Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

Na području Sisačko – moslavačke županije obnova u potpunosti završila na 7.758 lokacija

Tijekom obilaska lokacija na području grada Siska gdje je u tijeku obnova obiteljskih kuća i ili izgradnja stambenih zgrada u pratnji župana Ivana Celjaka, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić obišao je i kompleks zgrada u Rimskoj 19 u Sisku koji je teško stradao u potresu krajem 2020. godine.

Ovaj kompleks zgrada, podsjetio je župan Celjak, a koji je bio u vlasništvu države, dan je na upravljanje Sisačko-moslavačkoj županiji koja je pokrenula i obnovu.

Iako je percepcija građana kako sve građevine koje se lokacijski nalaze na području grada Siska obnavlja Grad Sisak, odnosno sisačka gradska uprava to nije tako. Na novinarski upit o suradnji Grada Siska i Sisačko-moslavačke županije , župan Celjak pojašnjava.

Potpredsjednik Vlade, ministar Branko Bačić podsjetio je na intenzitet obnove i izgradnje, odnosno revitalizacije SMŽ koju ova županija provodi u suradnji s Vladom RH.

Bačić dodaje

Pred nama je predstavljanje cjelovitog plana obnove , u pripremi su aktivnosti i za blokovsku obnovu

Na konstrukcijskoj obnovi bio je angažiran veliki broj radnika iz građevinskog sektora, ti poslovi su pri završetku, pa je i na tržištu trenutno na raspolaganju veći broj radnika, ali je još uvijek nedovoljan.

Rast gospodarstva u Hrvatskoj u prva tri mjeseca je najbrži rast u Europi i iznosi 3,9 posto, a koliko je u tome sudjelovala građevina kao generator rasta BDP-a u Hrvatskoj govori podatak da je hrvatska građevina rasla na razini 14 posto, tri puta više nego raste naš BDP, pa se osjeća nedostatak radnika, a trenutno je svaki treći radnik u građevini stranac, zaključuje Bačić i najavljuje program obrazovanja odraslih vodeći računa o stranim radnicima kako bi se upoznali sa strukom i našim zakonodavstvom.

Više vijesti

SMŽ

U prostorijama Sisačko-moslavačke županije župan Ivan Celjak održao je sastanak s predstavnicima Plinacro d.o.o. na kojem su dogovorene osnovne smjernice međusobne suradnje u cilju...

EMISIJE

U srijedu, 19. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Popovače, Josip Mišković. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

VIJESTI

Gradonačelnik Josip Mišković je sa svojim zamjenikom Lovrom Miklaužićem danas posjetio OŠ Popovača i OŠ Zorke Sever kako bi čestitao i prigodno nagradio najuspješnije...

SMŽ

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra Sisačko-moslavačke županije između župana Ivana Celjaka i ravnatelja osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije, omogućeno...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.