Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

OBNOVA

FOTO | Kompleks zgrada u Rimskoj 19 – nova vizura grada Siska

Tijekom radnog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u pratnji župana Ivana Celjaka i resornih ministara, obišao je trg i kompleks zgrada na adresi Rimska 19, koje je Sisačko-moslavačka županija obnovila i uredila, te im dala posve novu namjenu.

Ministarstvo unutarnjih poslova RH i Ministarstvo pravosuđa RH, u suradnji s Ministarstvom prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, prepustili su ovaj kompleks Sisačko-moslavačkoj županiji na korištenje.

Obnova, čija je vrijednost skoro 12 milijuna €, obuhvatila je sanaciju svih konstruktivnih i nekonstruktivnih elemenata objekta, odnosno, sanaciju pukotina u nosivim i pregradnim zidovima, ojačanja nosivih zidova, izvedba novih konstruktivnih elemenata (omeđeni zidovi, AB okviri, AB zidovi), rekonstrukciju i ojačanje stropnih konstrukcija te sve druge obrtničke i instalaterske radove kojima će se zgrada dovesti u stanje potpune građevinske uporabljivosti.

Obnovljene zgrade i trg, najnoviji ukras gradske vizure, čije skoro otvaranje građani s nestrpljenjem očekuju, ponudit će smještaj ustanovama u kulturi, ali i posve novoj predškolskoj ustanovi.

U Rimskoj 19 bit će smještena Glazbena škola Frana Lhotke, Kulturno-povijesni centar SMŽ, Dječji vrtić „Zvjezdice“, uredi za djelatnosti iz područja kulture, sobe za gostujuće umjetnike i Art Caffe.

U vrtiću će biti djeca u dobi od 3 do 7 godina u četiri mješovite skupine, a u galerijskom prostoru stalni postav akademskog kipara Marijana Glavnika (skulpture, reljefi, slike), te galerija povremenih izložbi (Galerija Kupa).

Sisačko-moslavačka županija nabavila je novu opremu i namještaj za dječji vrtić „Zvjezdice“ u vrijednosti od gotovo 200 000 € i tako još više podignula standard prvog županijskog vrtića u Hrvatskoj, s kabinetima za STEM, engleski, glazbu, zatim sobe s izlaskom na terasu, dvoranu i druge sadržaje.

Više vijesti

SMŽ

U Velikoj Ludini će se graditi sportska dvorana, a projekt će u potpunosti, bespovratnim sredstvima, u iznosu od 6 153 769 € financirati, iz...

Popovača

Gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić su zajedno sa suradnicima obišli radove na sanaciji mostova u Donjem Krivaju u naselju Voloder te...

Novska

Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je novu mjeru pomoći mladim obiteljima. Novska, koja je zadnjih godina uvela niz poticaja s ciljem demografske obnove, još...

Petrinja

Rujanskim Danima sjećanja grad Petrinja prisjeća se ratnih događaja i stradanja hrvatskih branitelja i civila u rujnu 1991. godine. Po materijalnim razaranjima i po...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.