Jasenovac

4. Jasenovačka utrka održat će se 24. kolovoza

Jasenovac je 28. kolovoza 2021. bio domaćin 1. Jasenovačke utrke, sportskog događaja koji je po prvi put u toj općini okupio 300 trkača iz cijele Hrvatske i regije.

U sportskom druženju uživali su svi uzrasti, od onih najmlađih koji su imali mogućnost natjecati se u 6 kategorija, do rekreativaca, građana i sportaša koji su trčali na 5 000m i 10 000m.
Uz potporu Općine Jasenovac i Turističke zajednice Općine Jasenovac, Društvo za sport i rekreaciju „Sport za sve“ i Atletski klub JAK Jasenovac nastavljaju sportsku priču i ove godine, tako da će se 4. Jasenovačka utrka održati 24. kolovoza, s početkom u 19 sati.

Ovogodišnja trasa utrke na 10 kilometara je dobila certifikat izdan od strane krovnih atletskih organizacija, što znači kako je staza službeno izmjerena i uvrštena u službeni kalendar atletskih natjecanja Hrvatskog atletskog saveza. Certifikat znači kako će svakom atletičaru rezultat postignut na Jasenovačkoj utrci biti priznat i uvršten u službenu tablicu koje vode nacionalni atletski savezi.

Utrka kao i svake godine ima natjecanja u tri kategorije : utrka za rekreativce ili sportaše na 10 kilometara, utrka za građane ili sportaše na 5 kilometara te dječja utrka za predškolski i školski uzrast. Profil staze je ravna kružna staza bez brdskog dijela, a cesta kojima utrka prolazi bit će zatvorena za vrijeme održavanja utrke.

Prijavom na utrku svaki trkač dobiva bogat startni paket koji uključuje: majicu, startni broj, unikatnu finišersku medalju, sportsku vrećicu za opremu, darove sponzora, okrjepu tijekom utrke te obrok i osvježenje nakon utrke.

Cijena kotizacije je 10 eura za utrku od 5 kilometara te 13 eura za utrku od 10 kilometara. Prijave se primaju do 19.kolovoza, a prijave će biti moguće i na sam dan održavanja utrke. Prijave za dječje utrke su popunjene te su prijave zatvorene.

Više detalja dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac https://www.facebook.com/sportzasvejasenovac

Prijave se primaju putem weba stotinka.hr

Više vijesti

Sisak

“Povodom proslave 30. obljetnice postojanja Udruge “Veliko srce malom srcu” pozivamo sve naše članice i članovi, velike i male te prijatelje Udruge na zajedničko...

SPORT

Trener Košarkaškog kluba Sisak Roman Kozlović nakon uspješnog reprezentativnog ljeta i osvojenog 6. mjesta na Europskom prvenstvu u Sloveniji za djevojčice uzrasta do 14...

Jasenovac

U tijeku je izrada Mreže linija Sisačko-moslavačke županije u autobusnom prometu u okviru javne usluge cestovnog prijevoza putnika. Iz ovih razloga iz Općine Jasenovac...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version