovila Sisačko-moslavačka županija, bila je zgrada u Tomislavovoj ulici broj 5, gdje je...

SMŽ

Petrinjski ultramaratonac i hrvatski branitelj Branko Šubić i ove godine istrčat će u sklopu projekta „Branko Šubić za branitelje” etapni ultramaraton. Tim povodom u...

SMŽ

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije izvijestio je o rezultatima uzorkovanja voda na prirodnim kupalištima (rijekama i jezerima) naše županije na kojima građani u...

VIJESTI

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provodi projekt „Zaštita i očuvanje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.