Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Sisačka biskupija: Najava događanja od 22. do 30. lipnja

Blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenika, 431. obljetnica čuvene Sisačke bitke s Turcima te spomen na sve branitelje Siska i Europe, obilježit će se u istoimenoj kapelici u Gredi (župa Sela) u subotu, 22. lipnja. Svečano misno slavlje s početkom u 10 sati predvodit će generalni vikar Sisačke biskupije Ivica Mađer.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 22. lipnja u 11 sati misu zadušnicu kod jame Jazovke. Prije mise, procesija će krenuti u 10.30 sati iz centra Sošica.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju, 23. lipnja u 11 sati, svečano misno slavlje u crkvi sv. Katarine u Divuši i tom prigodom blagosloviti tu u potresu stradalu, a sada obnovljenu crkvu.

Svetkovina posvete katedrale Uzvišenja Svetog Križa u Sisku bit će proslavljena u četvrtak, 27. lipnja u 19 sati svečanom misom u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku. Misu će predvoditi kanonik i župnik iz Sela Dragutin Papić, u zajedništvu s kanonicima Stolnog Kaptola Svetog Križa u Sisku. Misi prethodi molitva večernje u 18.30 sati.

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će se godine od 28. do 30. lipnja održati 6. Mladifest Hrvatska. Šesti hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, bit će i ove godine održan u Sisku, u župi sv. Kvirina.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu, 29. lipnja u 10 sati svečano misno slavlje u bazilici sv. Kvirina u Sisku, tijekom kojeg će za svećenike biti zaređeni kandidati Frano Bijelić, Ivan Sandrin i Damir Vrbešić.

Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u nedjelju, 30. lipnja u 11 sati, svečano misno slavlje u crkvi sv. Ilije u Maji i tom prigodom blagosloviti tu u potresu stradalu, a sada obnovljenu crkvu.

Više vijesti

Sisak

Danas je svečano puštena u promet dionica Lekenik – Sisak autoceste A11 Zagreb – Sisak sa spojem na državnu cestu D36. Riječ je o...

SMŽ

Baćin, malo mjesto na području općine Hrvatska Dubica, mjesto je jednog od najvećih zločina nad civilima tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. U listopadu 1991....

KULTURA

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u petak je održana Večer petrinjske pjesme i tambure „Pepi u spomen“. Ovaj glazbeni memorijal se održava već tradicionalno,...

SMŽ

Brojnim događanjima i ove godine obilježava se Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Središnje obilježavanje održano je danas odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.