Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Avanturistički kamp na Zrinskoj gori oduševio male polaznike u prvom tjednu održavanja

Ekološki centar Vrata Zrinske gore, koji organizira kamp za djecu od 7 do 12 godina, okupio je stručnjake iz raznih područja, kako bi djeci omogućio kvalitetan i raznovrstan sadržaj kroz pet dana kampa.

Tako su prvog dana djeca imala glazbene radionice s Pinom Žilić, nastavnicom glazbene kulture iz OŠ Mate Lovraka. Kroz nekoliko sati naučili su osnove sviranja nekoliko instrumenata, među kojima ukulele, kazoo, bubanj, ksilofon… Sljedeći dan na likovnoj radionici, slikarica i nastavnica likovne kulture, Ivana Švragulja, vodila ih je vizualizacijom kroz „Putovanje jednog lista“. Djeca su učila o mijenama u prirodi kroz godišnja doba i odabrali su motive za crtanje. Jedan od motiva bio je i japanski pejzaž, koji su crtali kredom po papirua, a sliku su „učvrstili“ lakom za kosu. U nastavku radionice radili su mobil – pokretalicu od prirodnih materijala, za čiju su izradu koristili grančice, uže i češere.

Radili smo razno razne radionice i baš mi je bilo lijepo. Sve mi se svidjelo – rekla je Elija. Luciji se najviše svidjela cijanotipija, stara tehnika fotografije. Ivanu se najviše svidjela rekreacija i sportske igre. Franko je bio oduševljen postavljanjem šatora, a Doris izletom na kulu Čuntić.

S Martinom Mladenović, iz Kulturno- povijesnog centra SMŽ, djeca su izradila herbarij te tako naučila raspoznavati razno bilje koje raste u okolici, izradili su fotografije cijanotipijom te su radili biljni tisak. Kristina Ivković iz Hrvatskih šuma naučila je polaznike kampa raspoznati lišće, plodove i koru raznog drveća na terenskoj radionici, održanoj kod planinarskog doma Matija Filjak, na Hrastovačkoj gori, a s nastavnicom Jelenom Klasnić Smiljanić, iz OŠ Dragutina Tadijanovića, radili su analizu vode. Prvo su uzeli uzorke vode iz Petrinjčice, koja teče kroz Prnjavor Čuntićki, u kojemu se nalazi Ekološki centar, te su potom vodu u laboratoriju i analizirali. Sa Slavenom Ličinom popeli su se na kulu, naučili povijest ovog kraja, oduševili se legendom o zmaju starom 500 godina, koji čuva kulu, a nakon izleta su ispred Centra postavili šatore i tabor, učili kako se pali vatra uz pomoć povećala, snalazili su se na karti i uz pomoć kompasa te su dešifrirali kodirane poruke.

Avanturistički kamp na Zrinskoj gori održava se i u narednom tjednu, od 8. do 12. srpnja.

Za polaznike kampa osigurali smo prijevoz koji ih u 7:30 kupi u Centru novog života u Petrinji te ih vozi do Ekološkog centra. U 8 sati čeka ih doručak, pa potom razgibavanje i sportske igre. Oko 10 kreću s prvim dijelom stručnog programa, a u 12 imaju predah za ručak i pauzu. Od 13 do 15 sati nastavljamo s programom, a onda ih kombi vraća natrag u Petrinju – rekla je voditeljica Ekološkog centra, Matea Vipotnik.

Prijave za idući tjedan su još u tijeku, a prijaviti se možete na info@vrata-zrinske-gore.hr ili na broj telefona 095/362-0483.

Više vijesti

Novska

Još jedna vrijedna investicija na području Novske. Naime, danas je u novljanskoj gradskoj vijećnici potpisan Ugovor o kupoprodaji 1.239 m2 gradskog zemljišta u Poduzetničkoj...

SMŽ

Općina Sunja jučer je proslavila svoj dan i blagdan zaštitnice sv. Marije Magdalene. Program obilježavanja započeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen...

VIJESTI

Temeljem Ugovora o istraživanju i podjeli eksploatacije nafte i plina sklopljenog s Vladom Republike Hrvatske, tvrtka Aspect Croatia Kft. ima obvezu ulaganja u 3D...

Sisak

Župa sv. Marije Magdalene u Selima proslavila je u ponedjeljak, 22. srpnja blagdan svoje nebeske zaštitnice. Svečanu misu poldanicu u privremenom bogoslužnom prostoru predvodio...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.