Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

SISAK: Trideset godina Zavoda za javno zdravstvo SMŽ

Trideset godina djelovanja Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije obilježeno je prigodnom svečanošću na otvorenom, ispred nove zgrade Zavoda, koji je sada, prvi put u svojoj povijesti, u vlastitom prostoru.

Nakon potresa, službe Zavoda za javno zdravstvo SMŽ bile su smještene u kontejnerima. Od 13. veljače 2023. godine započeli su s radom u novoobnovljenoj zgradi. Prije potresa bilo je uređeno prizemlje u kojem je bila smještena arhiva i Služba za DDD (dezinsekcija, deratizacija, dezinfekcija). Završena je rekonstrukcija i prenamjena zgrade, a radovi su obuhvaćali uređenje prvog kata te sanaciju dijela krovišta: uređenje podova, stropova, zidova, sanitarnih čvorova, izvođenje instalacija grijanja, hlađenja, vodovoda, odvodnje, elektroinstalacija, vatrodojave te završne radove na estetskom uređenju. Radove, u vrijednosti od oko 220 000 €, financirala je Sisačko-moslavačka županija.

Svečanosti su nazočili županijski dužnosnici sa suradnicima i predstavnik Ministarstva zdravstva, uz domaćine, djelatnike Zavoda.

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić, vrlo je srdačno uputio Zavodu čestitke za vrijednu obljetnicu: „Kao Sisačko-moslavačka županija smo ponosni na našu ustanovu Zavod za javno zdravstvo, koji danas ima lijepu obljetnicu, 30 godina. Naš je Zavod, zajedno sa Sisačko-moslavačkom županijom, prošao kroz mnoge izazove koji su prijetili našem stanovništvu.

Ti su izazovi uspješno rješavani, zahvaljujući, prije svega, angažmanu osoblja. Posebno se sjećamo pandemije COVID-a, gdje smo se suočili s epidemijom za koju nismo znali kakva je i kakvog je karaktera i tu su naši djelatnici, posebice zaposlenici Zavoda, iznesli veliki teret i na tome im čestitamo,“ rekao je Jurić i posebno naglasio kako je Sisačko-moslavačka županija, prije svih župan Ivan Celjak, uložila najveći napor za rješenje problema smještaja Zavoda: Samim tim omogućili smo kvalitetne uvjete za rad naše ustanove, koja prvi put u svojoj povijesti ima svoj prostor. Ponosni smo na ovaj prostor, kako je uređen, kako izgleda, kao i na zaposlenike Zavoda,“ zaključio je Jurić, posebno naglasivši kako je siguran da i budućnost donosi nastavak dobre suradnje sa slavljenikom, Zavodom za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije.

30 godina je impozantan rođendan, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo SMŽ, dr. Inoslav Brkić: „Od 1994. godine, kada je odlukom Županijske skupštine osnovan Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, Zavod je odradio mnoge važne zadaće, od zadaća vezanih za Domovinski rat do mnogih epidemija, posebno zarazne bolesti COVID-19, koju je Zavod uspješno suzbijao. Moram zahvaliti županu Ivanu Celjaku, uz njegovu pomoć organizirali smo cijepljenje i prometno izoliranih područja Županije i na taj način u kratko vrijeme uspjeli procijepiti naše stanovništvo.“

Zavod za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije prepoznata je javnozdravstvena ustanova u sustavu javnog zdravstva Republike Hrvatske. Djelatnost Zavoda organizirana je kroz rad 5 stručnih službi: Službe za epidemiologiju, Službe za zdravstvenu ekologiju, Službe za školsku i sveučilišnu medicinu, Službe za medicinsku mikrobiologiju i parazitologiju i Službe za financijske, kadrovske i opće poslove. Zavod ima ispostave u Petrinji, Kutini i Novskoj te ukupno 85 zaposlenih.

Više vijesti

EMISIJE

U srijedu, 26. lipnja u emisiji Srijedište gostovao je gradonačelnik Grada Kutine, Zlatko Babić. Emisiju Srijedište slušajte svake srijede od 12:30h na 91.7 i...

Kutina

Obilježavanje Dana grada Kutine započelo je koncertom klasične glazbe i nastupom dueta Gilming i Dropulić u POU Kutina gdje su se proteklog vikenda održala...

OBNOVA

U Hrvatskoj Kostajnici jučer je obilježen početak gradnje još jedne višestambene zgrade s 19 stanova. Trenutno je na području Sisačko-moslavačke županije završeno i useljeno...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.