OBNOVA

FOTO | Gradnja stambenih zgrada na području grada Siska

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić je uz državnog tajnika u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoja Orlića obišao gradilišta na području grada Siska.

Obilazak je počeo u Lonjskoj ulici gdje su izgrađene dvije višestambene zgrade iz Programa društveno poticajne stanogradnje, a čiji je investitor u ime Republike Hrvatske Agencija za pravni promet i posjedovanje nekretninama (APN).  Gradnja ovih zgrada počela je u travnju 2023. godine, a radovi na stanovima su završeni. U tijeku je izvođenje radova na okolišu i parkiralištima, kao i priključenje na vodoopskrbu, odvodnju i plin. Ove dvije višestambene zgrade imaju ukupno 30 stanova, a ukupna vrijednost investicije iznosi 3,2 milijuna eura.

„Ove dvije stambene zgrade su praktički gotove i vjerujem da će već krajem kolovoza 30 sisačkih obitelji tamo pronaći svoj novi dom“, izjavio je državni tajnik Orlić.

Obilazak je nastavljen u Capraškoj ulici gdje se gradi šest višestambenih zgrada iz Programa Vlade Republike Hrvatske u vrijednosti 14 milijuna eura, čija se gradnja financira sredstvima iz državnog proračuna. Ovim projektom osigurava se primjeren smještaj za sugrađane koji čekaju obnovu svojih domova, ali i dugoročno omogućava revitalizacija Siska i Sisačko-moslavačke županije.

Bitno je da našim sugrađanima čiji su domovi stradali u potresu omogućimo zamjenski smještaj. Uređuje se okoliš i cesta za izgrađenih i 35 kuća na području Zelenog brijega, od ukupno 166 na području cijele županije“, izjavio je zamjenik Jurić te dodao da kada se završi proces obnove u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije možemo reći da će grad Sisak kao centralno sjedište naše županije biti bolji i kvalitetniji grad za sve generacije.

Obilazak je završio u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda gdje je počelo rušenje višestambene zgrade s pet diletacija koja je stradala u potresu. Na njezinom mjestu će se izgraditi replika zgrade približno istih tlocrtnih gabarita uz zadržavanje poslovnih prostora.

Sisačko-moslavačka županija dobiva značajno povećanje stambenog fonda kroz gradnju 59 višestambenih zgrada s ukupno 1024 stana. Od ukupno 59 zgrada, 20 zgrada planirano je kroz OPKK program i financira se EU sredstvima, 36 zgrada gradi se temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom, 1 zgrada gradi se u Novskoj kroz Program međuresorne suradnje na potpomognutim područjima, a još dvije zgrade grade se kroz Program POS-a u Sisku. Dosad je izgrađeno i useljeno 12 višestambenih zgrada sa 180 stanova i to 8 u Petrinji i 4 u Glini.

Više vijesti

SMŽ

Baćin, malo mjesto na području općine Hrvatska Dubica, mjesto je jednog od najvećih zločina nad civilima tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. U listopadu 1991....

KULTURA

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u petak je održana Večer petrinjske pjesme i tambure „Pepi u spomen“. Ovaj glazbeni memorijal se održava već tradicionalno,...

SMŽ

Brojnim događanjima i ove godine obilježava se Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Središnje obilježavanje održano je danas odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i...

Kutina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je danas sa suradnicima, ususret Međunarodnom danu arheologije, arheološko nalazište Turski stol. Ovo kasnosrednjovjekovno gradište ponovno je u fokusu...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version