Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

NOVSKA: I ove godine ljetni gaming kamp

Ove ljetne praznike, Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno otvara svoja vrata djeci i mladima željnima učenja o izradi videoigara. U srpnju i kolovozu održat će se ljetni gaming kamp za učenike viših razreda osnovnih škola, pružajući jedinstvenu priliku da kroz sedam dana izrade vlastitu videoigru, steknu nove prijatelje i odlično se zabave u Novskoj, glavnom gradu hrvatske gaming industrije.

“Protekle dvije godine kamp je bio izvanredan uspjeh, oduševivši djecu i roditelje. Znamo da djeca često provode praznike pred ekranima, posebno ako nisu na putovanju s roditeljima. Stoga, naš cilj nije odvojiti ih od ekrana, već spojiti učenje i videoigre, kažu organizatori iz inkubatora PISMO, kojim upravlja Razvojna agencija SIMORA, a kroz čiji je kamp u protekle dvije godine prošlo oko 200 djece iz cijele Hrvatske.

Kamp će biti otvoren tijekom srpnja i kolovoza, s tri razine znanja: osnovna, napredna i napredna+ za polaznike koji su već sudjelovali. Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole, a smještaj je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole. Program uključuje 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka dnevno. Na raspolaganju su tri termina i učenje u tri alata: Blender, Krita i Unity.

  1. Termin: 29.06. – 06.07.
  2. Termin: 06.07. – 13.07.
  3. Termin: 18.08. – 25.08.

Svaki dan počinje jutarnjom tjelovježbom, nakon čega slijede četiri sata nastave. Poslijepodneva su rezervirana za razne aktivnosti: upoznavanje s vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, osnaživanje komunikacijskih vještina u Inkubatoru društvenih inovacija te zabavne večeri u Centru za mlade i kino. U STEM laboratoriju Novsky, djeca će učiti o microbitu i robotici, a navečer će promatrati zvijezde iz gradskog parka. Također, planiran je cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje. Edukacija o sigurnosti na internetu pomoći će im razviti zdrave navike online ponašanja.

Nemamo more, no imamo najbolji gaming program uz koji svijet videoigara postaje stvarniji nego ikad, prirodne avanture živopisnije, a tehnologija poput robota dostupna svima. Nove avanture naših polaznika su zagarantirane, poručuju iz PISMA, pozivajući djecu i roditelje na prijavu!

Dodatne informacije i prijave dostupne su na web stranici: gamingkamp.hr

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, kamp organiziraju i Razvojna agencija SIMORA, Sisačko-moslavačka županija te Grad Novska, uz podršku brojnih ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska i Razvojna agencija Grada Novske – NORA te partnera, A1 Hrvatska, Centar za sigurniji Internet te White Shark.

Više vijesti

Kutina

5. robotički kamp STEMoslavina, otvorio je u kutinskom Učeničkom domu ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Otvaranju su nazočili i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael...

Kutina

Otvorenje sezone kupanja obišli su gradonačelnik Zlatko Babić i ravnatelj Športskog centra Renato Habek u pratnji suradnika. S obzirom da nas u narednim danima...

Popovača

U Domu kulture u petak, 21. lipnja održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače u povodu obilježavanja Dana Grada i blagdana sv. Alojzija...

SPORT

U subotu 22.06.2024. je sisački streljački klub HVIDR-a SISAK nastupio na dva natjecanja. Kadeti su sudjelovali na Ljetnom KUP-u u Dugoj Resi gađajući serijskom zračnom...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.