Popovača

FOTO | POPOVAČA: Svečano obilježen Dan grada i blagdan sv. Alojzija Gonzage

U Domu kulture u petak, 21. lipnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage.

Uoči sjednice na Mjesnom groblju Popovača su položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s ovog područja.

Sjednicu je uz upućene riječi doborodošlice otvorio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Jedan kraći video zapis (možete ga pogledati ovdje) proveo je okupljene kroz najznačajnije razvojne projekte i aktivnosti koji su obilježili proteklo jednogodišnje razdoblje, a o istima je, kao i o planovima za naredni period, govorio i gradonačelnik Josip Mišković. Sudionicima sjednice obratila se i dječja gradonačelnica Lora Križanić, a Grad je kroz dodjelu javnih priznanja i nagrada i ove godine iskazao zahvalnost građanima i udrugama koji su se u proteklom razdoblju istaknuli svojim osobitim uspjesima i iznimnim postignućima posebno značajnima za ovo područje. Ovogodišnja Nagrada za životno djelo Grada Popovače dodijeljena je prim.dr.med. Zvonimiru Almašu za nemjerljiv doprinos i postignuća u osiguravanju i razvoju zdravstvene zaštite predškolske djece na području Grada Popovače te požrtvovni rad i iznimno human pristup u djelatnosti pedijatrije.

Priznanje Grada Popovače za 2024. godinu dodijeljeno je Mati Šuleku, i to za izniman doprinos očuvanju i promociji kulturno- povijesne baštine i lokalne povijesti sporta na području Grada Popovače i moslavačke regije u cjelini.

Priznanje je uručeno i Jasminki Draganić, i to za izniman angažman u unaprjeđenju kvalitete života osoba starije životne dobi i doprinos promociji Grada Popovače kroz zapažena ostvarenja u području kulturno- glazbene djelatnosti. Godišnja nagrada Grada Popovače za 2024. godinu dodijeljena je Ljubomiru Fridrihu za izniman angažman u promicanju vrijednosti i zaštite digniteta Domovinskog rata te nesebičan društveni angažman kroz dugogodišnji aktivan rad u udrugama na području Grada Popovače.

Godišnja nagrada također je dodijeljena tvrtki PHARMAS za iznimna postignuća u razvoju i unaprjeđenju gospodarske djelatnosti na ovom i širem području te snažan doprinos promociji Grada Popovače u cjelini.

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade pobjednicima ovogodišnjeg Natječaja pod nazivom «Najljepša priča grada Popovače» kojeg je raspisala i provela gradska Knjižnica.

Najljepšim pisanim uratkom među nižim razredima ocijenjen je onaj Franke Uroda, učenice 2.a. razreda OŠ Popovača pod mentorstvom učiteljice Renate Jambrešić, a pod naslovom: Zakaj volim svoju školu? Među pristiglim radovima učenika viših razreda najljepšim je proglašen onaj Elene Turine, učenice 7.a. razreda Osnovne škole Zorke Sever pod mentorstvom učiteljice Dragane Čubrilo, a pod nazivom ‘Sekunda proljeća’.

U okviru svečane sjednice uručena je i Zlatna plaketa Stjepanu Tušeku, šampionu ovogodišnjeg ocijenjivanja mladih vina, berba 2023, u organizaciji Udruge vinogradara i voćara ŠKRLET Popovača.

Među brojnim gostima i uzvanicima, čestitke u povodu obilježavanja Dana Grada na svečanoj su sjednici uputili izaslanica predsjednika RH Martina Ciglević, pomoćnica savjetnika predsjednika za ekonomiju, Mato Fofić, predsjednik Županijske skupštine u svojstvu izaslanika sisačko- moslavačkog župana Ivana Celjaka, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva RH Tugomir Majdak te načelnik prijateljske Općine Vitez Boris Marjanović.

Program sjednice svojim su izvedbama glazbeno oplemenili članovi Vokalne skupine OŠ Popovača pod voditeljstvom učitelja Mladena Bage u sastavu Luna Jelaš, Petar Miloš, Zvončica Lipovac, Sara Jaić i Franka Uroda, te na klaviru Nika Pastula, učenica 1. razreda Osnovne glazbene škole Fran Lhotka, Područnog odjela u Popovači. Tradicionalno je u okviru sjednice postavljena i izložba slika Likovnog društva Moslavački krug koje su nastale na ovogodišnjoj koloniji Zorke Sever.

Nakon svečane sjednice je u povodu obilježavanja Dana Grada odigrana revijalna utakmica kadeta ŠNK Moslavac sa prijateljima iz NK Vitez.

Ovogodišnja proslava zaštitnika popovačke župe, sv. Alojzija Gonzage, održana je svečanim misnim slavljem u župnoj crkvi u večernjim satima kojeg je predslavio vlč. Ivan Faletar, a nakon svete mise pripremljen je domjenak na platou ispred crkve.
Jučerašnja proslava Dana Grada i blagdana sv. Alojzija Gonzage zaključena je uz vatromet i koncert Miroslava Škore na prostoru Športskog parka Moslavac te Lidije Bačić dan kasnije.

Više vijesti

Sisak

U organizaciji Marijine legije Petinja i uz potporu Sisačke biskupije, u petak 28. lipnja, u župi sv. Kvirina u Sisku započeo je šesti po...

Petrinja

Grad Petrinja će za svakog učenika od 1. do 4. razreda osnovne škole sufinancirati nabavu dodatnih obrazovnih materijala u iznosu od 30,00 eura po...

VIJESTI

Uz financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, u okviru Javnog poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim...

Sisak

Svetkovina posvete sisačke katedrale Uzvišenja Svetog Križa proslavljena je u četvrtak, 27. lipnja svečanim misnim slavljem u Pastoralnom centru katedralne župe u Sisku. Slavlje...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version