Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Počinje izgradnja područnog dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini

Grad Kutina nastavlja predano ulagati u razvoj svojih naselja i infrastrukture, a jedan od ključnih prioriteta ovog plana je osiguravanje kvalitetne predškolske skrbi za najmlađe stanovnike.

U ponedjeljak, 09. rujna u Gradskoj je vijećnici potpisan ugovor s tvrtkom Venka Gradnja d.o.o. o izgradnji područnog dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini. Ova značajna investicija, vrijedna 1.200.000,00 eura, predstavljat će značajan iskorak u jačanju vrtićkih kapaciteta na sjevernom dijelu Kutine te omogućiti roditeljima lakši pristup vrtićkim uslugama. Gradonačelnik Zlatko Babić, direktor Venka Gradnje Mario Pranjić, zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić i pomoćnik pročelnika Mišel Novosel tom su prigodom istaknuli važnost ovog projekta za cjelokupnu zajednicu.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić istaknuo je kako će izgradnja novog vrtića u Kutinskoj Slatini obuhvatiti dva odgojna odjela i riješiti potrebe roditelja i djece iz naselja Kutinske Slatine i okolnih mjesta. „Ovo je investicija koja donosi dugoročnu korist za naš grad. Pozicija vrtića u Kutinskoj Slatini je izuzetno važna jer će omogućiti smještaj djece iz svih sjevernih naselja Kutine, čime ćemo olakšati roditeljima i omogućiti im kvalitetniji svakodnevni život”, naglasio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je podsjetio i na druge projekte vezane uz predškolsku skrb u Kutini, poput nastavka radova na izgradnji vrtića pored Osnovne škole Zvonimira Franka, koji će obuhvatiti osam odgojnih skupina, te najavio planove za vrtić u Repušnici, za koji je već spremna projektna dokumentacija. Grad Kutina prepoznao je važnost predškolske skrbi kao temelja za budući uspjeh djece, a istovremeno aktivno radi na rješavanju izazova vezanih uz smještaj najmlađih. „Ponosni smo što smo smjestili svu djecu s oba zaposlena roditelja u naše vrtiće, a problem s jasličkim skupinama planiramo riješiti kroz adaptaciju privatnog prostora“, dodao je gradonačelnik, ističući kako se već 1. listopada planira otvaranje dvije nove jasličke skupine.

Direktor tvrtke Venka Gradnja d.o.o., Mario Pranjić, izrazio je zadovoljstvo što će njegova tvrtka biti izvođač radova na ovom važnom projektu. „Veličina vrtića će biti oko 350 m² tlocrtno, a radovi će započeti u roku od 15 dana. Planirani rok za završetak radova je devet mjeseci, ovisno o vremenskim uvjetima“, rekao je Pranjić. Istaknuo je kako njegova tvrtka ima dovoljno kvalificirane domaće radne snage te da će osigurati pravovremenu i kvalitetnu realizaciju projekta.

Zamjenica gradonačelnika, Ivana Grdić izjavila je: „Ovaj vrtić je od neprocjenjive važnosti za naš kraj. Roditeljima će se olakšati svakodnevni život jer će njihova djeca imati priliku boraviti u svom naselju, a time ćemo poticati i daljnji razvoj sjevera Kutine“. Spomenula je također nedavno otvoreno i dječje igralište pored osnovne škole u Kutinskoj Slatini. Grdić je također naglasila važnost dugogodišnje želje stanovnika za izgradnjom pješačko-biciklističke staze koja bi povezala Repušnicu, Kutinsku Slatinu i ostala naselja sa središtem Kutine te stvorila sigurniji i održiviji način prometovanja prema Moslavačkoj gori.

Pomoćnik pročelnika za razvoj i upravljanje projektima, Mišel Novosel, detaljno je objasnio tehničke aspekte projekta. „Izgradnja vrtića uključuje ne samo izgradnju objekta, već i njegovo kompletno opremanje, uređenje okoliša, dječjeg igrališta i parkirališta. Projekt bi trebao biti završen do svibnja 2025. godine, nakon čega slijedi ishođenje uporabne dozvole. Očekujemo da će vrtić započeti s radom u pedagoškoj godini 2025./2026.“, rekao je Novosel. Projekt izgradnje vrtića sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu od 363.000,00 eura, dok je ukupna vrijednost projekta 1.200.000,00 eura.

Potpisivanje ugovora o izgradnji dječjeg vrtića u Kutinskoj Slatini još je jedan dokaz posvećenosti Grada Kutine razvoju svojih naselja i stvaranju boljih uvjeta za obitelji s djecom. Uz ovu investiciju, grad kontinuirano radi na povećanju kapaciteta vrtićkih skupina, a kroz buduće projekte i prilagodbu infrastrukture osigurava se dugoročno rješenje za smještaj djece u vrtiće. Ovaj projekt, uz niz drugih inicijativa poput izgradnje pješačko-biciklističkih staza i unapređenja prometne povezanosti, potvrđuje da Grad Kutina ne samo da misli na sadašnje potrebe svojih stanovnika, već i na buduće generacije, pružajući im kvalitetne uvjete za život i razvoj.

Više vijesti

SMŽ

U Velikoj Ludini će se graditi sportska dvorana, a projekt će u potpunosti, bespovratnim sredstvima, u iznosu od 6 153 769 € financirati, iz...

Popovača

Gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Lovro Miklaužić su zajedno sa suradnicima obišli radove na sanaciji mostova u Donjem Krivaju u naselju Voloder te...

Novska

Gradsko vijeće Grada Novske usvojilo je novu mjeru pomoći mladim obiteljima. Novska, koja je zadnjih godina uvela niz poticaja s ciljem demografske obnove, još...

Petrinja

Rujanskim Danima sjećanja grad Petrinja prisjeća se ratnih događaja i stradanja hrvatskih branitelja i civila u rujnu 1991. godine. Po materijalnim razaranjima i po...

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.