Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Lekenik ugostio sudionike 28.konjičkog maratona “Tradicija prošlosti-potreba budućnosti”

U srijedu, 07. kolovoza djeca i mještani Općine Lekenik ugostili su u Dječjem selu Lekenik konjanike 28. konjičkog maratona arapskih konja koji se održava pod nazivom „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti”.

Konjički maraton svake godine organizira Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine iz Volodera, a ove godine se održava od 5. do 10. kolovoza .

Zahvaljujući Željku Pettersu i njegovoj obitelji, pet će jahača kroz šest dana proći put od Volodera preko Popovače, Siska, Petrinje, preko Letovanića i Cerja Letovaničkog do Lekenika, prema Lonjskom polju i Moslavačkoj gori, pa opet do Volodera.

U Lekeniku je konjanike dočekao izaslanik župana Ivana Celjaka, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović koji je pozdravio sudionike maratona, djecu iz Dječjeg sela Lekenik, gradonačelnika Popovače Josipa Miškovića i zamjenika Lovro Miklaužić, kao te članove kulturno umjetničkog društva „Moslavec” iz Volodera.

Dodajmo, kako uz organizatore, u osmišljavanju sadržaja i ove su godine sudjelovali kutinski ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Matica hrvatska ogranak Kutina. Glavni pokrovitelj maratona je grad Popovača.

Maraton se održava u spomen na poginule i stradale u oslobađujućoj operaciji „Bljesak“, a koja je bila priprema za veličanstvenu VRO „Oluja“.

Više vijesti

Lekenik

Načelnik Općine Lekenik Ivica Perović obišao je najmlađe školarce u ovoj općini, kako bi im poželio sretan i uspješan početak njihovog školskog putovanja! Uručio...

Lekenik

Općina Lekenik će i u ovoj školskoj godini sufinancirati nabavu obrazovnih i pomoćnih nastavnih sredstava i školskog pribora učenicima upisanima u osnovnu školu Mladost...

Lekenik

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u 2024. godini sufinancirat će projekte gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog...

KULTURA

U organizaciji Društva žena Lekenik ove je nedjelje, 30.lipnja u Lekeniku održana Revija narodnih nošnji i izbor najljepše djevojčice, djevojke i žene (sneje) u...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.