Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina u projektu Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike

U prostoru gradske vijećnice Grada Kutine održano je predstavljanje Gradskog savjetnika – inovativne AI komunikacijske platforme za poljoprivrednike na kojoj su nazočili gradonačelnik Zlatko Babić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, Hrvoje Krmelić i suradnici te predstavnici tvrtke Agrivi.

Mate Knezović, operativni direktor tvrtke Agrivi prezentirao je aplikaciju Gradski savjetnik ističući kako se radi o besplatnom alatu koji poljoprivrednicima omogućuje jednostavan pristup informacijama i savjetima putem WhatsApp aplikacije, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Bilo da poljoprivrednik traži informaciju o općim agronomskim temama, zaštiti od bolesti i štetnika, gnojidbi i nutritivnim potrebama biljaka, ili aktualnim lokalnim natječajima i potporama, Gradski savjetnik omogućuje poljoprivrednicima da lako i brzo dođu do informacije koja im je potrebna kako bi unaprijedili svoje poslovanje.

Korištenje Gradskog savjetnika je jednostavno – poljoprivrednik može poslati poruku kada god poželi kako bi dobio pravovremeni savjet ili informaciju o bilo kojoj temi vezanoj uz poljoprivredne prakse ili informacije gradske uprave za poljoprivrednike.

Ova najnovija inicijativa Grada Kutine demonstrira predanost stvaranju inovativnih rješenja koja potiču razvoj lokalne zajednice i unaprjeđuju životne uvjete njenih građana.

Gradonačelnik Zlatko Babić iskazao je zadovoljstvo ovim pilot projektom te istaknuo kako je Grad Kutina je jedan od četiri gradova u Hrvatskoj koji provode ovaj pilot projekt namijenjen savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede. „Lansiranje AI Gradskog Savjetnika za poljoprivrednike označava početak nove ere podrške poljoprivrednoj industriji u Gradu Kutini i naglašava ulogu tehnologije u unapređenju tradicionalnih sektora kao što je poljoprivreda“ – zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ova inovativna digitalna platforma temeljena je na tehnologiji umjetne inteligencije, a namijenjena je savjetovanju i dijeljenju znanja, informiranju i aktivnom uključivanju poljoprivrednika u pitanja važnima za rast i razvoj lokalne poljoprivrede.

Više vijesti

Kutina

Nastavljaju se radovi na izgradnji nogostupa u Batini, na području grada Kutine. Obišao ih je gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima. „Riječ je o nastavku...

KULTURA

U rujnu ove godine započet će radovi istraživanja i iskapanja na arheološkom nalazištu Gradina/Turski stol u Kutini. Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske ove...

Kutina

U Kutini su potpisani ugovori o pojačanom održavanju nerazvrstanih cesta na području Kutine. Ugovor je potpisan između Grada Kutine i poduzeća Ceste Sisak koje...

Kutina

U prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine održano je potpisivanje Ugovora za nastavak izgradnje nogostupa u naselju Batina. Projekt u potpunosti financira Grad Kutina. Ugovor...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.