Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO | ČIGOČ: Ovog vikenda prvo Europsko selo roda obilježilo svoj dan “Štrokovo”

Čigoč titulu Prvog europskog sela roda nosi već 30 godina, odnosno od 1994. godine, a ova velika obljetnica obilježena je bogatim programom.

Brojni posjetitelji ovog mjesta u srcu Lonjskog polja mogli su tako uživati u edukativnim šetnjama, raznim programima za djecu, kulturno-umjetničkom programu, kreativnim radionicama, promatranju ptica, tradicionalnoj gastro ponudi, koncertu Slavonskih lola i raznim drugim sadržajima.

Manifestaciju je, u ime župana Ivana Celjaka, otvorio državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, a programu je nazočila i pročelnica UO za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri-Ibrišević, ravnatelj KPC-a SMŽ Ivica Valent, te saborska zastupnica i predsjednica Odbora zapoljoprivredu Marijana Petir.

Štrokovo je održano pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije, u organizaciji TZ SMŽ i JU PP Lonjsko polje.

Domagoj Šejatović, ravnatelj JU PP Lonjsko polje istaknuo je značaj ovih manifestacija, te zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji na aktivnostima koje provodi na području Donje Posavine i Parka prirode Lonjsko polje.

Potrudili smo se pripremiti bogat i raznovrstan program za sve naše posjetitelje, rekla je, zaželjevši svim posjetiteljima ugodan boravak u Čigoču, direktorica TZ SMŽ Ivana Plavec.

Državni tajnik Domagoj Orlić podsjetio je kako je Sisačko-moslavačka županija modernizirala prometnicu od Brezovice do Svinjičkog, a to je najbrži put do sela Čigoč.

Isto tako, SMŽ u Čigoču obnavlja i uređuje kuriju Oberhofer-Hangi koja će biti reprezentativan ulaz u PP Lonjsko polje sa sisačke strane. U uređenom objektu osigurat će se i smještajni kapaciteti. U blizini obnovljene ambulante u Kratečkom uređuje se i zgrada Kulturno-povijesnog centra SMŽ. U njoj će biti izloženi predmeti značajni za povijest, kulturu i tradiciju Sisačko-moslavačke županije, Donje Posavine i Lonjskog Polja u cilju očuvanja materijalne i nematerijalne baštine koja će biti dostupna i turistima.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovala je Folklorna skupina DV” Sisak Novi”, učenici OŠ Budaševo-Toplovac-Gušće, KUD “Seljačka sloga” Kutina, KUD “Paklenica” , KUD”Lipa” Lipovljani i Udruga zaočuvanje kulturne baštine Jasenovac.

Više vijesti

Martinska Ves

Pitanje demografske revitalizacije jedno je gorućih tema u svim zemljama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj. Upitan o tome je li zadovoljan demografskom...

Sisak

Župan Ivan Celjak i predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“ Suzana Krčmar u prostorijama županijske uprave potpisali su Sporazum o sufinanciranju Projekta...

SMŽ

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak održao je sastanak s predstavnicima Plinacro d.o.o. na kojem su dogovorene osnovne smjernice međusobne suradnje u cilju...

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.