Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

FOTO | POPOVAČA: Na 15. županijskoj izložbi stoke bogatstvo stočnog fonda predstavilo 60 izlagača

U Popovači je 1. lipnja održana 15. županijska Izložba stoke Sisačko- moslavačke županije na kojoj je bogatstvo stočnog fonda Županije predstavilo 60-ak izlagača koji su prezentirali oko 80 grla stoke.

Izložba je organizirana s ciljem da se stočarima, stručnjacima i svim ostalim posjetiteljima prikažu dosezi u uzgoju pojedinih pasmina, da se stimulira uzgajivače stoke te u konačnici pridonese unaprjeđenju stočarstva na ovom području.

„Unatoč svim problemima, od onim vremenskih, do sve manjeg broja uzgajivača posebice kada je o kravama riječ, već petnaestu godinu Grad Popovača sa zadovoljstvom ima ulogu domaćina Županijske izložbe stoke Sisačko- moslavačke županije. Sukladno mogućnostima tako smo i na ovoj Izložbi prikazali ono najbolje što imamo, dakle, na izložbi je predstavljen uzgojno- selekcijski rad, a trud uzgajivača prigodno je nagrađen. Osim toga, imali smo i bogat popratni program, ali i naš tradicionalni mjesečni sajam, što je također dobro prihvaćeno od strane posjetitelja.”- zaključio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri- Ibrišević ovom je prilikom naglasila kako je organizacija ove Izložbe od životne važnosti za naše poljoprivrednike.

Sisačko-moslavačka županija dugi niz godina prati svoje poljoprivrednike, posebice kada je riječ o stočarskoj proizvodnji jer svi mi vrlo dobro znamo, da samo zemlja sa dostatnom količinom hrane, a što je posebno evidentno u današnje vrijeme, je bogata zemlja i zemlja koja može ići naprijed. Mi se trudimo da našim poljoprivrednicima olakšamo njihov rad te ćemo i ove godine dodijeliti određene potpore.

U prošloj godini smo upravo za stočarstvo dodijelili 162 tisuće eura, a dodatno nam je pripomoglo Ministarstvo poljoprivrede koje je sufinanciralo uzgoj mliječnih krava.“ – rekla je pročelnica i zahvalila gradonačelniku i Gradu Popovači na organizaciji ove Izložbe.

Dodajmo i kako se 15. županijska izložba stoke održala pod pokroviteljstvom Grada Popovače. U organizaciji su sudjelovali Turistička zajednica grada Popovače, Kinološko društvo Popovača i Društvo uzgajivača malih životinja, Konjogojska udruga Moslavina, Hrvatska agencija za poljoprivredu i razvoj, Središnji savez udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka te Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac.

Na 15. županijskoj Izložbi stoke u ocjenjivanju govedarstva sudjelovalo je 30 izlagača sa 32 grla stoke. Pored stoke koja je ocjenjivana, Izložba je obuhvatila i stoku u prikazu, a vidjeti su se tako mogle i ovce, magarci, svinje, perad, ptice i kunići te konji.

Osim toga, svi posjetitelji prilike su imali vidjeti i reviju pasa terijera te uživati u  bogatoj prodajnoj izložbi domaćih proizvoda.

U kulturno- umjetničkom dijelu programa nastupile su članica KUD-a „Stružec“, a provedena je i humanitarna akcija jahanja za pomoć u daljnjoj rehabilitaciji Katarine Nerlović.

Pored Izložbe stoke, na sajmištu je održan i redovni Mjesečni sajam, tako da je broj posjetitelja, ali i izlagača, koji su pohvalili organizaciju i napore koji se ulažu kako bi se ova tradicija očuvala, bio iznimno velik.

Više vijesti

Sisak

Danas je svečano puštena u promet dionica Lekenik – Sisak autoceste A11 Zagreb – Sisak sa spojem na državnu cestu D36. Riječ je o...

SMŽ

Baćin, malo mjesto na području općine Hrvatska Dubica, mjesto je jednog od najvećih zločina nad civilima tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. U listopadu 1991....

KULTURA

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u petak je održana Večer petrinjske pjesme i tambure „Pepi u spomen“. Ovaj glazbeni memorijal se održava već tradicionalno,...

SMŽ

Brojnim događanjima i ove godine obilježava se Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Središnje obilježavanje održano je danas odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.