Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

FOTO | Uručeni ugovori za bespovratne potpore u sklopu županijskog projekta “Turizam Plus”

Na imanju OPG Seoski turizam Bistrički u Osekovu, župan Ivan Celjak uručio je turističkim subjektima ugovore o bespovratnim potporama za sufinanciranje turističkih projekata u sklopu županijskog projekta „Turizam plus“.
Ovim projektom Sisačko-moslavačke županije, putem javnog poziva, dodijeljene su bespovratne potpore za sufinanciranje turističkih projekata radi podizanja konkurentnosti turističkih subjekata s područja naše županije.

„Prepoznali smo ulaganja naših privatnih iznajmljivača i OPG-ova te vinara koji se bave turizmom i registrirani su za turističku djelatnost. Ovim natječajem osigurali smo 160.000 eura od čega je 20.000 eura namijenjeno za vidljivost i promidžbu, a 140.000 eura za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude i dodatnih sadržaja. Na ovaj način osiguravamo dolazak većeg broja turista koji dolaze na područje naše županije, a osiguravamo i konkurentnost naših iznajmljivača uz kvalitetan sadržaj i ponudu. U prvoj polovici ove godine imamo veći broj dolazaka turista za čak 16% u odnosu na prošlu godinu, dok je broj noćenja veći za čak 25% . U razdoblju od siječnja do lipnja ove godine imali smo 35.532 noćenja što nam pokazuje da idemo u dobrom smjeru i dalje ćemo kontinuirano poticati razvoj kontinentalnog turizma“, izjavio je župan Celjak.

Zlatka Nović, vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu iz Volodera ostvarila je bespovratnu potporu za uređenje i opremanje wellness & spa zone.

„Ovo je prvi put kako smo se javili na bilo kakav natječaj i dobili smo popriličan iznos za uređenje i opremanje wellness & spa zone. Sigurna sam da će nam ulaganja u dodatan sadržaj dovesti još novih posjetitelja“, izjavila je korisnica potpore Zlatka Nović.

Zadovoljstvo primljenom potporom iskazala je i vlasnica kuće za odmor u domaćinstvu Ivana Vukoje koja ujedno ističe jednostavnost prijave na javni poziv projekta „Turizam plus“.

„Samostalno sam bez ikakvih problema radila svu dokumentaciju za javni poziv i ugodno sam iznenađena kako je doista sve bilo jasno i jednostavno. Ovom bespovratnom potporom kuću za odmor obogatit ćemo kupnjom hidromasažne kade. Ovakve potpore poticaj su nam da nastavimo i dalje ulagati u kvalitetu sadržaja“, izjavila je Ivana Vukoje.

Na javni poziv, koji je proveden u razdoblju od 4. ožujka do 2. travnja ove godine, pristiglo je ukupno 47 prijava.

Nova ulaganja imaju za cilj unaprjeđenje standarda i kvalitete turističke ponude postojećih turističkih subjekata te unaprjeđenje promidžbe turističke ponude Sisačko-moslavačke županije. Putem dodijeljenih sredstava, turistički subjekti proširit će turističku ponudu izgradnjom bazena, jacuzzija, sauna, glamping kućica i slično.

Domaćin uručenja ugovora o bespovratnim potporama Vladimir Bistrički, koji je također jedan od korisnika ove potpore, zahvalio je županu Celjaku na ovom projektu te je istaknuo kako će dodijeljenim bespovratnim sredstvima izgraditi bazen koji će dodatno unaprijediti turističku ponudu ovog OPG-a.

Više vijesti

Martinska Ves

Pitanje demografske revitalizacije jedno je gorućih tema u svim zemljama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj. Upitan o tome je li zadovoljan demografskom...

Sisak

Župan Ivan Celjak i predsjednica Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“ Suzana Krčmar u prostorijama županijske uprave potpisali su Sporazum o sufinanciranju Projekta...

SMŽ

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak održao je sastanak s predstavnicima Plinacro d.o.o. na kojem su dogovorene osnovne smjernice međusobne suradnje u cilju...

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.