Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

FOTO | POPOVAČA: Na 15. županijskoj izložbi stoke bogatstvo stočnog fonda predstavilo 60 izlagača

U Popovači je 1. lipnja održana 15. županijska Izložba stoke Sisačko- moslavačke županije na kojoj je bogatstvo stočnog fonda Županije predstavilo 60-ak izlagača koji su prezentirali oko 80 grla stoke.

Izložba je organizirana s ciljem da se stočarima, stručnjacima i svim ostalim posjetiteljima prikažu dosezi u uzgoju pojedinih pasmina, da se stimulira uzgajivače stoke te u konačnici pridonese unaprjeđenju stočarstva na ovom području.

„Unatoč svim problemima, od onim vremenskih, do sve manjeg broja uzgajivača posebice kada je o kravama riječ, već petnaestu godinu Grad Popovača sa zadovoljstvom ima ulogu domaćina Županijske izložbe stoke Sisačko- moslavačke županije. Sukladno mogućnostima tako smo i na ovoj Izložbi prikazali ono najbolje što imamo, dakle, na izložbi je predstavljen uzgojno- selekcijski rad, a trud uzgajivača prigodno je nagrađen. Osim toga, imali smo i bogat popratni program, ali i naš tradicionalni mjesečni sajam, što je također dobro prihvaćeno od strane posjetitelja.”- zaključio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode Anita Sinjeri- Ibrišević ovom je prilikom naglasila kako je organizacija ove Izložbe od životne važnosti za naše poljoprivrednike.

Sisačko-moslavačka županija dugi niz godina prati svoje poljoprivrednike, posebice kada je riječ o stočarskoj proizvodnji jer svi mi vrlo dobro znamo, da samo zemlja sa dostatnom količinom hrane, a što je posebno evidentno u današnje vrijeme, je bogata zemlja i zemlja koja može ići naprijed. Mi se trudimo da našim poljoprivrednicima olakšamo njihov rad te ćemo i ove godine dodijeliti određene potpore.

U prošloj godini smo upravo za stočarstvo dodijelili 162 tisuće eura, a dodatno nam je pripomoglo Ministarstvo poljoprivrede koje je sufinanciralo uzgoj mliječnih krava.“ – rekla je pročelnica i zahvalila gradonačelniku i Gradu Popovači na organizaciji ove Izložbe.

Dodajmo i kako se 15. županijska izložba stoke održala pod pokroviteljstvom Grada Popovače. U organizaciji su sudjelovali Turistička zajednica grada Popovače, Kinološko društvo Popovača i Društvo uzgajivača malih životinja, Konjogojska udruga Moslavina, Hrvatska agencija za poljoprivredu i razvoj, Središnji savez udruga uzgajivača Hrvatskog hladnokrvnjaka te Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac.

Na 15. županijskoj Izložbi stoke u ocjenjivanju govedarstva sudjelovalo je 30 izlagača sa 32 grla stoke. Pored stoke koja je ocjenjivana, Izložba je obuhvatila i stoku u prikazu, a vidjeti su se tako mogle i ovce, magarci, svinje, perad, ptice i kunići te konji.

Osim toga, svi posjetitelji prilike su imali vidjeti i reviju pasa terijera te uživati u  bogatoj prodajnoj izložbi domaćih proizvoda.

U kulturno- umjetničkom dijelu programa nastupile su članica KUD-a „Stružec“, a provedena je i humanitarna akcija jahanja za pomoć u daljnjoj rehabilitaciji Katarine Nerlović.

Pored Izložbe stoke, na sajmištu je održan i redovni Mjesečni sajam, tako da je broj posjetitelja, ali i izlagača, koji su pohvalili organizaciju i napore koji se ulažu kako bi se ova tradicija očuvala, bio iznimno velik.

Više vijesti

PROMO

Program: 13.07.2024. 8.30-13.00 23. Vatrogasni kup Sunja za djecu i mladež (Vatrogasni dom Sunja) 12.00-14.00 Prijem grla 16.00-19.00 Ocjena grla 16.00-22.00 Sajam zadrugarstva, obrta...

Sisak

Na jučerašnjem sastanku Vlade RH i župana, gradonačelnika i načelnika održanom u Sisku, razgovaralo se o projektima obnove i revitalizacije Siska i županije. “Susramlje...

Kutina

U prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine održano je potpisivanje Ugovora za nastavak izgradnje nogostupa u naselju Batina. Projekt u potpunosti financira Grad Kutina. Ugovor...

Sisak

U Sisku se jučer održao sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.