Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

FOTO: Ljetni gaming kamp u Novskoj privlači sve više učenika iz cijele Hrvatske

Započeo još jedan Ljetni gaming kamp u Novskoj koji u trećem ovogodišnjem terminu okuplja 40-ero djece iz cijele Hrvatske.

Ovaj inovativni kamp, kojeg organizira Poduzetnički inkubator SMŽ PISMO powered by A1 u suradnji s Razvojnom agencijom SIMORA i Sisačko-moslavačkom županijom, svake godine oduševljava djecu koja kroz sedam dana intenzivnog učenja i zabave uče izraditi vlastitu videoigru, steknu nova prijateljstva te uživaju u sigurnom i poticajnom okruženju.

Ljetni gaming kamp u Novskoj ove je godine već održan u dva termina, a od 18. do 25. kolovoza održava se i u trećem terminu. Ukupno u kampu ove godine sudjeluje oko 100 djece.

Kamp je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i nudi sedmodnevni program pun aktivnosti, od kreiranja videoigre, upoznavanja s najmodernijom tehnologijom do stjecanja novih prijateljstava i nezaboravnih iskustava. Svaki dan započinje jutarnjom tjelovježbom kako bi djeca bila energična i spremna za dan pred njima, nakon čega slijede četiri sata edukacije o kreiranju videoigara. Popodnevni sati rezervirani su za upoznavanje s tehnologijom inkubatora PISMO, jačanje komunikacijskih vještina, ribolov, druženje uz životinje, logorsku vatru i glazbu te večernje zabave u Centru za mlade i kinu. STEM Lab Novsky pruža djeci priliku za učenje o microbitu i robotici, dok večeri uključuju promatranje zvijezda u gradskom parku, učenje o astronomiji, zabavu uz ples i projekcije filmova. Poseban doživljaj predstavlja i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje gdje sudionici imaju priliku upoznati se s bogatstvom biljnog i životinjskog svijeta ovog zaštićenog područja te sudjelovati u vođenim turama i radionicama.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA POSTAJE CENTAR GAMING INDUSTRIJE

Ove godine u Novskoj započela je provedba projekta Centar gaming industrije. Riječ je o strateškom projektu vrijednom 60 milijuna eura kojeg provodi županijska ustanova Regionalni koordinator SMŽ u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom, Gradom Novska te županijskom Razvojnom agencijom SIMORA.

Centar gaming industrije, svojevrsni kampus, nastavak je uspješnog gaming inkubatora Sisačko-moslavačke županije, a za prvu fazu projekta Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU odobrilo je bespovratna EU sredstva u iznosu od 26,3 milijuna eura.

Ovo je doista odličan projekt. U posljednje dvije godine, uspjeli smo ishoditi svih 6 građevinskih dozvola, a sredstva smo osigurali putem Fonda za pravednu tranziciju. Srednja škola Novska i Tehnička škola u Sisku imaju smjer za razvoj videoigara i smjer za robotiku. Nove industrije i tehnologije, novi su smjer za Sisačko-moslavačku županiju. Očekujemo dolazak mladih i nova zapošljavanja. Centar gaming industrije bit će centar razvoja cijele županije“, rekao je župan Ivan Celjak.

Centar gaming industrije u Novskoj uključuje izgradnju nekoliko objekata na gotovo 9 hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska, a obuhvaća inkubator i akcelerator gaming industrije, infrastrukturu za sveučilišne studijske programe u području gaming industrije te sve pripadajuće studentske i sportske sadržaje. Zgrada fakulteta prostirat će se na 12.000 kvadrata, a studentski dom na 5.000 kvadrata. Uz sve studentske sadržaje, poput restorana i ugostiteljskih objekata, gradit će se bazen te sportska dvorana. Kapacitet studenskog doma bit će 201 ležaj, a akceleratora 200 radnih jedinica uz moderno opremljeni VR studio.

U sklopu Centra predviđen je i niz sportskih sadržaja, od rukometnog, nogometnog i odbojkaškog igrališta do golf vježbališta, teretane na otvorenom te teniskih terena.

Više vijesti

SMŽ

Prijava na “Natječaj za prijem učenika u Učenički dom Sisak” dostavlja se preporučeno poštom s povratnicom (uz naznaku “Natječaj za prijem učenika u Učenički...

Sisak

U četvrtak, 12. rujna 2024., Agencije lokalne demokracije Sisak održala je tiskovnu konferenciju na kojoj je predstavila Online kampanju „Živi jednakost, slavi raznolikost!“. Provedbom...

Sisak

Svoj 30. rođendan je, pod motom “Samo neka kuca”, na sisačkom kupalištu Zibel proslavila udruga Veliko srce malom srcu. Veliko srce malom srcu je...

Sisak

U Sisku je u srijedu, 11. rujna svečano otvorena prva Katolička osnovna škola, a otvorenju je nazočio župan Ivan Celjak. „Danas je posebno velik...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.