Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Gradsko vijeće Popovače usvojilo rebalans proračuna

Gradsko vijeće Popovače usvojilo je rebalans proračuna na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća. „Iznos prihoda iznosi 14.374.908,00 eura što je povećanje od 370.588,00 eura, dok su ukupni rashodi planirani u iznosu 14.020.858,00 eura što u odnosu na prvotni plan predstavlja smanjenje od 152,00 eura. Nema značajnih promjena u rashodovnoj i prihodovnoj strani“, rekao je gradonačelnik Josip Mišković prilikom predstavljanja rebalansa.

Među izmjenama se našlo povećanje naknada građanima i kućanstvima za 376.190,00 eura što uključuje refundaciju šteta od lanjskog olujnog nevremena, zatim plaće zaposlenika gradskih ustanova kao i područje vatrogastva. Povećanje je većim dijelom vidljivo u sektoru izgradnje cesta, parkirališta i pješačkih staza među kojima i one u Gornjoj Gračenici, što je ukupno nominalno oko 700.000 eura. Povećana su i sredstva za održavanja komunalne infrastrukture za oko 400.000 eura, a značajan dio odnosi se i na održavanje građevinskih objekata u vlasništvu Grada.

Vijećnik Andrija Ričko (HSLS) izrazio je zanimanje za nastavak izgradnje Sportskog parka, za koji je u jesen najavljeno postavljanje stolarije, pokrova i fasade dok bi se u zimi uređivala unutrašnjost.
Polugodišnji izvještaj i izvještaj o izvršenju proračuna usvojen je bez podrške oporbenog HDZ-a, s argumentacijom njihovog vijećnika Danijela Sučije kako se realizacija projekata ne provodi sukladno planu. Na tu se konstataciju gradonačelnik osvrnuo obrazlažući tijek pojedinih projekata i razloge koji su utjecali na promjenu dinamike u realizaciji nekih od planova.

Direktor Komunalnih servisa Ivor Stanivuković u svom se detaljnom izvješću za prošlu godinu osvrnuo na stanje zatečeno u poduzeću prije dvije godine. Predstavio je putem prezentacije promjene koje su, kako proizlazi iz njegovog izvješća, bile nužne u pristupu vođenja poduzeća te je izvijestio vijeće o konkretno provedenim aktivnostima u svim sektorima rada. Komunalni servisi Popovača povećali su broj korisnika za više od 1000 te ih imaju 3858 što je 40 posto više u odnosu na broj korisnika preuzetih od Eko Moslavine. To je rezultiralo novim prihodom od 170.000 eura.

„Uvođenjem reda u sustav gospodarenja otpadom omogućilo nam je samostalno financiranje reciklažnog dvorišta koje je do tada pokrivao Grad. Uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša nabavljena je nova komunalna oprema i energentski učinkovito vozilo ukupne vrijednosti oko 250.000 eura, te je u planu i nabava novoga vozila zbog povećanog obujma posla”, istaknuo je direktor naglasivši da poduzeće trenutno broji 31-og djelatnika. Ukupni prihodi poduzeća su 1.551.795 eura, a udio Grada iznosi 37% te je cilj dodatno smanjiti udio grada u radu poduzeća.

Vijećnici su jednoglasno usvojili i izmjenu odluke o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Popovače. Ovom odlukom ukida se mogućnost korisnicima da trajno nekorištenje svoje nekretnine radi oslobođenja od obveze plaćanja odvoza otpada dokazuju dostavljanjem obračuna potrošnje struje iz kojeg je vidljivo da je ona manja od 6kw za obračunsko razdoblje.

Više vijesti

Popovača

Grad Popovača nastavlja srednjoškolcima sufinancirati prijevoz i smještaj u učeničkim domovima. Financiranje mjesečne karte za autobus vršit će se samo za dio autobusne relacije...

Popovača

Kraju se privode radovi izgradnje 1. faze pješačke staze u Podbrđu, koja se proteže od početka naselja, odnosno od Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“...

Popovača

Udruga Prijatelji životinja otvorenim pismom traži od gradonačelnika Popovače, Josipa Miškovića, da ne dopusti održavanje štraparijade ove subote na stočnom sajmu u Popovači. “Poštovani...

Popovača

Društveni i vatrogasni domovi iznimno su važni za život svakog pojedinog Mjesnog odbora, njegovih stanovnika, ali i udruga koje djeluju na njihovom području, Grad...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.