Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Avanturistički kamp na Zrinskoj gori oduševio male polaznike u prvom tjednu održavanja

Ekološki centar Vrata Zrinske gore, koji organizira kamp za djecu od 7 do 12 godina, okupio je stručnjake iz raznih područja, kako bi djeci omogućio kvalitetan i raznovrstan sadržaj kroz pet dana kampa.

Tako su prvog dana djeca imala glazbene radionice s Pinom Žilić, nastavnicom glazbene kulture iz OŠ Mate Lovraka. Kroz nekoliko sati naučili su osnove sviranja nekoliko instrumenata, među kojima ukulele, kazoo, bubanj, ksilofon… Sljedeći dan na likovnoj radionici, slikarica i nastavnica likovne kulture, Ivana Švragulja, vodila ih je vizualizacijom kroz „Putovanje jednog lista“. Djeca su učila o mijenama u prirodi kroz godišnja doba i odabrali su motive za crtanje. Jedan od motiva bio je i japanski pejzaž, koji su crtali kredom po papirua, a sliku su „učvrstili“ lakom za kosu. U nastavku radionice radili su mobil – pokretalicu od prirodnih materijala, za čiju su izradu koristili grančice, uže i češere.

Radili smo razno razne radionice i baš mi je bilo lijepo. Sve mi se svidjelo – rekla je Elija. Luciji se najviše svidjela cijanotipija, stara tehnika fotografije. Ivanu se najviše svidjela rekreacija i sportske igre. Franko je bio oduševljen postavljanjem šatora, a Doris izletom na kulu Čuntić.

S Martinom Mladenović, iz Kulturno- povijesnog centra SMŽ, djeca su izradila herbarij te tako naučila raspoznavati razno bilje koje raste u okolici, izradili su fotografije cijanotipijom te su radili biljni tisak. Kristina Ivković iz Hrvatskih šuma naučila je polaznike kampa raspoznati lišće, plodove i koru raznog drveća na terenskoj radionici, održanoj kod planinarskog doma Matija Filjak, na Hrastovačkoj gori, a s nastavnicom Jelenom Klasnić Smiljanić, iz OŠ Dragutina Tadijanovića, radili su analizu vode. Prvo su uzeli uzorke vode iz Petrinjčice, koja teče kroz Prnjavor Čuntićki, u kojemu se nalazi Ekološki centar, te su potom vodu u laboratoriju i analizirali. Sa Slavenom Ličinom popeli su se na kulu, naučili povijest ovog kraja, oduševili se legendom o zmaju starom 500 godina, koji čuva kulu, a nakon izleta su ispred Centra postavili šatore i tabor, učili kako se pali vatra uz pomoć povećala, snalazili su se na karti i uz pomoć kompasa te su dešifrirali kodirane poruke.

Avanturistički kamp na Zrinskoj gori održava se i u narednom tjednu, od 8. do 12. srpnja.

Za polaznike kampa osigurali smo prijevoz koji ih u 7:30 kupi u Centru novog života u Petrinji te ih vozi do Ekološkog centra. U 8 sati čeka ih doručak, pa potom razgibavanje i sportske igre. Oko 10 kreću s prvim dijelom stručnog programa, a u 12 imaju predah za ručak i pauzu. Od 13 do 15 sati nastavljamo s programom, a onda ih kombi vraća natrag u Petrinju – rekla je voditeljica Ekološkog centra, Matea Vipotnik.

Prijave za idući tjedan su još u tijeku, a prijaviti se možete na info@vrata-zrinske-gore.hr ili na broj telefona 095/362-0483.

Više vijesti

OBNOVA

Jučer je u Držićevoj ulici u Sisku započela izgradnja višestambene zgrade s 19 stanova, ukupno trinaeste do sada. “Do kraja mjeseca ćemo započeti gradnju...

VIJESTI

Nakon razornog nevremena koje je pogodilo Slavoniju ovih dana, ostavivši mnoge kuće uništenima od tuče, župljani župe Hrastovica, predvođeni župnikom fra Matom Bašićem, odlučili...

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija nabavila je defibrilatore za pet sportskih dvorana osnovnih i srednjih škola koji su isporučeni školama u kojima je održana i edukacija za...

PROMO

Program manifestacije počinje već od 9:00 sati startom Prve riječne regate Udruge 100+, te se nastavlja vikend programom Parka prirode Lonjsko polje i vožnjom...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.