Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina u projektu Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine održano je predstavljanje Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Hrvoje Krmelić i suradnici te predstavnici tvrtke Agrivi.

Mate Knezović, operativni direktor tvrtke Agrivi prezentirao je aplikaciju Gradski savjetnik ističući kako se radi o besplatnom alatu koji poljoprivrednicima omogućuje jednostavan pristup informacijama i savjetima putem WhatsApp aplikacije, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Bilo da poljoprivrednik traži informaciju o općim agronomskim temama, zaštiti od bolesti i štetnika, gnojidbi i nutritivnim potrebama biljaka, ili aktualnim lokalnim natječajima i potporama, Gradski savjetnik omogućuje poljoprivrednicima da lako i brzo dođu do informacije koja im je potrebna kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Korištenje Gradskog savjetnika je jednostavno – poljoprivrednik može poslati poruku kada god poželi kako bi dobio pravovremeni savjet ili informaciju o bilo kojoj temi vezanoj uz poljoprivredne prakse ili informacije gradske uprave za poljoprivrednike.

Ova najnovija inicijativa Grada Kutine demonstrira predanost stvaranju inovativnih rješenja koja potiču razvoj lokalne zajednice i unaprjeđuju životne uvjete njenih građana.

Gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je zadovoljstvo ovim pilot projektom te istaknuo kako je Grad Kutina je jedan od četiri gradova u Hrvatskoj koji provode ovaj pilot projekt namijenjen savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede. „Lansiranje AI Gradskog Savjetnika za poljoprivrednike označava početak nove ere podrške poljoprivrednoj industriji u Gradu Kutini i naglašava ulogu tehnologije u unapređenju tradicionalnih sektora kao što je poljoprivreda“ – zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ova inovativna digitalna platforma temeljena je na tehnologiji umjetne inteligencije, a namijenjena je savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede.

Više vijesti

Kutina

Grad Kutina nagradio je najuspješnije učenike u školskoj godini 2023./2024. Učenici osnovnih i srednjih škola s područja Kutine okupili su se na svečanoj dodjeli...

Kutina

U Kutini, u prostoru tvrtke Moslavine d.o.o. nakon održane sjednice Skupštine društva potpisan je Ugovor o o pripajanju društava LIP-KOM-a d.o.o., Javnog komunalnog poduzeća...

Kutina

U kutinskoj Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori s predstavnicima udruga civilnog društva. Na natječaj za financiranje pristiglo je 55 projektnih prijava od strane 39...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić predao je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak, Ružici Čakširan, ključeve novog automobila vrijednog 27 tisuća eura koji će se...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.