VIJESTI

Sisačka biskupija: Najava događanja od 22. do 30. lipnja

Blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenika, 431. obljetnica čuvene Sisačke bitke s Turcima te spomen na sve branitelje Siska i Europe, obilježit će se u istoimenoj kapelici u Gredi (župa Sela) u subotu, 22. lipnja. Svečano misno slavlje s početkom u 10 sati predvodit će generalni vikar Sisačke biskupije Ivica Mađer.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 22. lipnja u 11 sati misu zadušnicu kod jame Jazovke. Prije mise, procesija će krenuti u 10.30 sati iz centra Sošica.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju, 23. lipnja u 11 sati, svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine u Divuši i tom prigodom blagosloviti tu u potresu stradalu, a sada obnovljenu crkvu.

Svetkovina posvete katedrale Uzvišenja Svetog Križa u Sisku bit će proslavljena u četvrtak, 27. lipnja u 19 sati svečanom misom u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku. Misu će predvoditi kanonik i župnik iz Sela Dragutin Papić, u zajedništvu s kanonicima Stolnog Kaptola Svetog Križa u Sisku. Misi prethodi molitva večernje u 18.30 sati.

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će se godine od 28. do 30. lipnja održati 6. Mladifest Hrvatska. Šesti hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, bit će i ove godine održan u Sisku, u župi sv. Kvirina.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 29. lipnja u 10 sati svečano misno slavlje u bazilici sv. Kvirina u Sisku, tijekom kojeg će za svećenike biti zaređeni kandidati Frano Bijelić, Ivan Sandrin i Damir Vrbešić.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju, 30. lipnja u 11 sati, svečano misno slavlje u crkvi sv. Ilije u Maji i tom prigodom blagosloviti tu u potresu stradalu, a sada obnovljenu crkvu.

Više vijesti

PROMO

Program: 13.07.2024. 8.30-13.00 23. Vatrogasni kup Sunja za djecu i mladež (Vatrogasni dom Sunja) 12.00-14.00 Prijem grla 16.00-19.00 Ocjena grla 16.00-22.00 Sajam zadrugarstva, obrta...

Sisak

Na jučerašnjem sastanku Vlade RH i župana, gradonačelnika i načelnika održanom u Sisku, razgovaralo se o projektima obnove i revitalizacije Siska i županije. “Susramlje...

Kutina

U prostoru Gradske vijećnice Grada Kutine održano je potpisivanje Ugovora za nastavak izgradnje nogostupa u naselju Batina. Projekt u potpunosti financira Grad Kutina. Ugovor...

Sisak

U Sisku se jučer održao sastanak Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina. Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković osvrnuo se na...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version