Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

FOTO | POPOVAČA: Svečano obilježen Dan grada i blagdan sv. Alojzija Gonzage

U Domu kulture u petak, 21. lipnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage.

Uoči sjednice na Mjesnom groblju Popovača su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s ovog područja.

Sjednicu je uz upućene riječi doborodošlice otvorio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Jedan kraći video zapis (možete ga pogledati ovdje) proveo je okupljene kroz najznačajnije razvojne projekte i aktivnosti koji su obilježili proteklo jednogodišnje razdoblje, a o istima je, kao i o planovima za naredni period, govorio i gradonačelnik Josip Mišković. Sudionicima sjednice obratila se i dječja gradonačelnica Lora Križanić, a Grad je kroz dodjelu javnih priznanja i nagrada i ove godine iskazao zahvalnost građanima i udrugama koji su se u proteklom razdoblju istaknuli svojim osobitim uspjesima i iznimnim postignućima posebno značajnima za ovo područje. Ovogodišnja Nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je prim.dr.med. Zvonimiru Almašu za nemjerljiv doprinos i postignuća u osiguravanju i razvoju zdravstvene zaštite predškolske djece na području Grada Popovače te požrtvovni rad i iznimno human pristup u djelatnosti pedijatrije.

Priznanje Grada Popovače za 2024. godinu dodijeljeno je Mati Šuleku, i to za izniman doprinos očuvanju i promociji kulturno- povijesne baštine i lokalne povijesti sporta na području Grada Popovače i moslavačke regije u cjelini.

Priznanje je uručeno i Jasminki Draganić, i to za izniman angažman u unaprjeđenju kvalitete života osoba starije životne dobi i doprinos promociji Grada Popovače kroz zapažena ostvarenja u području kulturno- glazbene djelatnosti. Godišnja nagrada Grada Popovače za 2024. godinu dodijeljena je Ljubomiru Fridrihu za izniman angažman u promicanju vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata te nesebičan društveni angažman kroz dugogodišnji aktivan rad u udrugama na području Grada Popovače.

Godišnja nagrada također je dodijeljena tvrtki PHARMAS za iznimna postignuća u razvoju i unaprjeđenju gospodarske djelatnosti na ovom i širem području te snažan doprinos promociji Grada Popovače u cjelini.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade pobjednicima ovogodišnjeg Natječaja pod nazivom «Najljepša priča grada Popovače» kojeg je raspisala i provela gradska Knjižnica.

Najljepšim pisanim uratkom među nižim razredima ocijenjen je onaj Franke Uroda, učenice 2.a. razreda OŠ Popovača pod mentorstvom učiteljice Renate Jambrešić, a pod naslovom: Zakaj volim svoju školu? Među pristiglim radovima učenika viših razreda najljepšim je proglašen onaj Elene Turine, učenice 7.a. razreda Osnovne škole Zorke Sever pod mentorstvom učiteljice Dragane Čubrilo, a pod nazivom ‘Sekunda proljeća’.

U okviru svečane sjednice uručena je i Zlatna plaketa Stjepanu Tušeku, šampionu ovogodišnjeg ocijenjivanja mladih vina, berba 2023, u organizaciji Udruge vinogradara i voćara ŠKRLET Popovača.

Među brojnim gostima i uzvanicima, čestitke u povodu obilježavanja Dana Grada na svečanoj su sjednici uputili izaslanica predsjednika RH Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika predsjednika za ekonomiju, Mato Fofić, predsjednik Županijske skupštine u svojstvu izaslanika sisačko- moslavačkog župana Ivana Celjaka, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva RH Tugomir Majdak te načelnik prijateljske Općine Vitez Boris Marjanović.

Program sjednice svojim su izvedbama glazbeno oplemenili članovi Vokalne skupine OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Mladena Bage u sastavu Luna Jelaš, Petar Miloš, Zvončica Lipovac, Sara Jaić i Franka Uroda, te na klaviru Nika Pastula, učenica 1. razreda Osnovne glazbene škole Fran Lhotka, Područnog odjela u Popovači. Tradicionalno je u okviru sjednice postavljena i izložba slika Likovnog društva Moslavački krug koje su nastale na ovogodišnjoj koloniji Zorke Sever.

Nakon svečane sjednice je u povodu obilježavanja Dana Grada odigrana revijalna utakmica kadeta ŠNK Moslavac sa prijateljima iz NK Vitez.

Ovogodišnja proslava zaštitnika popovačke župe, sv. Alojzija Gonzage, održana je svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi u večernjim satima kojeg je predslavio vlč. Ivan Faletar, a nakon svete mise pripremljen je domjenak na platou ispred crkve.
Jučerašnja proslava Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage zaključena je uz vatromet i koncert Miroslava Škore na prostoru Športskog parka Moslavac te Lidije Bačić dan kasnije.

Više vijesti

Petrinja

Grad Petrinja će za svakog učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole sufinancirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala u iznosu od 30,00 eura po...

VIJESTI

Uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, u okviru Javnog poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim...

Sisak

Svetkovina posvete sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa proslavljena je u četvrtak, 27. lipnja svečanim misnim slavljem u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku. Slavlje...

SMŽ

Početkom lipnja turističkim subjektima uručeni su ugovori o bespovratnim potporama za sufinanciranje turističkih projekata u sklopu županijskog projekta „Turizam plus“. Ovim projektom Sisačko-moslavačke županije,...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.