Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Nastavlja se intenzivna gradnja stambenih zgrada i povećava stambeni fond na području SMŽ

U Hrvatskoj Kostajnici jučer je obilježen početak gradnje još jedne višestambene zgrade s 19 stanova. Trenutno je na području Sisačko-moslavačke županije završeno i useljeno 12 zgrada u Petrinji i Glini, u završnoj fazi izgradnje dvije su zgrade u Lonjskoj ulici u Sisku, u gradnji ih je ukupno 28, od kojih čak 12 na području grada Siska, a u tijeku su pripreme za početak izgradnje još tri stambene zgrade u Sisku. Istekao je i rok za žalbu za izvođenje radova uklanjanja i gradnje zgrade HNP 2-10. Početak radova očekuje se u narednih mjesec dana.

Potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima je posjetio općinu Majur i grad Hrvatsku Kostajnicu. Posjet, koji je pratio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić, počeo je radnim sastankom s načelnicom općine Klementinom Karanović u prostoru Općine Majur.

U naselju Mračaj, ministar Bačić je obišao obitelj Stojaković, kojoj je izgrađena zamjenska obiteljska kuća. U Hrvatskoj Kostajnici posjet je obuhvatio i obilazak obitelji Vučinić, kojoj je također izgrađena zamjenska obiteljska kuća.

U nastavku boravka je uslijedila svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine s 19 stambenih jedinica, ukupne planirane vrijednosti, s uređenjem okoliša i infrastrukture, oko 2,8 milijuna €.

Kamen temeljac položili su potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, ravnatelj Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, državni tajnik Domagoj Orlić, zamjenik župana Mihael Jurić i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Gradonačelnik Bišćan zahvalio je Vladi RH, ministru Bačiću i Sisačko-moslavačkoj županiji na pomoći u razvoju projekata i osiguravanju sredstava za njihovu provedbu. Projekti u 2023. godini su realizirani u iznosu od 28 proračuna Hrvatske Kostajnice, rekao je.

Zamjenik župana Mihael Jurić je, posebno naglasio, kako se na području Sisačko-moslavačke županije, zahvaljujući iznimno dobroj suradnji s Vladom RH, premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministarstvima, provodi intenzivna gradnja:

„Intenzitet razvoja svi vidimo, svi osjetimo. Danas, na području SMŽ možemo izbrojati 56 zgrada, izgrađenih ili će biti izgrađene u skorom razdoblju,“ rekao je Jurić, koji je istaknuo naglasio dobru suradnju s gradom Hrvatska Kostajnica, na svim područjima iz nadležnosti županije, na područjima obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi.

Potpredsjednik Vlade Bačić je rekao kako se na području Siska i Banovine gradi značajan, novi stambeni fond:

„Mislim da u tako kratkom razdoblju nije na području ove županije bilo takvog intenziteta gradnje, koji je mogao otvoriti novih 974 stana. Ovo je područje teško stradalo u potresu, brojne zgrade bilo višestambene, bilo obiteljske su razrušene i onda je trebalo na ovaj način reagirati, otvoriti značajan broj stambenih jedinica.“

Bačić je naveo da je, kad govorimo o obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, u ovom trenutku dovršeno 8 305 lokacija, sa 12 300 novih, odnosno obnovljenih stambenih jedinica: „Samo ovdje, u Hrvatskoj Kostajnici, smo završili 171 obnovu, a u ovom trenutku provodimo na području grada 35 obnova, bilo da se radi o zamjenskim zgradama, bilo da se radi o konstrukcijskoj obnovi.“
Dodao je kako je trenutna dinamika obnove prihvatljiva, posebno obzirom na opterećenost i angažiranost građevinske operative na području cijele Hrvatske.

Ovaj obilazak Pounja zaključen je kratkim radnim sastankom ministra i suradnika, te zamjenika župana s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice i njegovim suradnicima.

Više vijesti

Novska

Još jedna vrijedna investicija na području Novske. Naime, danas je u novljanskoj gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o kupoprodaji 1.239 m2 gradskog zemljišta u Poduzetničkoj...

SMŽ

Općina Sunja jučer je proslavila svoj dan i blagdan zaštitnice sv. Marije Magdalene. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen...

VIJESTI

Temeljem Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije nafte i plina sklopljenog s Vladom Republike Hrvatske, tvrtka Aspect Croatia Kft. ima obvezu ulaganja u 3D...

Sisak

Župa sv. Marije Magdalene u Selima proslavila je u ponedjeljak, 22. srpnja blagdan svoje nebeske zaštitnice. Svečanu misu poldanicu u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.