Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

FOTO: U Sisku svečano otvorena prva Katolička osnovna škola

U Sisku je u srijedu, 11. rujna svečano otvorena prva Katolička osnovna škola, a otvorenju je nazočio župan Ivan Celjak.

„Danas je posebno velik dan za Sisačku biskupiju, jer ovo je prva osnovna škola kojoj je osnivač Sisačka biskupija. Imamo još jednu katoličku osnovnu školu u Novskoj kojoj je osnivač Požeška biskupija, a početkom sljedeće nastavne godine očekujemo otvaranje i katoličke srednje škole u Popovači kojoj će također Sisačka biskupija biti osnivač”, izjavio je župan Celjak.

Katolička osnovna škola u Sisku zaokružen je odgojno-obrazovni projekt prožet kršćanskim i ljudskim vrijednostima, a nalazi se na adresi Šetalište Vladimira Nazora 4 u novouređenom objektu koji ima četiri učionice. Nastava je jednosmjenska i prati redovni nastavni plan i program Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih. U školi je organiziran i produženi boravak.

„Dobro je da se Sisačka biskupija odlučila za osnivanje katoličke osnovne škole u Sisku, da ojačaju kvalitetu osnovnih škola i da roditelji imaju veću mogućnost biranja u koju će školu upisati svoje dijete”, dodao je župan.

Otvaranju škole posebno se veselio mons. Vlado Košić na čiju inicijativu je i osnovana ova škola. Uz blagoslov novih prostora škole, svim prvašićima zaželio je sretnu budućnost.

U školskoj godini 2024./2025. Katolička osnovna škola u Sisku ima jedan razredni odjel sa 7 učenika.

Svečanom otvaranju nazočio je ministar rada, mirovinskog sustava obitelji i socijalne politike Marin Piletić, ministar za demografiju i useljeništvo Ivan Šipić, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i mladih Zrinka Mužinić Bikić, državna tajnica u Ministarstvu demografije i useljeništva Željka Josić i državni tajnik u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić.

Više vijesti

SMŽ

U Velikoj Ludini će se graditi sportska dvorana, a projekt će u potpunosti, bespovratnim sredstvima, u iznosu od 6 153 769 € financirati, iz...

Popovača

Gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić su zajedno sa suradnicima obišli radove na sanaciji mostova u Donjem Krivaju u naselju Voloder te...

Novska

Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je novu mjeru pomoći mladim obiteljima. Novska, koja je zadnjih godina uvela niz poticaja s ciljem demografske obnove, još...

Petrinja

Rujanskim Danima sjećanja grad Petrinja prisjeća se ratnih događaja i stradanja hrvatskih branitelja i civila u rujnu 1991. godine. Po materijalnim razaranjima i po...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.