Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Nastavlja se intenzivna gradnja stambenih zgrada i povećava stambeni fond na području SMŽ

U Hrvatskoj Kostajnici jučer je obilježen početak gradnje još jedne višestambene zgrade s 19 stanova. Trenutno je na području Sisačko-moslavačke županije završeno i useljeno 12 zgrada u Petrinji i Glini, u završnoj fazi izgradnje dvije su zgrade u Lonjskoj ulici u Sisku, u gradnji ih je ukupno 28, od kojih čak 12 na području grada Siska, a u tijeku su pripreme za početak izgradnje još tri stambene zgrade u Sisku. Istekao je i rok za žalbu za izvođenje radova uklanjanja i gradnje zgrade HNP 2-10. Početak radova očekuje se u narednih mjesec dana.

Potpredsjednik Vlade RH, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić sa suradnicima je posjetio općinu Majur i grad Hrvatsku Kostajnicu. Posjet, koji je pratio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić, počeo je radnim sastankom s načelnicom općine Klementinom Karanović u prostoru Općine Majur.

U naselju Mračaj, ministar Bačić je obišao obitelj Stojaković, kojoj je izgrađena zamjenska obiteljska kuća. U Hrvatskoj Kostajnici posjet je obuhvatio i obilazak obitelji Vučinić, kojoj je također izgrađena zamjenska obiteljska kuća.

U nastavku boravka je uslijedila svečanost polaganja kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine s 19 stambenih jedinica, ukupne planirane vrijednosti, s uređenjem okoliša i infrastrukture, oko 2,8 milijuna €.

Kamen temeljac položili su potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić, ravnatelj Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, državni tajnik Domagoj Orlić, zamjenik župana Mihael Jurić i gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

Gradonačelnik Bišćan zahvalio je Vladi RH, ministru Bačiću i Sisačko-moslavačkoj županiji na pomoći u razvoju projekata i osiguravanju sredstava za njihovu provedbu. Projekti u 2023. godini su realizirani u iznosu od 28 proračuna Hrvatske Kostajnice, rekao je.

Zamjenik župana Mihael Jurić je, posebno naglasio, kako se na području Sisačko-moslavačke županije, zahvaljujući iznimno dobroj suradnji s Vladom RH, premijerom Andrejom Plenkovićem i resornim ministarstvima, provodi intenzivna gradnja:

„Intenzitet razvoja svi vidimo, svi osjetimo. Danas, na području SMŽ možemo izbrojati 56 zgrada, izgrađenih ili će biti izgrađene u skorom razdoblju,“ rekao je Jurić, koji je istaknuo naglasio dobru suradnju s gradom Hrvatska Kostajnica, na svim područjima iz nadležnosti županije, na područjima obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi.

Potpredsjednik Vlade Bačić je rekao kako se na području Siska i Banovine gradi značajan, novi stambeni fond:

„Mislim da u tako kratkom razdoblju nije na području ove županije bilo takvog intenziteta gradnje, koji je mogao otvoriti novih 974 stana. Ovo je područje teško stradalo u potresu, brojne zgrade bilo višestambene, bilo obiteljske su razrušene i onda je trebalo na ovaj način reagirati, otvoriti značajan broj stambenih jedinica.“

Bačić je naveo da je, kad govorimo o obnovi na području Sisačko-moslavačke županije, u ovom trenutku dovršeno 8 305 lokacija, sa 12 300 novih, odnosno obnovljenih stambenih jedinica: „Samo ovdje, u Hrvatskoj Kostajnici, smo završili 171 obnovu, a u ovom trenutku provodimo na području grada 35 obnova, bilo da se radi o zamjenskim zgradama, bilo da se radi o konstrukcijskoj obnovi.“
Dodao je kako je trenutna dinamika obnove prihvatljiva, posebno obzirom na opterećenost i angažiranost građevinske operative na području cijele Hrvatske.

Ovaj obilazak Pounja zaključen je kratkim radnim sastankom ministra i suradnika, te zamjenika župana s gradonačelnikom Hrvatske Kostajnice i njegovim suradnicima.

Više vijesti

Sisak

Danas je svečano puštena u promet dionica Lekenik – Sisak autoceste A11 Zagreb – Sisak sa spojem na državnu cestu D36. Riječ je o...

SMŽ

Baćin, malo mjesto na području općine Hrvatska Dubica, mjesto je jednog od najvećih zločina nad civilima tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. U listopadu 1991....

KULTURA

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u petak je održana Večer petrinjske pjesme i tambure „Pepi u spomen“. Ovaj glazbeni memorijal se održava već tradicionalno,...

SMŽ

Brojnim događanjima i ove godine obilježava se Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Središnje obilježavanje održano je danas odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.