Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Kako je ŠRU Bjelka Sunja, udicom na plovak, upecala osmo mjesto od ukupno 39 ekipa na Svjetskom prvenstvu u Sloveniji

Ovogodišnje 43. svjetsko prvenstvo u Lovu ribe udicom na plovak za klubove održano je od 22. do 28. srpnja u Sloveniji, u gradu Brežice, na natjecateljskoj stazi hidrocentrale na rijeci Savi.

Na prvenstvu je nastupilo je 39 najboljih klubova sa po pet natjecatelja iz ukupno 24 države.

Hrvatsku su predstavljala dva kluba, ŠRU Bjelka GME Garbolino Sunja i ŠRK TSH Som.si Čakovec.

ŠRU Bjelka Sunja nastup na ovom svjetskom prvenstvu osigurala je osvajanjem drugog mjesta u Prvoj hrvatskoj ligi u prošloj godini.

Prije samog natjecanja koje je trajalo dva dana, prethodili su petodnevni treninzi kako bi se upoznala natjecateljska staza i način ribolova.

Sunjani su se odlično snalazili na treninzima, te su očekivanja na samom natjecanju bila visoka. Prvog dana natjecanja ekipa je osvojila 11. mjesto sa ukupno osvojenih 37 negativnih bodova. Drugog dana, u nedjelju, ekipa je popravila rezultat i puno bolje odlovila te sa 24 negativna boda osvaja šesto mjesto. U zbiru nakon dva dana ekipa ŠRU Bjelka GME Sunja osvojila je osmo mjesto od 39. ekipa što je odličan rezultat.

Za ekipu su nastupili Dino Hrenar koji je osvojio dva druga sektorska mjesta, Domagoj Ceković koji je osvojio treće i drugo mjesto, Dejan Vondrak sa osvojena dva peta mjesta, Martin Vrčković sa jednim osmim i jednim dvanaestim mjestom, te Mario Pejaković koji je osvojio devetnaesto i treće sektorsko mjesto.

Uz natjecatelje trener ekipe bio je Zdravko Vrbanek, kapetan Dario Hrenar, a u vodstvu su još bili Matko Dražić, Luka Kristić, Zvonko Pejaković i David Čatak.

Svjetsko prvenstvo osvojila je ekipa SPP87 iz Francuske, druga je talijanska ekipa Lenza Emiliana Tubertini, a treći češki klub RS Crazy Boys Maver MRS.

Druga hrvatska ekipa iz Čakovca osvojila je jedanaesto mjesto.

Nakon četvrtog mjesta osvojenog na 40. svjetskom prvenstvu za klubove u Srbiji 2021. godine, kada je ekipi Sunje brončana medalja izmakla za samo jedan bod, ovaj rezultat je vrijedan divljenja jer konkurencija nikada nije bila veća.

Sve ekipe koje su bolje plasirane su iz velikih ribolovnih zemalja, te iza klubova stoje velike firme ribolovne opreme i razni sponzori.

Tim više rezultat Bjelke ima još veći značaj. Ispred Bjelke je još borba u prvenstvu Hrvatske u kojem ekipa drži drugo mjesto sa minimalnim zaostatkom za vodećim, te se sa punim optimizmom nadamo i ovogodišnjem osvajanju prvenstva Hrvatske, poručuju iz udruge.

Više vijesti

SMŽ

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je, zajedno s načelnikom Općine Sunja Grgom Dragičevićem, nazočio svečanom otvaranju obnovljenog Dječjeg vrtića Bambi Sunja. Prigoda za obnovu ovog...

SPORT

Trener Košarkaškog kluba Sisak Roman Kozlović nakon uspješnog reprezentativnog ljeta i osvojenog 6. mjesta na Europskom prvenstvu u Sloveniji za djevojčice uzrasta do 14...

Sisak

ŠSK “HVIDR-a SISAK” održat će mali tečaj streljaštva za djecu od 10 do 14 godina, utorkom i četvrtkom od 3. rujna do 19. rujna....

SPORT

Predsjednik i atletičar Udruge marartonaca SMŽ „Heroji ne umiru” Igor Vuković izborio je natjecanje na svjetskom prvenstvu u Pivskoj Milji koje se održavalo u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.