Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

KUTINA: Potpisan ugovor za sufinanciranje provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece

Grad Kutina u suradnji s Razvojnom agencijom Mrav d.o.o. prijavio se i prošao na natječaju kojeg je raspisao državni ured za demografiju i mlade pod nazivom „Pilot projekt javni poziv jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje Projekta provedbe edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole“.

Financijska potpora koja će se dodijeliti Gradu Kutini za provedbu ovog projekta iznosi 48.636,81 eura.

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić danas je u Ministarstvu demografije i useljeništva nazočio svečanom potpisivanju i uručivanju Ugovora o dodjeli financijske potpore projektu za provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi i djece od I. do IV. razreda osnovne škole s područja grada Kutine.

Spomenuti Projekt uključivat će aktivnosti koje će se provoditi kao izvannastavni i izvanvrtićki sadržaj u udrugama koje djeluju na području grada Kutine. Ovim projektom svrha je napraviti sadržaj dostupan svoj djeci ciljanog uzrasta, odnosno djeci predškolskog uzrasta i djeci od I. do IV. razreda osnovne škole.

Provoditelji aktivnosti bit će stručne osobe koje će provoditi edukativni, kulturni  i sportski sadržaj na djeci prihvatljiv i zanimljiv način. Kroz Projekt provodit će se radionice učenja stranog jezika (engleski) za predškolce, kreativno-likovne radionice, kulturno-umjetničke edukacije za djecu predškolskog uzrasta i djecu od 1.- 4.razreda osnovne škole, radionice iz astronomije za oba uzrasta kao i sportske igraonice škole sporta.

Sve aktivnosti bit će besplatne za svu djecu kroz cijelo vrijeme trajanja provedbe Projekta u periodu od 4. 9. 2024. do 31. 8. 2025. godine.

Očekuje se da će u aktivnostima sudjelovati minimalno 145 djece predškolske djece i djece od I. do IV. razreda osnovne škole.

Svrha ovog Projekta je financijsko rasterećenje obitelji s predškolskom i osnovnoškolskom djecom te poticanje jednakog uključivanja i povećanja obuhvata djece koja sudjeluju u edukativnim, kulturnim i sportskim aktivnostima na području grada Kutine, što pridonosi njihovom cjelokupnom razvoju i obrazovanju.

Više vijesti

SMŽ

Baćin, malo mjesto na području općine Hrvatska Dubica, mjesto je jednog od najvećih zločina nad civilima tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. U listopadu 1991....

KULTURA

U Velikoj dvorani Hrvatskog doma u petak je održana Večer petrinjske pjesme i tambure „Pepi u spomen“. Ovaj glazbeni memorijal se održava već tradicionalno,...

SMŽ

Brojnim događanjima i ove godine obilježava se Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije. Središnje obilježavanje održano je danas odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima i...

Kutina

U Kutinskoj Slatini počela je izgradnja novog dječjeg vrtića. Vrtić za tridesetak djece gradi se u blizini škole, crkve i dječjeg igrališta. Predstavnici Grad...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.