Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

FOTO | Biciklistički klub Kutina organizira šesti maraton u čast vukovarskih žrtava

Biciklistički klub Kutina ove godine ponovno organizira biciklistički maraton u čast žrtava Vukovara i svih branitelja koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku.

Dvadeset članova kluba, biciklistica i biciklista, krenut će na putovanje prema gradu heroja, Vukovaru. Ruta koju će preći broji oko 250 kilometara a obuhvaća Novsku, Okučane, Novu Gradišku, Kapelu, Pleternicu, Đakovo, Vinkovce i na kraju Vukovar. Treći dan bit će posvećen obilasku memorijalnih lokacija gdje će se sudionici pokloniti i odati počast svim stradalima u Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Zlatko Babić ispratio je bicikliste s Trga dr. Franje Tuđmana, izražavajući duboko poštovanje prema njihovom činu.

„U ime Grada Kutine i svoje osobno, želim vam sretan put. Vaš maraton do Vukovara, grada heroja, nije samo sportski podvig, već i duboko emotivan čin sjećanja na naše branitelje. Vašom vožnjom, nosite sa sobom sjećanje na njihovu žrtvu i zahvalnost za slobodu koju danas imamo. Hvala vam što ste dio ove priče i što svojim doprinosom čuvate uspomenu na naše heroje. Još jednom, sretan put i sretan povratak kući“, rekao je gradonačelnik.

Ivica Arbanas, predsjednik Biciklističkog kluba Kutina, istaknuo je važnost ovog maratona za sve članove kluba.

„Organiziramo šesti biciklistički maraton u čast našim braniteljima, a posebno onima koji su svoje živote položili u Vukovaru. Ove godine na put kreće 20 članova. Prvi dan ćemo voziti od Kutine preko Novske, Okučana, Nove Gradiške, Kapele do Pleternice, gdje ćemo prenoćiti. Drugi dan nastavljamo prema Đakovu, Vinkovcima i konačno do Vukovara. Treći dan ćemo posjetiti memorijalne lokacije kako bismo se poklonili svim žrtvama Domovinskog rata. Ponosan sam na naše članove i zahvalan Gradu Kutini, sponzorima i svima koji podržavaju naše aktivnosti“, izjavio je Arbanas.

Ovaj maraton nije samo fizički izazov, već duboko emotivno putovanje koje simbolizira trajnu povezanost s onima koji su se žrtvovali za slobodu naše domovine. Kroz svaki okret pedala, biciklisti Biciklističkog kluba Kutina nose sa sobom sjećanje na herojstvo i žrtvu Vukovara, grada koji je postao simbolom neizmjerne hrabrosti i ljubavi prema Hrvatskoj.

Više vijesti

Kutina

Kutinski dom za starije i nemoćne u kojem je smješteno 45 štićenika od 9. rujna ima novu uslugu, organiziranu prehranu, odnosno ručak. Cijena obroka...

Kutina

Grad Kutina nastavlja predano ulagati u razvoj svojih naselja i infrastrukture, a jedan od ključnih prioriteta ovog plana je osiguravanje kvalitetne predškolske skrbi za...

Kutina

U proteklih nekoliko godina Grad Kutina je uložio značajne napore u obnovu i modernizaciju dječjih igrališta u dječjim vrtićima Neven i Maslačak, smještenima u...

Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić, u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića, direktora Komunalnih servisa Kutina d.o.o. Krešimira Lenića...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.